Salát z vodnice s mrkví a paprikami

Saláty Doba přípravy: 30 minut + 30 minut odležení 0 názorů

Saláty Doba přípravy: 30 minut + 30 minut odležení 0 názorů

Suroviny 4-5 porcí

4 vetší bílé oloupané vodnice (jsou křehčí)
1 velkou mrkev
1/2 žluté papriky
1/2 červené papriky
hrst medvědího česneku
1 jarní cibulka
kvalitní balsamico ocet (nasládlý, červený)
olivový olej
koření na bylinkové máslo
špetka tymiánu
sůl
čerstvě mletý pepř
3 lžíce 30% smetany pro zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku nasekáme a vložíme do mísy s dvěmi lžícemi červeného balsamica, špetkou soli a kořením. Zakápneme 2 lžícemi oleje.

  2. Papriky nakrájíme na nudličky, medvědí česnek na tenké proužky, vodnici a mrkev nastrouháme na velkých slzách.

  3. V míse zamícháme (zespoda nahoru), je-li třeba, přisolíme a přelijeme po lžících smetanou, která salát zjemní.

  4. Po rozležení je salát šťavnatý a velmi chutný. Podáváme k hlavnímu jídlu, ale i jako samostatné jídlo s chlebem. Může se přidat sýr nastrouhaný na nudličky nebo Feta.

Poznámka od kuchařky

Smetany můžeme dát více, pokud věříme našemu trávicímu ústrojí, že nás nevyšplouchne v nevhodnou chvíli.

Vodnici lze použít všude místo kedluben, nakrájenou na kolečka, dávám ji do zeleninových směsí i do polévky. V zeleninových salátech je úžasná nakrájená na plátky.

Komentáře k receptu Salát z vodnice s mrkví a paprikami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: salát z vodnice recepty z vodnice paprikový salát recept recepty na salaty recepty z mrkve salat s vodnice vodnice recepty mrkvový salát s paprikou salát vodnice s mrkví vodnice s vejci recept salát kedlubna vodnice