Ryba po mlynářsku s holandským hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenHolandský hrášek je opravdu vynikající kombinace sladkého hrášku a poctivé holandské omáčky. K rybě se skvěle hodí a celý pokrm má slavnostní nádech. Podávejte nejlépe s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Holandský hrášek je opravdu vynikající kombinace sladkého hrášku a poctivé holandské omáčky. K rybě se skvěle hodí a celý pokrm má slavnostní nádech. Podávejte nejlépe s…
Velmi chutný a zdravý oběd můžete připravit i bez masa. Využijete k tomu uzené tofu, mrkev a ovesné vločky. Karbanátky můžete péct v troubě, horkovzdušné fritéze nebo…
Ochutnejte pravou valašskou zelňačku s houbami – sytou, voňavou polévku, která spojuje kysané zelí, lesní houby a tradiční koření do jedinečné chuti. Dokonalý pokrm pro…
Pokud máte chuť na něco ostřejšího, nenechte si ujít tyto dobré topinky s pikantní směsí mletého masa, paprik a fazolí. Směs stačí podusit, poté nanést na topinky…
Kdo by neměl rád dozlatova usmažené, krásně křupavé, bramboráky. Pokud však do nich přidáte brokolici, jejich chuť bude zajímavější. Čerstvé bramboráky krásně voní po…
Napadlo vás, že si můžete pochutnat i když hubnete? Kedlubnové zelí je výbornou alternativou k běžnému zelí. Má jemnou a mírně nasládlou chuť. Využít ho můžete například…
Česká kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka,…
Snadná a levná polévka s vůní lesa. Houby, brambory a kmín jsou osvědčená kombinace, která po doplnění máslovou jíškou vytvoří lahodnou a sytou polévku pro celou rodinu.…
Díky pečení ve vlastní šťávě zůstane maso křehké, náplň se krásně propojí s chutí přísad a koření. Alobal zajistí, že se vše upeče bez zbytečného vysoušení. Jednoduchý…
Lesní houby v krémové omáčce, jemně podtržené kořením a spojené s čerstvě vařenými těstovinami. Spojení sytosti a lehkosti, které promění obyčejné nudle v malý sváteční…
Zapečené fleky se zelím jsou pokrmem, který opravdu zasytí a není složitý na přípravu. K uvařeným flekům přidáme restovanou směs zelí a cibule. Vše bohatě posypeme sýrem…
Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky.Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso.Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo…
Na dno pekáčika dáme na kocky nakrájanú slaninu.Na ňu uložíme na tenšie pásiky narezaný stopkový zeler a nakrájané listy cvikly. Osolíme, okoreníme a posypeme paprikou…
Cviklu ošúpeme a nakrájame na maličké kocôčky. Premiešame ju so soľou, mletou rascou a trochou korenia.Múku na obalenie zmiešame s korením, soľou a paprikou a filé v…
Omyté a osušené maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme rajčatovou šťávu s polovinou smetany, cukrem, česnekem a bylinkami…
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou jarní cibulku, kmín, chilli, sůl a hovězí maso a smažíme za stálého míchání 10 minut, až maso zhnědne . Přidáme…
Maso a játra semeleme a poté je společně s 200 g ledu a v kuchyňském robotu vyšleháme.(Led se musí zcela rozdrtit ostrým nožem,nejlépe v robotu.) Směs ochutíme…
Do plátků krkovice prokrojíme kapsu. Maso opatrně naklepeme, kapsu zevnitř potřeme hořčicí, posolíme, pokmínujeme. Plníme plátkem slaniny a okapaným zelím. Naplněné…
Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pórek a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo.Pekáček vymažeme olivovým olejem a dno poklademe…
Nejprve candáta očistíme stáhneme z kůže a odkostíme, uděláme z něj fiety bez kostí. Potom candáta osolíme, necháme chvilku, aby se do něj natáhla sůl. Potom jemně…
Žampiony a cibuli nakrájíme na malé kousíčky. Odebereme kousek másla a zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony, sůl, kmín a pepř. Dusíme do měkka a vydušení tekutiny.…
Na zpěněné cibuli orestujeme nadrobno nakrájenou hlívu, přidáme houbové koření, sůl, cibulku s natí a pod pokličku dusíme asi 10 minut. Potom necháme vysmahnout, přidáme…
Tresku omyjeme, z jedné strany osolíme a okmínujeme.V pánvičce rozpustíme máslo a tresku z obou stran opékáme, než je hotová, trvá to několik minut.Podáváme s brambory…
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím nakrájíme očištěné žampiony na větší kousky.Rozpustíme kousek másla s olejem, přidáme žampiony a lehce…