Domácí vepřové klobásy
Recept ještě nebyl hodnocenPokud chceme ochutnat opravdu kvalitní klobásu, musíme si v dnešní době buď hodně připlatit, nebo se pustit do výroby sami. Domácí klobásky nelze s těmi zakoupenými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 339 kJ / 81 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,00 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud chceme ochutnat opravdu kvalitní klobásu, musíme si v dnešní době buď hodně připlatit, nebo se pustit do výroby sami. Domácí klobásky nelze s těmi zakoupenými…
Panenky nakrájíme na silnější plátky a jemně pěstí naklepeme. V oleji rozmícháme koření, můžeme mírně dosolit a medailonky do něj naložíme, stačí i na dvě hodiny.V…
Pikantní chuťovky v podobě slaninového závitku s pečeným kuřecím masem, jsou velmi vítaným pohoštěním. Lze je dle vlastní fantazie obměňovat různým kořením, nebo…
Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme do sklovata na oleji, který jsme odlili ze sušených rajčat. Potom přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata a česnek nakrájený na…
Mezi klasiku české kuchyně patří oblíbené vepřo, knedlo, zelo, kterou však můžeme připravit trochu jinak. Kořeněné plátky bůčku upečeme v jednom pekáčku společně se…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Směs koření připravíme tak, že do hrnečku nalijeme trošku oleje (můžeme nahradit rozpuštěným máslem) a přisypeme…
na plechu rozpustíme plátek másla, zasypeme zeleninou... osolíme porce ryby a vše posypeme kořením pečeme cca 60 minut na 175 stupňů, mírně podléváme.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme svým oblíbeným kořením.Pekáček vysypeme pórkem nakrájeným na kolečka. Na pórek položíme připravené plátky masa…
Vepřové plátky z kýty naklepeme. V hmožďíři rozdrtíme kuličky jalovce a smícháme s oliv. olejem 2 KL koření country a vzniklou směsí potřeme naklepané plátky kýty. Maso…
Nádherné letní počasí láká ven, a proto je potřeba rychle uvařit oběd a vyrazit sluníčku vstříc. Plátky vepřového masa pečené s bramborem, zeleninou a kořením jsou…
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a opepříme.V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a vytvoříme hladkou směs, do které ponoříme plátky masa. Necháme uležet…
Trpělivost v kuchyni se opravdu vyplácí. Kuře naložené v solném roztoku a velmi pomalu pečené při nízké teplotě vás odmění jemnou chutí a křehkým masem plným šťávy. Díky…
Zapečené brambory s cuketou, uzeninou, vejci, paprikami a smetanou tvoří jednoduché, ale chutné jídlo z jednoho pekáčku. Kombinace letní zeleniny se zapečeným bramborem…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, papriky na kostičky a žampiony malé na půlky, větší na čtvrtiny. Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a kousky masa opečeme…
Kuřecí maso je na grilování velmi oblíbené. Dobře zvolená doba marinování a pečlivě vybraná směs koření, nás kolikrát velmi příjemně překvapí svou jednoduchostí a…
Vepřovou plec omyjeme, vysušíme, osolíme a posypeme Country kořením.Do PH dáme nahrubo nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku, nahrubo nakrájené papriky a rajčata,…
Špekáčky oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Cibuli oloupene a nakrájíme na kolečka.Špekáčky promícháme s cibulí a naskládáme do nádoby.Vše ostatní smícháme a nalijeme na…
Šťavnaté plátky krkovičky jsou vždy sázkou na jistotu. V tomto lahodném jídlu z jednoho pekáčku je krkovička doplněna o měsíčky cibule, plátky žampionů a kolečka pórku.…
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky a česnek nadrobno.Cibuli a česnek poskládáme na dno pekáčku, na ně položíme nakrájené maso, které osolíme a…
Sýr nakrájíme na kostky 0,5x0,5 cm,dáme do mísy a zalijeme Kunovjankou i s nálevem.Přidáme koření a řádně promícháme.Naplníme do sklenice a zalijeme olejem.Necháme asi…
Maso omyjeme, osušíme. Do pekáče dáme oloupanou, nakrájenou cibuli, nakrájený řapíkatý celer. Přidáme česnek, maso, lišky, osolíme, okořeníme. Podlijeme trochou vývaru.…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Do pánve dáme olej z rajčat a necháme rozehřát, přidáme nakrájené maso a…
Maso naklepeme a bohatě z obou stran zasypeme kořením, poklademe na sebe a necháme v lednici 30min. odpočinout. Poté zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji,…
Maso nakrájíme na "rarášky", dáme do uzavíratelné nádoby, posypeme kořením, zakapeme olejem, promícháme a dáme odležet do lednice. Před vlastní přípravou maso necháme…