Žampionové bramboráky
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve nastrouháme žampiony na jemném struhadle (nebo rozsekáme v tyčáku) Nakrájíme špek na kostičky, dáme do pánve, necháme rozpustit, přidáme žampiony a dusíme, aby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve nastrouháme žampiony na jemném struhadle (nebo rozsekáme v tyčáku) Nakrájíme špek na kostičky, dáme do pánve, necháme rozpustit, přidáme žampiony a dusíme, aby…
Žaludky dobře očistíme a překrájíme na polovinu. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a žaludky opečeme. Přidáme hořčici, předem namočené houby i s vodou. Vsypeme…
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme je v hrnci na rozpáleném oleji. Přisypeme na kostičky nakrájené oloupané brambory a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme…
Maso naklepeme, posypeme grilovacím kořením, potřeme hořčicí, polademe šunkou. Mleté maso osolíme, smícháme se 3 lžičkami sýra cottage. Uděláme si na folii placičku…
Z prísad vymiesime cesto a dáme ho do okrúhlej formy, pričom vydvihneme okraje. Zmiešame všetky prísady na náplň. Na cesto navrstvíme náplň a dáme piecť do rúry na…
Olej rozpálíme ve větším silnostěnném hrnci, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme do změknutí. Přidáme rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, chilli papričky, kmín,…
Změklé máslo v misce dobře rozmícháme s tvarohem a lučinou. Přidáme najemno nasekanou cibuli, nadrobno rozkrájené olivy, nasekanou pažitku a kopr, nakonec přimícháme…
Uvařím sójové kostky v osolené - okořeněné vodě (sůl, kostka bujonu). Mezitím cibuli pomalu smažím na oleji, lehce osolím, přidám několik nakrájených stroužků česneku…
Hlívu nakrájíme na větší kusy. Máslo smícháme se sýrem a česnekem. Hlívu osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Opečeme ji na malém množství oleje dozlatova.Topinky…
Předehřejete si troubu na 200 st., horkovzdušnou na 180 st. Scedíte cizrnu a nasypete ji do mísy, posypete paprikou, kmínem, drceným chilli, solí a pepřem a zakápnete…
Rybacie filety osolíme a posypemne mletou rascou.Pekáč vymažeme a dáme doň zemiaky nakrájané na kolieska asi 5 mm hrubé. Osolíme, posypeme mletou rascou.Na zemiaky…
Nakrájíme na jemno cibulku a česnek ( také nakrájeny NEDRTIT) a dáme do pekáče. Omyjeme králika, naporcujeme (líp se proleží chutě ) nasolíme jemně okmínujeme a jemně…
Kuřecí prsa rozkrojíme v širší části, ale nedokrojíme. Rozevřeme jako knihu a naklepeme přes mikrotenový sáček. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zbytek mouky…
Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí…
Maso nakrájíme na nudličky nebo kostky a ty smažíme na oleji na nepřilnavé pánvi.Pak přidáme 3 cm dlouhé kousky česnekových výhonků, zakápneme sójovou omáčkou, lehce…
Do tlakového hrnce dáme sádlo, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme jí do žluta osmahnout.Přidáme maso nakrájené na kostky. Chvíli restujeme, dokud nám maso nepustí…
Milovníci omáček zbystřete. Smetanová omáčka se žampiony, provoněná uzenou paprikou a slaninou se po prvním ochutnání zajisté zařadí do vašeho repertoáru. Omáčku můžete…
Hovězí maso z kližky, pokud je dobře připravené, je lahůdka. Správně vychutit a využít k tomu hrubozrnnou hořčici, pivo a chilli omáčku je pak odvážná kombinace, kterou…
Malé vařené nočky z jednoduchého těsta smíchané s orestovanou a dušenou kapustou ochutíme česnekem a pepřem. Podávané s vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou…
Čas od času je potřeba odlehčit jídelníček a dát prostor bezmasým pokrmům. V tomto receptu najdete inspiraci na skvělý oběd. Uvařené brambory opečené na pánvi, posypané…
Drožďová pomazánka je tuzemská specialita. S tímto receptem ji zase můžete povznést o level výš. Orestujte skvělý špek, přidejte mrkev, česnek a pórek. Poté už jen…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Z naložených lesních hub můžeme připravit chutnou pomazánku. Výraznou houbovou chuť v ní doplňuje česnek, voňavý čerstvý tymián a orestovaná cibulka. Vše stačí…
Křupavé, voňavé a zlatavé bramboráčky známe a milujeme všichni. Zkuste přidat najemno nakrájenou čerstvou kapustu a získáte tím novou, neotřelou a vynikající chuť této…