Marinované kuřecí smažené jako řízek

ivulinka Kuchařka: ivulinka

4 porce Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
sůl
pepř
Marináda:
1 vejce
0,5 dl oleje
0,5 dl piva
hladká mouka
koření Country Reny nebo jakákoliv oblíbená kořenící směs
strouhanka
olej na pánev
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jemně naklepané kuřecí řízky osolíme a opepříme.

  2. V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a vytvoříme hladkou směs, do které ponoříme řízky, necháme uležet minimálně dvě hodiny.

  3. Pak je obalujeme ve strouhance a zvolna smažíme na pánvi s olejem z obou stran dozlata.

Poznámka

Rodinka si přála kuřecí řízky, a tak jsem se rozhodla jí je malinko ozvláštnit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 706 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované kuřecí smažené jako řízek

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    merilin: tak to mám radost:-K Děkuji:-)

    Odpovědět

  • merilin merilin

    Dobrotka,tohle u nás bude často.....:-8:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cumacekvendelin cumacekvendelin

    ivulinka: taky tak.

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    chocolate (neregistrovaný/á), děkuji za pochvalu a hezký komentík:-K:-!

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Ivulinko:-K, děkuji za výbornou inspiraci na nedělní oběd.Koření jsem použila shodou okolností také Reny, ale Adamova žebra.Těstíčko na obalování běžně používám, jen nejsem zvyklá dávat olej, ale držela jsem se receptu a nebyl jediný problém.Strouhanka držela krásně a maso bylo krásně křehké a chutné (soudím podle \"testovacího\" řízečku.
    Děkuji za hezký recept:-K.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • Bibinka Bibinka

    Ivulinko, dobrej recept, to by u nás chutnalo a fotky pěkný. Máš 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ivulinko, tak tuhle marinádu neznám a brzy vyzkouším. Hned bych si dala:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Ivuli, také takhle obaluji, pokaždé dám něco jiného, takže je to jiné, dávám i sýr třeba;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Jani R. jak vidíš na fotkách, strouhanka drží dost dobře, ani mě nenapadlo, že by mi mohla odpadnout. Ostatně já takhle obaluji v těstíčku každý řízek, ať už kuřecí, vepřový nebo filé či sýr, normálně si umíchám vajíčka s hladkou moukou a trochou vody a pak už jen obaluji ve strouhance. Odpadá mi třetí miska, mám jen dvě na obalování;-). Díky za pochvalu:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivo, mi se to moc líbí a mám dotaz. Jak na tom drží ta strouhanka, když je to maso v marinádě, která obsahuje olej? Kdysi jsem to zkoušela a strouhanka mi všechna odpadala.:-( To bude asi rukama, co?:-)):-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    moc pěkný receptík,zase něco jiného než klasika super:yes:+1;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: marinované kuřecí řízky marinované řízky kuřecí řízky marinované v jogurtu smažené kuřecí řízky marinovaný řízek marináda na smažené řízky marinovany kureci rizek marinování řízků smazeny kureci rizek marinování kuřecích řízků marinované řízky z trouby marinované smažené řízky kuřecí řízky marinovane kuřecí řízky pečené v troubě marinada na kureci rizky marinování smazene marinovane rizky recepty na krůtí prsní řízky kuřecí řízek marinovaný v jogurtu smažený řízek

Zapomněl/a jsem heslo