Brambory podle tety Květy
Recept ještě nebyl hodnocenNové brambory důkladně omyjeme a dáme vařit neoloupané, ve slupce. Hlídáme si čas a brambory odstavíme když jsou polotvrdé a už se dá do nich píchnout. Slijeme je, …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nové brambory důkladně omyjeme a dáme vařit neoloupané, ve slupce. Hlídáme si čas a brambory odstavíme když jsou polotvrdé a už se dá do nich píchnout. Slijeme je, …
Mangoldové řapíky nakrátíme a nachystáme jich tolik, aby jich byla plná remosková mísa. Asi 5 minut je po částech povaříme v osolené vodě, dobře scezené promícháme s…
V misce rozděláme tvaroh, sýr, žervé, mléko, koření, nakonec rozdrolíme tvaroh trojúhelník. Smícháme a ochutnáme, zda je třeba přisolit, okořenit či naředit.Na talířky…
Suroviny na těsto dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a zapneme program Těsto. Kdo pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin)…
V misce si smícháme máslo s bylinkovým kořením a necháme chvilku odstát. Zeleninu očistíme, cibuli a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, žampiony a pórek na hrubší…
Jarní cibulku nasekáme a vložíme do mísy s dvěmi lžícemi červeného balsamica, špetkou soli a kořením. Zakápneme 2 lžícemi oleje.Papriky nakrájíme na nudličky, medvědí…
Dáme vařit hrnec s osolenou vodou. Všechnu zeleninu umyjeme, nakrájíme a připravíme i bylinky a ostatní ingredience, aby nám to odsýpalo.Do kastrolu dáme smažit cibulku.…
Závin neznamená jen sladkou pochoutku plnou jablek. Na svačinu nebo na přátelské posezení můžete upéct tento vegetariánský slaný závin plný špenátu a sýru. Jeho příprava…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Retro okénko: Katův šleh, legendární specialita devadesátek stále žije! Jak tuhle hospodskou delikatesu nejlépe připravit?
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč
10 nejlepších tipů na studené pohoštění: Recepty na pomazánky, saláty i chlebíčky pro každou návštěvu