Zapečené šišky z mletého masa

Mleté maso Doba přípravy: 60 - 70min 12 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 60 - 70min 12 názorů

Suroviny 4 porce

1/2 kg mletého masa
100 g libové anglické slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1,5 rohlíku nebo žemle
trochu mléka
petrželka
libeček
sůl
koření na mletá masa (já používám od Antonína)
olej
Na zalití:
4 vejce
500 ml kysané smetany
1/2 lžičky hladké mouky
sůl
paprika
grilovací koření
strouhanka
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme rohlíky do mléka a necháme rozmočit. Anglickou slaninu semeleme, nebo rozsekáme na robotu.

  2. Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, namočeným a vymačkaným rohlíkem, slaninou a nasekanou petrželkou, osolíme a okořeníme.

  3. Pořádně vše promícháme a děláme malé šišky, které lehce osmažíme na oleji. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.

  4. V kysané smetaně rozšleháme vejce, mouku, koření a tím šišky přelijeme.

  5. Pečeme asi 35 - 45 minut. Podáváme s různě upravenými brambory, kaší, nebo jen s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- starý sešitek od Revy.

Komentáře k receptu Zapečené šišky z mletého masa

Tématické fráze: recepty z mletého masa mleté maso recepty zapečené maso mleté maso zapečene mlete maso mleté šišky mlete maso v anglicke siski mleté maso v anglické slanině recept mleté maso recept z mletého masa mleté masové šišky zapecene masove sisky robot na mleti masa rolky z mletého masa sulanky z mleteho masa mlete maso vanglicke slanine šišky z mletého hoveziho masa šišky z mletéhomasa zapecene mlete maso recepty