Plzeňské vepřové

klarence Kuchařka: klarence

Doba přípravy: 45 min 4 porce Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece (popř.kýty)
1 cibule
60 g sádla
80 g chleba
1-2 dcl tmavého piva
5 dcl vývaru (1/2 magi kostky)
sůl
pepř
kmín mletý (popř.frcený)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na malé kostičky dáme do misky a zalijeme ho pivem. Pivo se nasákne do chlebíku.

  2. Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle do růžova.

  3. Přidáme na kousky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, zalejeme vývarem. Dusíme do měkka a v případě potřeby podléváme vřelou vodou.

  4. Měkké maso vyndáme a dáme do šťávy chléb namočený v pivu. Společně provaříme a poté procedíme. Nezahušťujeme, to udělá chléb.

  5. Vrátíme maso zpět a osolíme, opepříme dle svojí chuti.

Poznámka

Nepřeháněla bych to s pivem ať Vám to nezhořkne..

Příloha dle chuti, brambor,rýže či pečivo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 149 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plzeňské vepřové

  • klarence klarence(autor receptu)

    Jana Remkova: jsem moc ráda, že Vám chutnalo.. Děkuji:-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kláro, i tvé jídlo se vařilo v Dětmarovicích Na statku a mělo veliký úspěch;-). Velký dík od kuchařky:-)

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    V náhodných receptech se mi ukázal tento recept. Říkám si, to je krásné foto, juknu tam... Nojo, zas dílna profesionálky!! Co jsem mohla čekat. Jinak já si myslím, že název Plzeňský je na místě. Vždyť snad každý občan naší matičky země si s pivem spojí právě krásné město Plzeň, ne? :-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mám ráda maso se šťávou!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Iljusa: Ilčo, mám k podobným jídlům br. kaši nejraději - opsala jsem to od Pohlreicha. Nedávno jsem v restauraci prosila o změnu přílohy ke krkovičce na pivu - chtěla jsem právě kaši, číšník nejdřív divně koukal, kolegyně to zkusila taky a je to fakt chutná kombinace.:-p No a pak jsem koukala, že už se jim to objevilo na meníčku...:yes::-)
    Klárko, jasně, že chutnalo.:-K

    Odpovědět

  • klarence klarence(autor receptu)

    Eliza: Děkuji za foto a jsem moc ráda, že chutnalo :-8 nebo bude chutnat ;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Tento receptík jsem přehlédla, po přečtení se mi velmi líbí - Klárko v týdnu vyzkouším. Elizo - moc pěkná fotečka, která mne na receptík navnadila a díky ní jsem jej i přečetla, s tou br. kaší se mi to velmi :yes: líbí ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Klárko, děkuji za bezvadný recept, moc jsme si všichni pochutnali. Posílám obrázky a velký bod.:yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Pocházím z Plzně, ale s takovýmto vepřovým gulášem jsem se tady ještě nikde nesetkala:-O;-). Pokud se ale považuje za plzeňské všechno, co so podlévá pivem, tak to pak jo:-D A po černém pivu by to zhořknout nemělo, obsahuje karamel a je nasládlé. Nesmí se ovšem podlévat plzeňskou 12 Prazdrojem;-):-!

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso trhané pohlreich plzenské vepřové maso plzenské maso plzeňská kýta plzenské vepřové kostky plzeňska krkovice vepřová kýta podle pohlreicha plzeňská vepřová plec plzeňský vepřový plátek plzeňské kostky trhane veprove v receptech top recepty plzenske vepřového masa recepty vepřové plzeňská vepřová krkovice nejlepší recepty bratislavská vepřová kýta plzeňské vepřové nudličky plzeňská kuchařka pohlreich hamburska kyta vepřové nudličky plzeňské vepřové maso podle pohlreicha