Pelmeně

J. A. Kuchařka: J. A.

Doba přípravy: 60 3 porce Mleté maso 18 názorů

Suroviny

Nudlové těsto:
25 dkg hrubé mouky
1 vejce
několik lžic vody dle potřeby
Náplň:
30 dkg mletého masa nejlépe vícedruhové
100 ml vody
1 ks cibule
sůl
koření na mletá masa dle chuti
Vývar nebo slaná voda na vaření hotových kousků
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vejce a vody vypracuji těsto, nemá se lepit ani drobit.

  2. Mleté maso důkladně promíchám s vodou, (řádné propracování nevytvoří z vařeného masa tvrdé kousky), přidám cibuli, okořením.

  3. Ve větším mikroténovém sáčku vyválím polovinu hotového těsta, nepodsypávám moukou.

  4. Vykrajuji kolečka dle potřeby, někdo rád malé, jiný větší, záleží na každém. Kolečka naplním masovou směsí, uzavřu, vytvořím klobouček.

  5. Hotové vařím ve vývaru či osolené vodě 5-10 min. podle velikosti. Až vyplavou, vypnu a nechám dojít.

    Podávám jak kdo má rád.

Poznámka

Popis práce s foto- http://ano1.mujblog.centrum.cz/clanky/Pelmene-ty-n...

Možná se zdá složité, není, stačí vyzkoušet a jde to skoro samo :)

Netřeba používat vejce na slepování, bez podsypávání moukou drží těsto dobře. Poslední kousky mohou "trochu trucovat", stačí namočit prstíky do studené vody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pelmeně

  • alena alena(neregistrovaná)

    Já dělám pelmeně s různými přílohami. Např ještě horké posypu Nivou a přidán zakysanku, nebo připravíme špenát a jako přílohu opět pelmeně. Vždycky si pochutnáme. Jsou dobré i s povařenou brokolicí, Nivou a zakysankou. Dobrou chuť.

    Odpovědět

  • ivasja ivasja(neregistrovaná)

    My pelmeně děláme s ukrajinskou houbovou omáčkou z ukr. hub nebo s rajskou. Jsou výborné!

    Odpovědět

  • ivasja ivasja(neregistrovaná)

    My pelmeně děláme s ukrajinskou houbovou omáčkou z ukr. hub nebo s rajskou. Jsou výborné!

    Odpovědět

  • Mesic Mesic

    Nejde nepřidat svůj názor. Před několika lety jsem je dostala jako večeři na návštěvě u mojí výborné kamarádky - ukrajinky. Na poprvé jsem je snědla skoro ze slušnosti, napodruhé už chutnaly, na potřetí jsem se nemohla dočkat. Teď je dělám docela často, ale jen pro sebe příteli nechutnají. Jím je zalité citronovou šťávou, omaštěné máslem, hodně osolené a opepřené a jinou verzi ani zkoušet nebudu, toto je totiž bomba. Kamarádka mi dovezla z Ukrajiny i takový litinový plát - vypadá jako plástev od včel a to jde od ruky jedna báseň. Už se na ně těším, bod letí!:yes:

    Odpovědět

  • Zajdanek Zajdanek

    Vařila jsem je o víkendu s rajskou omajdou. Byly vynikající,takže dávám bodík :-)

    Odpovědět

  • J. A. J. A.(autorka receptu)

    romkla držím palce abys byla spokojená, chutě lze doladit a dej vědět prosím. Raději čtu že chutnalo :)) dankaaa zajímavá kombinace, prozraď recept na polévku z řepy, díky J.

    Odpovědět

  • dankaaa dankaaa(neregistrovaná)

    tak pro inspiraci přináším i své zážitky s pelmeněmi...u nás se dávají do polévky - vývaru z červené řepy. říkáme jí plameňáková polívka - když jsme byly malé dětičky lépe se to pamatovalo :-) A je to taky moc dobré.

    Odpovědět

  • romkla romkla

    ňami píšu hned bod+ to prostě musí zkusit a myslím že s brynzou to může být úchvatné zvláště když se to pak ještě navrch posype řádně opraženou slaninkou

    Odpovědět

  • J. A. J. A.(autorka receptu)

    Ostatním děvčatům děkuji za podporu, neboť i u nás někteří muži tento výtečný pokrm prostě nemusí, nebo jen jako přílohu, což z mého pohledu je "barbařina" :))A jistě vyzkouším parmazán, zajímavý nápad, díky :-)) Všem díky a hodně inspirace u plotny :-)):-K;-)

    Odpovědět

  • J. A. J. A.(autorka receptu)

    michsamant - u nás vítězí rozpuštěné máslo + ocet naředěn bujonem, nebo místo másla olej. Ale znám člověka, který je rád s rajskou omáčkou. Vyzkoušej pár kousků, první ochutnej jen tak, uvidíš, chuťové buňky napoví s čím budou chutnat. Možností je opravdu hodně :)ostatní nápady zde popsané vyzkoušej, toto jídlo má velikou výhodu, vždy může chutnat jinak :)):-)

    Odpovědět

  • sebena sebena

  • jitule jitule

    Ty miluju! Plním mletým masem s cibulkou a harmonií chuti, dělá to tak moje švagrová Světlana a jsou výborné!:yes::-p
    My si trochu upravili s čím to podávat...manželovi to děsně chutná s houbovým gulášem a já klasika se zakyslou smetanou a cibulkou. :-p

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas

    Nejraději je máme jen s cibulkou, nebo s brynzou a plním je uzeným je to lahůdka :-)) posílám bod :yes: :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi pekné! +

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    J. A.,Pelmeně přímo miluji a dělám si je dost často i když taťulda je až tak nemusí. Dávám ti boda:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pelmeně plněné mletým masem těsto na pelmeně pelmene ukrajinské pelmeně pelmení pelmení recept pelmeně recept pelmeně s mletým masem recepty pelmeně pelmeně s brynzou pelmeně těsto plněné pelmeně s čím podávat pelmeně recept na pelmeně pelmene s masem pelmeně s tvarohem pelmeni recepty vařené pelmeně pelmeně plněné mletým masem recept houbove pelmene

Zapomněl/a jsem heslo