Dýňový perníček/Pumpkin gingerbread

Moučníky Perníky Doba přípravy: 90 0 názorů

Moučníky Perníky Doba přípravy: 90 0 názorů

Suroviny 15 porcí

Suroviny:
220 g hladké mouky
190 g třtinového cukru
210 g dýňového pyré
1 balíček vanilkového cukru
120 ml rostlinného olej
80 ml vody
2 vejce
3/4 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce dýňového koření
moučkový cukr
Dýňové koření:
2 lžičky umletého nového koření
2 lžičky umletého hřebíčku
3 lžíce mleté skořice
2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
2 lžičky mletého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Dýňové koření: směs koření jsem promíchala, uložila do sklenice a zavíčkovala.

  2. Perník: nejprve jsem tukem vymazala formu na biskupský chlebíček a vysypala ji moukou.

  3. Do větší mísy jsem dala vejce, třtinový cukr, vanilkový cukr a vše jsem prošlehala. Dále jsem přilila olej, vodu, dýňové pyré a opět jsem vše prošlehala.

  4. Do jiné mísy jsem dala hladkou mouku, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva, dýňové koření a vše jsem zamíchala. Suchou směs jsem nadvakrát vmíchala do mokré směsi.

  5. Hotové těsto jsem nalila do připravené formy a pekla v předem vyhřáté troubě na 180°C 1 hodinu. Upečení vyzkoušejte na špejli.

  6. Hotový perník nechte chvíli chladnout ve formě a poté ho vyndejte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Na závěr můžete perník pocukrovat.

Poznámka od kuchařky

Pekla jsem tenhle perníček ve formě na biskupský chlebíček, takže pokud by chtěl někdo perník, jakože fakt perník, musel by množství surovin minimálně zdvojnásobit.

YouTube: https://youtu.be/3rhcJONfeYo

BLOG: https://dvevtroube.blogspot.com/2018/10/dynovy-per...

Komentáře k receptu Dýňový perníček/Pumpkin gingerbread

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dynove pernicky recepty z dýnového pyré gingerbread perníčky recept perníčky z dýňového pyré gingerbread recept top recepty.cz