Salát s hlívou ústřičnou a kuřecím masem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 3 porce Saláty 2 názory

Suroviny

1 ks vařených kuřecích prsou
200 g hlívy ústřičné
malá salátová okurka
3 sušená rajčata nakládaná v oleji
1 cibule
2 lžíce oleje
3 vejce
50 g vlašských ořechů
Zálivka:
2 lžíce majonézy nebo zakysanky
1 lžíce láku z okurek
1 lžíce oleje z naložených sušených rajčat
sůl dle chuti
špetka mletého kmínu
čerstvě mletý černý pepř
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli společně s nasekanou hlívu, přidáme kmín, osolíme a opepříme. Osmaženou hlívu necháme vychladnout.

  2. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a necháme stranou. Kuřecí maso vidličkou natrháme na vlákna, dáme do mísy a přidáme vychladlou hlívu. Z okurky odstraníme semena, nakrájíme ji na plátky a přidáme do mísy. Přidáme ještě nahrubo nasekané ořechy.

  3. Majonézu smícháme s lákem a olejem z rajčat, přilijeme do mísy a vše promícháme. Lze ještě podle chuti zastříknout citronem nebo vinným octem a česnekovým olejem.
    Salát podáváme s vejcem rozkrojeným na poloviny, opečeným toastem a posypaný nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 158 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát s hlívou ústřičnou a kuřecím masem

Zapomněl/a jsem heslo