Královské žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenKrálovské žampiony se smetanou a sýrem jsou lahodným pokrmem. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro milovníky krémových jídel. Ideální pro ty, kteří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Královské žampiony se smetanou a sýrem jsou lahodným pokrmem. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro milovníky krémových jídel. Ideální pro ty, kteří…
Pečené brambory se dají připravit na mnoho způsobů, vyzkoušejte je se smaženou cibulí a sýrem. Jistě oceníte nenáročnou přípravu a podávat je můžete se zeleninovým…
Napadlo vás, že si můžete pochutnat i když hubnete? Kedlubnové zelí je výbornou alternativou k běžnému zelí. Má jemnou a mírně nasládlou chuť. Využít ho můžete například…
Kombinace sladké mrkve a delikátní kedlubny vytváří harmonické spojení, které zahřeje a zasytí. Skvěle se hodí k večeři nebo jako lehký oběd. S kouskem čerstvého pečiva…
Čas zrajících cuket s sebou nese recepty na jídla, kterým tato plodina vyloženě sluší. Například skvěle vychucená polévka udělá parádu na talíři a zasytí rychle hlad…
Domácí houbové koření připravíte během chvilky z poctivých domácích surovin bez příměsí chemických látek. Oceníte ho hlavně při dochucování polévek, omáček nebo rizota.…
Vepřové plátky v pikantní zeleninové omáčce s žampiony a smetanou nabízejí plnou chuť, která spojuje jemnost masa s výrazností koření a bylinek. Skvělé jídlo pro ty,…
Rychlá pizza bez kynutí se hodí, když chcete slané pohoštění na poslední chvíli. Těsto z celozrnné špaldové mouky má zajímavou chuť a s rajčaty, mozzarellou, pórkem a…
Toto výborné slané pohoštění si vaši hosté zaručeně oblíbí. Malé koláčky s klobásou a sýrem chutnají skvěle a navíc se snadno připravují. Můžete je také vytvořit jako…
S příchodem chladných podzimních a zimních měsíců nastává čas zvěřiny, která zaujme svou plnou a výraznou chutí. Oblíbenou klasikou je jelení guláš, kde se maso pomalu…
Pod názvem loštická cibulačka se nemůže skrývat nic jiného, než polévka s olomouckými tvarůžky. Pokud patříte mezi jejich fanoušky, pak tuto polévku musíte ochutnat.…
Milovníci aromatických tvarůžků zbystřete! V tomto receptu je skvěle využíjete. Jednoduchá směs na topinky s žampiony a paprikou bude dobře chutnat jako rychlé pohoštění…
Z octa, oleje, vody, soli a koření vyšleháme zálivku. Cibuli nakrájíme na co nejtenčí půlkolečka a promneme ji se solí, aby změkla a ztratila štiplavost. Sýry,…
Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a…
Cibuli necháme zpěnit na drobně nakrájené slanině a přidáme mrkev, celer, uzené maso, nakrájené na malé kostičky a tenké plátky naklepaného vepřového masa. Vše necháme…
Nejdříve si uvařím brambory a řepu. Po uvaření je nechám vychladnout, oloupu a nastrouhám na jemno a dám do misky. Přidám k tomu ostatní ingredience (cibule dám jen…
V misce prošleháme pivo s vejci, vmícháme mouku, sůl, rozmačkaný stroužek česneku a všechno koření. Nakonec vmícháme do těstíčka mandlové lupínky. Kolečko každého…
Hlívu, mrkev, celer očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na vyhovující kousky.Do jedné mísy nastrouhejte na hrubém struhadle mrkev a celer, přidejte brambory, celý…
Hlívu, mrkev, celer očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na vyhovující kousky.Do jedné mísy nastrouhejte na hrubém struhadle mrkev a celer, přidejte brambory, celý…
V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm pokrájenou cibuli s přisypaným kmínem a mletou paprikou.Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Pak přihoďte česnek, zaprašte…
Pomazánka, kterou namažete na chléb a potom osmažíte přímo s chlebem na oleji. To je výzva k odzkoušení. Není to obvyklé jídlo, ale může se stát oblíbeným zpestřením…
Velmi chutný a zdravý oběd můžete připravit i bez masa. Využijete k tomu uzené tofu, mrkev a ovesné vločky. Karbanátky můžete péct v troubě, horkovzdušné fritéze nebo…
Lívanečky se zakysaným zelím a slaninou jsou skvělé teplé i studené. Díky sodě krásně nabydou a zůstanou vláčné. Pro zdravější variantu je můžete péct i v troubě na…
Oloupané brambory uvaříme s kmínem a solí do měkka. Mezitím osmažíme nakrájenou slaninu s pórkem. Do uvařených, scezených horkých brambor přihodíme máslo a slaninu s…