Královské kuře
Recept ještě nebyl hodnocenKuracie prsia zbavíme kože a narežeme na kusy, ktoré tvoria jednotlivé porcie ( polovica prsíčok na 2-3 kusy podľa veľkosti ). Každý kus do hĺbky 3-4-krát narežeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuracie prsia zbavíme kože a narežeme na kusy, ktoré tvoria jednotlivé porcie ( polovica prsíčok na 2-3 kusy podľa veľkosti ). Každý kus do hĺbky 3-4-krát narežeme a…
Všetky prísady na cesto dáme do misy a vymiešame dobre na hladké cesto. Necháme podkysnúť asi 30 min ( pozor, nevykysne ako cesto s väčším obsahom droždia ). Na oleji…
Suché suroviny smícháme v míse, pak přidáme rozpuštěný vlahý tuka vlažnou vodu. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota (koule) a vložíme ji do větší mísy. Zavřeme víkem.…
Veprova kolena zalijeme vodou, dame koreni, cibuli i se slupkou, cele strouzky cesneku. Vse privedeme k varu na 2 hodiny. Troubu predehrejeme na 180 °C. Kolena vyjmeme…
Všechny suroviny dáme do mixéru a najemno rozmixujeme. Uložíme do suché a uzavíratelné sklenice. Uchováváme v suchu a temnu.Koření je vhodné na dochucení polévek, nebo…
Vločky zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad povrch, zakryjeme a dáme na 15 min do perín. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu,…
Propláchnutou a předem namočenou čočku spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem uvaříme doměkka. Scedíme ji a odstraníme koření.Ovesné vločky zalijeme…
Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a zbavíme propláchnutím krevních sraženin. V hrnci rozpustíme dvě…
Porce ryby osolíme, posypeme kořením kari, špetkou zázvoru a mletého kmínu a potřeme z obou stran hořčicí. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.…
Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky. Rozpustíme sádlo a brambory poprášené kmínem opékáme s celými stroužky česneku dozlatova. Trvá to cca 15-20 minut. Teprve…
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a dáme vařit do vývaru. Vaříme 15 minut, pak zakryjeme pokličkou a necháme dojít.Zelí překrájíme a trochu propláchneme. Maso…
Ve velkém hrnci na sádle osmažíme nahrubo nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme na plátky pokrájený česnek. Krátce orestujeme. Přidáme mleté maso, opět orestujeme,…
1) Na pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a orestujte na oleji, dokud se nezačne zabarvovat do hněda a ztratí křehkost. 2) Hlívu rozkrájenou…
Hlívu, mrkev, celer očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na vyhovující kousky.Do jedné mísy nastrouhejte na hrubém struhadle mrkev a celer, přidejte brambory, celý…
Hlívu, mrkev, celer očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na vyhovující kousky.Do jedné mísy nastrouhejte na hrubém struhadle mrkev a celer, přidejte brambory, celý…
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a narežeme na kocky. Pridáme na kocôčky narezané paradajky a papriku, cibuľu narezanú na plátky. Pór narežeme na tenučké kolieska.…
Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na rezance narezanú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a za občasného miešania dusíme 15 minút. Necháme vychladnúť. Do…
Játra očistíme a nakrájíme na cca 1-1,5 cm plátky. Rozehřejeme sádlo a plátky jater obalená ve směsi mouky a koření opékáme zprudka cca 1-2 minuty z každé strany.…
Srdce uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, zvlášť uvaříme předem namočené fazole. Na sádle zpěníme krájenou cibuli, zasypneme paprikou, lehce osmahneme a zalijeme…
Lososa omyjeme, lehce osolíme a posypeme mletým kmínem. Brokolici rozebereme na růžičky a batát nakrájíme na hranolky.Batát s brokolicí dáme do jedné přihrádky parního…
Mladé cukety omyjeme, osušíme, nastrouháme nahrubo a přidáme lžičku soli. Necháme 1/2 hodiny odpočinout, pak všechnu vodu v cedníku vymačkáme, zbude nám 400 g cukety.…
Houby namočíme hodinu předem do vývaru nebo vlažné vody. Namočené houby scedíme, lehce vymačkáme a nakrájíme nadrobno.Jemně nakrájenou cibuli orestujeme do zlatova a…
Na sádle do zlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme očištěná srdíčka (já krájel na 4 díly, byla větší) a necháme zatáhnout. Přidáme papriku, koření,…
Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Červenou řepu nakrájíme na kousky, mangold nasekáme.Zapékací misku vymažeme olejem a dno poklademe plátky brambor.…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Lógr z kávy nepatří jen do koše: Funguje jako skvělé hnojivo, čistidlo i kosmetický prostředek
15 tipů na domácí jedlé dárky: Ořechy v medu, směsi koření, domácí "vegetu" nebo čokoládový likér můžeme připravovat už teď
Vaření s čerstvými bylinkami: Co s mátou? A jak si zamilovat kopr?