Zapečené šišky z mletého masa

mysulka Kuchařka: mysulka

Doba přípravy: 60 - 70min 4 porce Mleté maso 12 názorů

Suroviny

1/2 kg mletého masa
100 g libové anglické slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1,5 rohlíku nebo žemle
trochu mléka
petrželka
libeček
sůl
koření na mletá masa (já používám od Antonína)
olej
Na zalití:
4 vejce
500 ml kysané smetany
1/2 lžičky hladké mouky
sůl
paprika
grilovací koření
strouhanka
tuk
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme rohlíky do mléka a necháme rozmočit. Anglickou slaninu semeleme, nebo rozsekáme na robotu.

  2. Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, namočeným a vymačkaným rohlíkem, slaninou a nasekanou petrželkou, osolíme a okořeníme.

  3. Pořádně vše promícháme a děláme malé šišky, které lehce osmažíme na oleji. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.

  4. V kysané smetaně rozšleháme vejce, mouku, koření a tím šišky přelijeme.

  5. Pečeme asi 35 - 45 minut. Podáváme s různě upravenými brambory, kaší, nebo jen s pečivem.

Poznámka

Zdroj- starý sešitek od Revy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené šišky z mletého masa

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zapečené maso mleté šišky mlete maso v anglicke siski mleté maso v anglické slanině robot na mleti masa sulanky z mleteho masa mlete maso vanglicke slanine šišky z mletéhomasa mleté masové šišky mletá anglická recept na mleté maso v anglické mleté šišky v anglické slanině zapecene masove sisky šišky z hovězího masa mlete maso zapecene na smetane zapeceny mlety maso sulky z mleteho masa mleté masa zapečené v anglické slanině dobrůtky z mletého masa recepty

Zapomněl/a jsem heslo