Dýňový koláč s krémem
Recept ještě nebyl hodnocenDýni využijeme nejen při přípravě slaných pokrmů, ale také při pečení moučníků. Koláč z dýně je krásně vláčný, příjemně sladký a perfektně jej doplní lehký tvarohovo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýni využijeme nejen při přípravě slaných pokrmů, ale také při pečení moučníků. Koláč z dýně je krásně vláčný, příjemně sladký a perfektně jej doplní lehký tvarohovo…
Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby(používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.Necháme 6 neděl v teple kvasit…
Jablka nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a podlijeme trochou vody.Přidáme skořici, hřebíčky, citr. šťávu, cukry a oloupaný pomeranč rozebraný na měsíčky. Dusíme…
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově…
Poctivý, silný kuřecí vývar podávaný s obraným kuřecím masem, mrkví, pórkem, hráškem a čínskými nudlemi vás zasytí, zahřeje a navíc si na něm pochutnáte. Příprava vývaru…
Přesnídávka z jablek a mrkve je levná, rychle připravená a skvělá i jako příkrm pro ty nejmenší. Přidat ji můžete do pudingu, do jogurtu, nebo si ji dát jen tak samotnou…
Vůně skořice, hřebíčku a sladkého ovoce linoucí se z trouby - to je domácí pečený čaj, který zahřeje na těle i na duši. Snadno jej připravíte do zásoby. V chladných…
Šípková omáčka neodmyslitelně patří ke zvěřině. Ať už se srnčím nebo kančím masem, v tomto díle extrakurzu s Petrem Hajným se naučíme, jak šípkovou omáčku správně…
Krásně nazdobené vánoční stromečky z perníkového těsta ve sváteční výzdobě určitě nepřehlédnete. Díky rozmanité směsi koření pěkně voní. Ozdobte je citronovou polevou a…
Předvařte vepřové koleno v kořeněném láku a upečte v troubě do zlatavé a křupavé kůrčičky. Když ho položíte na stůl před pánskou část domácnosti, spolu s vychlazeným…
Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, rozhodně se vám bude hodit recept na pečená husí játra s mandlemi. Voní hřebíčkem a jsou pomalu pečená (konfitovaná) v husím…
Duly papierovou utierkou zbavíme chĺpkov, očistíme od šupy (prípadne aj so šupou - kto ako chce, beztak budeme mixovať), pokrájame a nakrájané dáme variť do vody. Varíme…
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev…
Tradiční letní oběd se snadnou přípravou pomocí moderní techniky. Kuřecí paličky chutnají vždycky, když jsou dobře propečené a dobře ochucené. Vlastní přípravou oběda…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Rychlovka, kterou milují zvláště děti. Je to obdoba sladkých knedlíků, jen daleko jednodušší. Navíc suroviny na toto jídlo má většinou každý doma a přípravu zvládnou i…
Mrkev je podle odborníků tajnou ingrediencí, která rajské omáčce dodává jemnou sladkost a plnější chuť. V tomto receptu ji navíc doplňuje plátek červené řepy, který…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Dorazí-li opravdu podzimní počasí s plískanicemi, deštěm, zimou a vlezlou sychravinou, přichází ideální doba pro přípravu teplých nápojů. A klidně i s trochou alkoholu,…
Dýně je skvělou surovinou, dovoluje nám ji upravit a zpracovat na mnoho způsobů. Jedním a netradičním z nich může být marmeláda. Kousky dýně naložíme do pomerančového…