Jemná roláda z mletého masa
Recept ještě nebyl hodnocenPlněná roláda z mletého masa patří mezi trochu pracnější jídla, ale výsledek stojí za to. Nejenže skvěle chutná, ale také dobře vypadá. Šunka, vejce a zelenina vytvoří…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| – nasycené | 3,50 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Plněná roláda z mletého masa patří mezi trochu pracnější jídla, ale výsledek stojí za to. Nejenže skvěle chutná, ale také dobře vypadá. Šunka, vejce a zelenina vytvoří…
Plněné papriky se u nás tradičně podávají s rajskou omáčkou a kynutým knedlíkem. Pokud ale chcete zkusit něco nového, upečte papriky s mletým masem podlité zeleninovým…
Občas nám zůstane trochu hotové bramborové kaše od oběda. Jak ji nejlépe spotřebovat? Přidáme k ní pár dalších surovin, promísíme a ze vzniklého těsta usmažíme menší…
Šťavnatá sekaná z mletého masa je plněná mrkví, vejci a obalená v šunce nebo slanině. Chutná skvěle s bramborovou kaší, ale parádu udělá i na studené obložené míse.…
Chcete oživit vcelku fádní sekanou novými prvky? Naplňte ji vaječnou směsí, kvalitní uzeninou a kapií. Pak dobře upečte a servírujte s vhodnou přílohou. Práce navíc se…
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku,…
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…
Šťavnaté kuličky z mletého masa, jsou skvělým a chutným tipem na dobrý oběd nebo večeři. Doplněné barevnou zeleninou, vytvářejí vyvážený a výživný pokrm, který si…
Listové rohlíčky, plněné mletým masem, posypané sezamovými semínky, jsou ideálním slaným pohoštěním nejen na silvestrovské oslavy, ale také když vás přepadne nečekaná…
Na křupavou teplou topinku patří dobrá pomazánka. Stačí pouze umixovat pečené mleté maso s několika dalšími surovinami. Doma připravená pomazánka chutná mnohem lépe, než…
Špagety s mletým masem patří mezi oblíbené klasiky, které nikdy nezklamou. Voňavá směs masa, zeleniny a rajčatového protlaku vytváří lahodnou omáčku, která v kombinaci s…
Připravím mleté maso smícháním surovin. Množství udávám cca, dávám vše od oka :-). Na alobal udělám z mletého masa placku, potřu hořčicí, dám šunku, vejce, papriku,…
Sýr nastrouháme na hrubé nudličky. Maso promícháme s vejcem, kořením a petrželkou. Do dobře vymíchané směsi přidáme tvrdý sýr, vytvarujeme karbanátky plochého tvaru a…
Vareniky jsou jakousi východní verzí podobnou italským raviol. Jemné těsto z mouky a vody vykrájíme do tvaru koleček a naplníme čím je libo. Tentokrát jsme použili…
Toustový chléb natrháme na kousky a namočíme do mléka, pak vymačkáme, přidáme k masu, osolíme, okořeníme, přidáme mouku a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme…
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí a utřeným česnekem. Přidáme vejce, koření a smetanu a důkladné promícháme. Papriky vydlabeme, očistíme a naplníme masem.…
Namleté maso smícháme s vejci, kořením a vodou. Zelí překrájíme na drobno. Přidáme k masu, spolu se strouhankou.Dochutíme a tvoříme menší ploché biftečky, smažíme je…
Plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Libušky - Buši. S omáčkou vylepšenou rajčatovou šťávou, dobře ochucenou náplní z mletého masa a přílohou podle vaší chuti. To…
Do misky si nakrájíme cibuli, přidáme maso, protlačený česnek, vajíčka a vše promícháme. Přidáme zeleninu (mrkev posekanou na větší kousky. Tvarujeme karbanátky, které…
Zejména na podzim jsou u nás velmi dobře dostupné dýně. Jsou vskutku univerzální surovinou, kterou můžeme použít do slaných i sladkých receptů. V tomto případě z dýně…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme v celistvou hmotu. Vytvoříme tzv."šišku" a obalíme vepřovou tukovou blánou. Pečeme bez podlévání cca 45…
Zelné listy si spaříme v horké vodě a plníme je mletým masem s uvařenou rýží. Zabalíme do každého listu kupku masa spojeného s rýží pokládáme na pekáček, vymazaný sádlem…
Připravíme pánev, ve které rozehřejeme sádlo. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousíčky. Dáme do pánve a necháme osmažit do zlatova.Vezmeme vepřovou pečeni, kterou…
Nejrůznějších cukeťáků najdete na internetu desítky a jejich postup se příliš neliší. V této verzi je cuketa zkombinovaná se salámem a ochucená kořením typickým pro…