Marinovaná česneková krkovice pečená s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli,…
Mrkev, brambory, rajčata a žampiony nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek a jarní cibulku na drobno. Na oleji orestujeme osolená a opepřená stehna z obou stran a vytáhneme…
Maslo vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, soľ, mleté čierne korenie a vymixujeme.Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.Na menšie kúsky nakrájame jarnú cibuľku, kôpor a…
Bramboráky: brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo v robotu. Vodu slijeme a brambory přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly. Vmícháme majoránku, kmín,…
Srdíčka zbavíme nečistot a nevzhledné vrchní části (tuk a trubice). Každé srdíčko podélně přepůlíme a poctivě propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tak zbytky…
Slaninu, cibuli, česnek a očištěné žampiony nakrájíme na kousky. Na olej dáme opéct slaninu, přidáme cibuli a nakonec česnek.Po osmažení přihodíme žampiony a koření.…
Stehna osolíme, posypeme kořením a uložíme do pekáčku. Pokryjeme máslem a podlijeme malinko vývarem nebo vodou. Pekáček přikryjeme a pečeme cca půl hodiny na 200 stupňů…
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubo. Orestujeme na sádle do zlatova. Přidáme maso a restujeme, připečená vrstva na dně hrnce nevadí.Osolíme a opepříme, přidáme…
Cibuli nakrájíme na jemno, česnek na plátky, maso na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pokud máme zmražené lusky a mrkev, dáme je do hlubokého…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a minimálně na 3 hodiny (ideálně přes noc) naložíme do bílého jogurtu ochuceného solí, kari kořením, sladkou paprikou a mletým…
V létě les začíná vonět houbami. Pokud hledáte inspiraci, co připravit z čerstvě nasbíraného košíku hub, vyzkoušejte jednoduchou smetanovou omáčku s lehce nakyslou chutí…
Slovo Balkán pochází z turečtiny, kde znamená pohoří. Tomuto zeměpisnému určení odpovídá i složení jejich kuchyně. Jedná se většinou o jídla jednoduchá a ze surovin,…
Rychlý a výživný bezmasý oběd pro běžný den. Karbanátky budou dobré z čočky i hrachu. Talíř si doplníme čerstvou zeleninou. A protože jsme ušetřili čas můžeme se pustit…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo. Cibuli necháme mírně zezlátnout a přidáme česnek. Po chvíli přidáme nastrouhanou cuketu a mrkev.…
1. Oloupat a nakrájet na hranolky. 2. Osolit, přidat lžičku cukru, kmín, olivový olej, lžíci rozpuštěného másla a promíchat. 3. Hranolky rozložit na plech a péct cca…
Kapustu si nakrájíme na nudličky, jako krájíme zelí, cibuli na malé kousky, slaninu na menší čtverečky, maso na proužky. Do hrnce dáme sádlo se slaninou, necháme jí…
Cibuli si nakrájíme nahrubo, zalejeme horkou vodou z konvice, osolíme, přidáme kmín a vaříme asi 20 minut. Poté cibuli rozmixujeme ponorným mixérem a zavaříme kapání z…
Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Poté vývar slijeme do jiné nádoby a květák rozebereme na růžičky.V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme na…
Ze špalíčku pečeně nakrájíme plátky tak, že začneme krájet tenký plátek, ten nedokrojíme úplně a na stejnou šíři další plátek dokrojíme. Vzniknou 4 dvojplátky, do…
Maso naklepeme, posypeme grilovacím kořením, potřeme hořčicí, polademe šunkou. Mleté maso osolíme, smícháme se 3 lžičkami sýra cottage. Uděláme si na folii placičku…
Mleté maso je vděčná surovina, kterou lze zpracovat na tisíc způsobů. Na grilu se bude skvěle vyjímat v kabátku ze slaniny. Vhodně zvolené koření vytvoří z obyčejného…
Jídla z jednoho pekáče si v dnešní uspěchané době získávají stále větší oblibu. Zde jsou místo klasických brambor nebo rýže použity těstoviny. Dokonale do sebe natáhnou…
Květák rozebereme na menší růžičky a ve slané vodě ho uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.Brambory a sýr nastrouháme na jemno, přidáme horké mléko, vejce,…
Nápadité využití hub jako lehká svačinka nebo večeře. Houbová smaženice zasypaná strouhaným sýrem a zapečená na toastu určitě přijde k chuti. Kdo má rád žampiony, může…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
Jednoduché pohoštění na párty: Dortová lízátka pro malé, falešný tatarák pro velké
V Peru věští z brambor, v Irsku hází chlebem o zeď. Jak se slaví Silvestr ve světě?