Hřibová omáčka s koprem
Recept ještě nebyl hodnocenHoubové omáčky mají díky lesním houbám skvělou vůni a výraznou chuť. Tuto omáčku zjemníme smetanou, díky které se houbová chuť pěkně rozvine. Na závěr přidáme i voňavý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houbové omáčky mají díky lesním houbám skvělou vůni a výraznou chuť. Tuto omáčku zjemníme smetanou, díky které se houbová chuť pěkně rozvine. Na závěr přidáme i voňavý…
Pečené brambory se dají připravit na mnoho způsobů, vyzkoušejte je se smaženou cibulí a sýrem. Jistě oceníte nenáročnou přípravu a podávat je můžete se zeleninovým…
Smaženého kapra můžeme připravit i jinak, než v klasickém trojobalu. Porce ryby obalíme v kukuřičné krupici a usmažíme. Takto připravený zlatavý a křupavý kapr má tu…
Čočková polévka z červené čočky patří mezi nejvýživnější polévky, protože i bez masa obsahuje vysokou dávku bílkovin. Dokáže skvěle zasytit i zahřát a navíc je velmi…
Lahodné sýrové kuličky, obalené ve směsi koření a dostatečně dlouho naložené, využijete jako pohoštění při různých oslavách a nebo potěší vaše blízké, jako jedlý dárek…
Smažené kuřecí koule plněné sýrem jsou úžasně jemné, křupavé a skvěle dochucené. Příprava je rychlá a jednoduchá a kuličky rozhodně všem zachutnají. Nejlépe se k nim…
Kombinace sladké mrkve a delikátní kedlubny vytváří harmonické spojení, které zahřeje a zasytí. Skvěle se hodí k večeři nebo jako lehký oběd. S kouskem čerstvého pečiva…
V sezoně cuket hledáme různé způsoby, jak tuto zeleninu upotřebit. Můžete z ní připravit také skvělý bezmasý tatarák, ochucený podle vašich chutí a zvyklostí. Samozřejmě…
Hledáte inspiraci na výživné a syté bezmasé jídlo? Vyzkoušejte cuketu s cizrnou a rajčaty, provoněnou aromatickou směsí koření – kurkumou, skořicí a kmínem. Díky absenci…
Směs vepřového masa a jater v omáčce je skvělé a snadné jídlo, které zasytí. Okurky přidají prvek kyselosti a borůvky jsou zajímavým doplňkem, který dodává jídlu…
Cuketové placky jsou skvělým způsobem, jak využít letní úrodu. Lehoučké, voňavé a na povrchu krásně křupavé - chutnají teplé i studené. Rychlá příprava z pár surovin z…
Z čerstvě nasbíraných hub můžete připravit spoustu skvělých pokrmů. Vyzkoušejte výtečné a syté houbové knedlíky z bramborového těsta s křupavou slaninou. Knedlíky…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance narezaný kel, osolíme, okoreníme korením a rascou. Za občasného miešania na slabom plameni 5 min dusíme, nie…
Mrkev a cuketu okrájíme a nastrouháme najemno. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme pórek. Přidáme mrkev s cuketou a asi…
Rezance uvaríme v osolenej vode. Scedíme a premiešame s olejom.Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, troška rasce a soli a…
Nakrájené žampióny s nakrájenou cibulí podusíme asi 5 min. na oleji, přidáme již uvařenou rýži, koření a prohřejeme. Vejce vyklepneme na rozpálenou pánev a když začnou…
Plát vepřové plece očistíme od případných úlomků kostí. Maso z obou stran prošpikujeme stroužky mladého česneku a velmi vydatně osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto…
Stehna rozdělíme v kloubu (bude se s nimi lépe pracovat) a osolíme je. Smícháme majonézu (měla jsem domácí) s passatou, utřeným česnekem, pepřem a tymiánem.Maso naložíme…
Prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, soľ, rozmarín a tymián dobre premiešame v mištičke. Mäso potrieme jemne olejom a obalíme koreninami zo všetkých strán. Mäso…
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na drobno, očištěný celer na drobné hranolky. (julien)Máslo rozpustíme s olejem. Cibuli a celer společně…
Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme. …
Na trošce olivového oleje a kousku másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nakrájenou hlívu, houbové koření, pepř, kmín a sůl. Za občasného podlévání dusíme…
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme na okrajích. Rozpustíme sádlo a do teplého vmícháme papriku, kmín a česnek. Maso v tom namočíme a v pokojové teplotě…
Na rezance narezaný kel a na kocky narezané zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode s rascou. Vody dáme len tesne nad zeleninu.Slaninu narežeme na kocky, opražíme, pridáme…