Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí

Suroviny

500 g kysaného zelí
1 velká cibule
1 rovná lžíce hnědého cukru + na dochcení
1 menší brambora nastrouhaná najemno
80-100 ml smetany 31%
trochu vývaru nebo vody
1 lžíce sádla
1 lžíce sekaného kopru
mletý kmín
sůl
pepř
silnější plátky krkovice (podle porcí)
sůl
pepř
sušený česnek
olej

Postup přípravy receptu

  1. Zelí slijeme z nálevu a překrájíme. Cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme dozlatova na sádle. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přisypeme zelí, brambor, kmín a podlijeme do poloviny vývarem nebo vodou. Průběžně mícháme a podléváme, ale zelí nesmí plavat.

  2. Maso dvě hodiny předem osolíme, opepříme, posypeme česnekem a potřeme olejem. Než se zelí podusí, maso orestujeme z každé strany cca 4-5 minut a odložíme do alobalu odpočinout.

  3. Z měkkého zelí odebereme asi dvě lžíce a smícháme se smetanou. Vrátíme zpět k zelí a krátce povaříme. Podle hustoty a chuti zředíme odloženou šťávou ze zelí. Nakonec vmícháme kopr a dochutíme. Kopr by neměl dominovat, jen podtrhnout chuť. Podáváme s krkovicí a knedlíky, ale klidně by mi stačilo samotné zelí s dobrými vařenými bramborami.

Komentáře k receptu Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí

Tématické fráze: krkovice recept krkovička recepty krkovice recepty dušené kysané zelí krkovice + se zelím dušené zelí krkovice se zelím krkovice na zelí kysané zelí recepty dušená krkovice recept na krkovici recept na dušené zelí recepty kysele zeli videorecept dušené kysané zelí přírodní krkovice recepty z krkovice prirodni kysele zelí dušená krkovička se kysaným zelím krkovička na kysaném zelí recept na dušené kysané zelí