Rajčatová šťáva - polotovar
Recept ještě nebyl hodnocenParadajky, cibuľu a papriku narežeme a dáme do hrnca.Vložíme bobkový list, zázvor, nové korenie, klinčeky, horčicové semienka a rozvaríme. Zmes pretrieme cez sito…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Paradajky, cibuľu a papriku narežeme a dáme do hrnca.Vložíme bobkový list, zázvor, nové korenie, klinčeky, horčicové semienka a rozvaríme. Zmes pretrieme cez sito…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Tato švestková chilli omáčka se hodí se k masu, k uzenině, k sýrům nebo jen tak na chleba s něčím ne moc výrazným. Taková omáčka dokáže dát každému pokrmu ještě další…
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Zdravější verze dýňového koláče bez cukru vás nadchne. Sladí se pouze banánem a javorovým sirupem, takže můžete mlsat bez výčitek. Koláč servírujte nejlépe s nasekanými…
Polovinu šunky nakrájíme na dlouhé hranolky a prošpikujeme s nimi na několika místech maso. Česnek oloupeme, jeden stroužek si odložíme, ostatní stroužky podélně…
Koření až na kmín, sůl a papriku vložíme do vajíčka na sypký čaj, pro pozdější snadné vytažení ze šťávy.Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky,…
Vypeckované mirabelky vložím do zapékací mísy, přidám od oka badyán, hřebíček, cukr a zakápnu rumem.Peču v troubě na 200°C 45-50 minut. Poté plním do čistých …
Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil…
Máte chuť na paštiku vyrobenou tradičním způsobem bez umělých konzervantů, barviv a stabilizátorů? Budete překvapeni nejen její lahodnou chutí, ale i tím, jak je to…
Královský švestkový dort je elegantní a chutný dezert, který vás okouzlí svou kombinací jemného piškotového těsta, sladkých švestek a lahodné šlehačkové náplně. Tento…
Sladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných…
V každé rodině se traduje ten jediný a správný recept na sladkokyselé okurky. Dejte šanci složení surovin osvědčenému v rodině autorky. Možná se tento postup stane…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme. Připravíme si čistou utěrku ( já použila plenu ) a na ní…
Chcete si připravit kančí maso s pověstnou šípkovou omáčkou? Základ této omáčky tvoří právě šípková marmeláda. Není vůbec složité ji připravit a hodí se nejen ke zvěřině…
Domácí nakládané okurky nesmí chybět v našich spížích. Své využití najdou u spoustu různých pokrmů jako příloha, nedovedeme si bez nich představit například řízek,…
Báječná marinovaná červená řepa se skvěle hodí jako lehká večeře, předkrm nebo lehká svačinka. Je skvěle okořeněná a díky balsamicu a medu příjemně nasládlá. Vyzkoušejte…
Vánoční dýňový džem má plnou, sladce kořeněnou chuť. Dýně se navíc před uvařením marinuje přes noc v pomerančovém džusu. Džem se bude skvěle hodit nejen k vaší domácí…
Připravte si netradiční hlavní chod v podobě těstovin se švestkovou omáčkou. Sladká omáčka s povidly příjemně voní po skořici a celý chod vás překvapí svou zajímavou…
Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a…
Máte chuť na něco neobvyklého? Tenhle recept je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Na pečené kančí kýtě špikované slaninou podávané s omáčkou z rajčat a pórku,…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Tento recept spojuje šťavnatou vepřovou špičku s bohatou směsí zeleniny, která během pomalého pečení nasákne všechny chutě a vůně. Maso se díky dlouhému pečení stává…