Masala čaj
Recept ještě nebyl hodnocenJako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Mrkev v rajské omáčce je dle odborníků tajnou ingrediencí, která dodá omáčce zvláštní lahodnou chuť. Zde je navíc přidán i plátek červené řepy, která ozvláštní i její…
Pokud máte doma přebytek banánů, které začínají být přezrálé, zkuste z nich připravit tuto netradiční marmeládu. Marmeláda ovoněná trochou hřebíčku a rumu chutná skvěle.…
Dýně je univerzální surovina. Můžete ji použít jak do slaných, tak do sladkých receptů, třeba právě do muffinů. Díky dýni budou muffiny krásně vláčné, ideálně sladké a…
Ošúpanú dyňu uložíme na olejom vymastený plech a pečieme v rúre do mäkka. Potom ju rozmixujeme a necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom…
Linecký talíř je mozaika tradičního cukroví, která v sobě spojuje jemné máslové těsto, vůni vanilky a chuť domácí marmelády. Na jednom talíři se snoubí klasika v podobě…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme ingredience od mouky po ovesné vločky. 3) V druhé míse smícháme cukr a olej. Poté přidáme vejce a vanilkový…
Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Osvěžující chuť pomeranče, kyselost citronu a vůně vanilky a hřebíčku se dokonale snoubí v tomto výborném likéru. Ovoce a koření spolu s cukerným roztokem, slivovicí a…
Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby(používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.Necháme 6 neděl v teple kvasit…
Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu…
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku.…
Z vláčného těsta plného rozinek a mandlí a provoněného rumem, skořicí a hřebíčkem můžeme podle příležitosti upéct krásný a nadýchaný mazanec, ale i vánočku, upletenou z…
Vodu s cukrem svaříme. Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno.Po třech týdnech kvašení…
Uzené maso opláchneme, napícháme do něho hřebíčky, položíme do pekáčku a navrch posypeme cukrem.Pak nahrubo nakrájíme cibuli a spolu s neoloupaným česnekem obsypeme…
Slepici opláchneme a rozporcujeme ji na jednotlivé díly (křídla, stehna, prsa, krk). Zeleninu též očistíme a opláchneme.Do hrnce se studenou vodou vložíme skelet slepice…
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…
Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…
Nejprve jsem naložila kuřecí nudličky. K nudličkám kuřete jsem přidala garam masala, nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhanýho zázvoru, sůl, pepř, olej a bílý…
Kombinace vláčného těsta a jablečné náplně s pudinkem je mezi lidmi velmi známá a oblíbená. Zkuste ale klasické jablečné řezy dotáhnout ještě blíže k dokonalosti…
Pikantní vepřová paštika, která se skvěle hodí jako předkrm na sváteční stůl, svačina na výlet či jako večeře pro dny strávené na chalupě. V receptu taktéž zpracujete…
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravují z různého sezónního ovoce, ale za…