Voňavá dýňová zavařenina
Recept ještě nebyl hodnocenDýňová zavařenina, která voní po citrusech, zázvoru a hřebíčku. Zavařeninu můžete použít do originálních, podzimních dýňových buchet, muffinů, bábovek a koláčů, nebo ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýňová zavařenina, která voní po citrusech, zázvoru a hřebíčku. Zavařeninu můžete použít do originálních, podzimních dýňových buchet, muffinů, bábovek a koláčů, nebo ji…
Máte na zahrádce letos víc hrušek a nevíte, co s nimi? Uvařte z nich hruškový džem. Můžete jej ozvláštnit přidáním nektarinky či ostružin a doplnit aromatickým kořením.…
Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme. Měkké maso…
Jelikož už jde podzim cítit ve vzduchu, znamená to, že sezona voňavých hruškových koláčů je v plném proudu. Křehké máslové těsto je pokryto krémem ze zakysané smetany,…
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově…
Jak obyčejné švestky proměnit v něco výjimečného? Tato marmeláda se skořicí, badyánem a kapkou rumu je to pravé. Švestky povaříte s kořením, vmícháte cukr, citron a…
Kachnu omyjeme, uvnitř trup mírně osolíme, opepříme a vložíme kousky jablka bez jádřince, bobkové listy, nakrájenou cibuli a česnek.Poté kachnu po obou stranách posypeme…
Dobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Obsah hrnce…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Zajímavý recept na plněné papriky. Pokud ale nepotřebujete vařit pro dětský prázdninový tábor, musíte si upravit potřebné množství surovin tak, aby vyhovovalo vašim…
Dýňová hokaido polévka s kořenovou zeleninou vás překvapí a chutí připomene svíčkovou omáčku. Je krásně hustá, sytá a lahodná. Na talíři ji můžete ozdobit šlehačkou nebo…
Bramborové těsto plněné uzeným masem, podávané se silným masovým výpekem a dušeným červeným zelím. Spojení plné chutí, které svou vůní přiláká hladové strávníky už během…
Využijte bohatou úrodu rajčat naplno a připravte si domácí kečup plný chuti a bez zbytečných konzervantů. Díky kombinaci zeleniny, ovoce a voňavého koření vznikne skvělá…
Šťavnaté kuřecí maso s voňavým přelivem ze švestek, rajčete a koření nabízí nečekaně lahodné spojení sladké a pikantní chuti. Rychlý recept, který promění běžné suroviny…
Švestky naložené v redukovaném vinném nálevu s kořením jsou delikatesou, která propojí sladkost ovoce s hloubkou vína a jemnou vůní hřebíčku či skořice. Skvěle se hodí k…
Panenku vcelku nasolíme, zlehka napepříme, přelijeme olivovým olejem a necháme hodinu ustát. Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme na pánvi povidla, přidáme část…
Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně…
Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše…
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme…
Masové kuličky v rajské omáčce jsou velmi oblíbeným pokrmem pro děti i dospělé. Omáčku připravíte z rajčatové passaty a spousty koření, které jí dodají tu pravou chuť.…
Domácí kečup je skvělý způsob, jak si vychutnat poctivou chuť rajčat bez zbytečných konzervantů a cukru navíc. Jeho příprava je snadná a výsledek ocení celá rodina -…
Pečená ovocná směs s jablky, broskvemi, jahodami a ostružinami provoněná skořicí a hřebíčkem je skvělý způsob, jak zužitkovat letní úrodu. Po upečení ji stačí zamrazit…
Sladkou mléčnou rýži děti milují. Bodejť by ne, když si takovou dobrotu mohou dát třeba na oběd. Uvařenou rýži v mléce doplní jak žloutky, tak i sníh z bílků, díky…