Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory, zapečené se smetanou a vejci, krásně voní po česneku a rozmarýnu. Opravdu sytý oběd, nebo večeři, zvládnete připravit téměř bez práce. Postačí jen vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory, zapečené se smetanou a vejci, krásně voní po česneku a rozmarýnu. Opravdu sytý oběd, nebo večeři, zvládnete připravit téměř bez práce. Postačí jen vše…
Uzená krkovička pečená s tmavým pivem, dijonskou hořčicí a medem chutná na opečeném chlebu prostě skvěle. Přestože může znít jako ryze pánská záležitost, zamilují si ji…
Uzenou krkovici nakrájíme na plátky jak jste zvyklí na řízky. Na rozdíl od nich nesolíme ani nenaklepáváme. Obalíme v trojobalu, mouka, vajíčka a strouhanka. Kdybyste…
Uzená krkovice je lahůdkou sama o sobě. Co teprve, když ji upečete spolu se zelím a bramborami. Jednoduché a lahodné jídlo z jednoho pekáčku máte hotové téměř bez práce.…
Oloupané brambory a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku a česnek na kousky. Připravíme pečící papír a potřeme ho tukem.Uložíme brambory, okořeníme je a přidáme cibuli.…
Vepřové maso nakrájíme na kostky. Rozehřejeme sádlo a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do hněda. Přidáme nakrájený česnek, koření a protlak. Po chvíli přidáme…
Tak nám moderní technologie zasáhly i do našeho milovaného vepřo-knedlo-zelo! Než se této pochoutky na talíři dočkáme, tak to sice chvíli potrvá, ale zase si ten čas…
Šišky z bramborového těsta můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich jsou i plněné šišky. Na náplň použijeme osvědčenou kombinaci špenátu, česneku a uzeného masa.…
Uzené maso vaříme do měkka, cca 45 minut. Brambory oloupeme, nakrájíme a se solí uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a nakrájenou cibulkou.Na lžičce másla…
Maso den předem nasolíme, opepříme a potřeme česnekem. Zakápneme olejem a přikryté uložíme do lednice. Druhý den svážeme potravinářským provázkem, aby drželo tvar.…
Klasické šunkofleky jako od maminky! Poctivá kombinace zapečených těstovin, voňavé uzeniny a vajíček vytváří jednoduché, ale neodolatelné jídlo, které zasytí celou…
Na pánvi rozpálíme olej a plátky krkovice z obou stran prohřejeme a trochu opečeme, ne úplně dohněda.Smícháme pomerančovou šťávu, sójovou a chilli omáčku a najemno…
Uzené maso nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky.Rozehřejeme olej a na něm osmahneme maso.Přidáme nakrájenou cibuli, krátce opečeme a…
Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme jíšku do růžova.Zalijeme asi 1,5 litrem vody, dobře rozmícháme a přivedeme k varu.Potom přidáme…
Údené mäso dáme variť do vody, po čase pridáme kocky pokrájaných zemiakov, kolieska mrkvy, korenie, pretlačený cesnak a celú cibuľu.Pred koncom varenia pridáme…
Na pekáček nakrájíme cibuli, přidáme kousek sádla a poklademe uzenou krkovicí.Každý kousek posypeme nadrobno nasekaným česnekem, kmínem a uzenou paprikou.Podlijeme…
Maso ponoříme na 2 hodiny do vlažné vody, aby se uvolnila sůl. Potom ho osušíme a po všech stranách lehce opečeme na tuku. Pekáč s masem vložíme do trouby předehřáté na…
Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a…
Brambory omyjeme a dáme vařit do studené vody asi 30 minut od bodu varu. Scedíme a necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle osmažíme dozlatova.…
Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme. Do PH dáme zelí,…
Cibulku nakrájíme na kostičky, česnek buď prolisujeme nebo nakrájíme nadrobno. Maso naporcujeme na silnější plátky, osolíme.Do většího pekáče dáme trošku oleje, cibulku,…
Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme…
Milovníci sýra a hub zbystřete! Tady máte obě dvě pochoutky v jednom! Zapečený plísňový sýr s chutnou houbovou náplní. Bylinky pro ochucení můžete zvolit podle svoji…
Bešamel je základem pro spoustu dalších omáček. S různým dochucením se lehce promění v omáčku sýrovou, bylinkovou nebo houbovou. Zde mu chuť dodává hořčice a tak se…