Přírodní karbanátek v bránici
Recept ještě nebyl hodnocenMaso důkladně smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Smíchané maso vezmeme do ruky a pár krát s ním praštíme do mísy. Dáme do lednice minimálně na hodinu uležet…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso důkladně smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Smíchané maso vezmeme do ruky a pár krát s ním praštíme do mísy. Dáme do lednice minimálně na hodinu uležet…
Omytý neloupaný lilek nastrouháme na hrubším struhadle. Oškrábané syrové brambory nastrouháme najemno.Přidáme sůl, koření podle chuti, prolisovaný česnek, vejce, trošku…
Tato žampionová omáčka se skvěle hodí k různým přílohám. Nepotřebujete ani kousek masa, stačí jen houby a dobře dochucená smetanová omáčka. Recept není složitý, budete…
Hovězí maso z kližky, pokud je dobře připravené, je lahůdka. Správně vychutit a využít k tomu hrubozrnnou hořčici, pivo a chilli omáčku je pak odvážná kombinace, kterou…
Milovníci aromatických tvarůžků zbystřete! V tomto receptu je skvěle využíjete. Jednoduchá směs na topinky s žampiony a paprikou bude dobře chutnat jako rychlé pohoštění…
Čas od času je potřeba odlehčit jídelníček a dát prostor bezmasým pokrmům. V tomto receptu najdete inspiraci na skvělý oběd. Uvařené brambory opečené na pánvi, posypané…
Drožďová pomazánka je tuzemská specialita. S tímto receptem ji zase můžete povznést o level výš. Orestujte skvělý špek, přidejte mrkev, česnek a pórek. Poté už jen…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Pomazánka, kterou namažete na chléb a potom osmažíte přímo s chlebem na oleji. To je výzva k odzkoušení. Není to obvyklé jídlo, ale může se stát oblíbeným zpestřením…
Velmi dobrá směs, pokud chcete vařit bez masa. Voní po bylinkách, chutná po houbách a brambory vás zasytí tak, že se hodí k obědu i večeři. S miskou zeleninového salátu,…
Vydatnou polévku z kedlubny a brokolicového košťálu zvládnete připravit do půlhodiny. Talíř této horké zeleninové polévky podáváme ozdobený bylinkami a s dokřupava…
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Smaženého kapra můžeme připravit i jinak, než v klasickém trojobalu. Porce ryby obalíme v kukuřičné krupici a usmažíme. Takto připravený zlatavý a křupavý kapr má tu…
Sekaná z mletého masa je klasikou české kuchyně. O Velikonocích můžeme připravit její jarní variantu, s kopřivami, trampským cigárem a vařenými vajíčky. Ze sekané se…
Kedlubna má velice jemnou chuť, její konzumace má blahodárné účinky na naše zdraví a navíc je nízkokalorická. Nevíte co z ní připravit? Pak vsaďte na polévku s brambory,…
Polévka s jemně pikantní chutí, ve které zůstávají kousky cukety, brambor a další zeleniny. Lehká a sytá zároveň, ideální pro teplé dny a využití sezónních surovin. Na…
Cuketové zelňáky jsou skvělou obměnou klasických bramborových nebo zelných placek. Díky cuketě jsou krásně vláčné, lehčí a ideální jako dobrá večeře, nebo zdravá svačina…
Snadná a levná polévka s vůní lesa. Houby, brambory a kmín jsou osvědčená kombinace, která po doplnění máslovou jíškou vytvoří lahodnou a sytou polévku pro celou rodinu.…
Slané buchty plněné lesními houbami, vejci a pórkem budou vítaným zpestřením každodenního jídelníčku. Můžete si je vzít na cesty, do práce ke svačině nebo je sníst ještě…
Jidášovo ucho zalijeme studenou vodou a necháme 10-15 minut nabobtnat. Mezitím rozehřejeme máslo a opečeme na něm kousky žampiónů. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme,…
Klobúčiky bedlí narežeme podľa veľkosti toastového chleba. Posypeme ich mletou rascou a osolíme. Na oleji opečieme z oboch strán.Toastové chleby nasucho opečieme …
Do hrnce dáme asi 3 litry vody,přidáme zeleninu,rybu nakrájenou na kostky,prolisovaný česnek,chilli,kmín,osolíme a uvedeme do varu.Mezitím si na másle orestujeme drobně…
Květák nastrouháme na jemno, sýr na hrubo. Šunku nakrájíme na malé kousky. Smícháme všechny suroviny a okořeníme. Tvoříme menší kuličky a obalíme ve strouhance. Smažíme…
Do hrnce nalijeme olej a vsypeme nakrájenou cibuli. Počkáme, dokud cibule nezesklovatí - mezitím očistíme a nakrájíme papriky.Papriky přidáme k cibuli. Když začnou…