Palačinky pro mlsné jazýčky
Recept ještě nebyl hodnocenKlasickým způsobem v nádobě zpracujeme hladké těsto na palačinky a necháme ho nejméně 2 hod. odpočinout při pokojové teplotě. Má to svůj účel, za tu dobu dobře nabobtná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasickým způsobem v nádobě zpracujeme hladké těsto na palačinky a necháme ho nejméně 2 hod. odpočinout při pokojové teplotě. Má to svůj účel, za tu dobu dobře nabobtná…
Těstoviny si připravíme podle návodu na obalu.Cibuli,mrkev a okurky si nakrájíme nadrobno,uzeninu na menší kostičky.Do hrnce na sádlo dáme cibuli a mrkev a necháme…
Toto pikantní vydatné jídlo plné chutí připravíme z uvařených fazolí, které podáváme v omáčce z piva a rajčatového pyré, ve které povaříme brambory. Na závěr přidáme…
Brambory, zapečené se smetanou a vejci, krásně voní po česneku a rozmarýnu. Opravdu sytý oběd, nebo večeři, zvládnete připravit téměř bez práce. Postačí jen vše…
Směs pečeného a uzeného masa na talíři potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento výběr mas se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo jen tak k posezení s přáteli.
Uzená krkovička pečená s tmavým pivem, dijonskou hořčicí a medem chutná na opečeném chlebu prostě skvěle. Přestože může znít jako ryze pánská záležitost, zamilují si ji…
Rychlé a snadné pokrmy, které jsou navíc takřka bez práce, ocení kdekdo. Navíc, když jsou i plné chuti. Upečte si kousky uzené krkovice s květákem, kterou doplní svěží…
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. Cibuli a pórek nakrájíme na půlkolečka. Na sádle opečeme maso a po chvíli přidáme cibuli s pórkem. Restujeme společně asi 6-7…
Plátky masa potřeme česnekem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme plátky masa. Opečeme z obou stran, lehce podlijeme vodou (nesmí plavat, spíše podléváme) a…
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě…
Tato lahodná specialita kombinuje šťavnaté uzené s bramborovým základem a jemnými tóny zelí. Jednoduché, ale přitom vydatné jídlo, si získá každého milovníka české a…
Klasické šunkofleky jako od maminky! Poctivá kombinace zapečených těstovin, voňavé uzeniny a vajíček vytváří jednoduché, ale neodolatelné jídlo, které zasytí celou…
Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Uzené maso vložíme do vody a cca 30min. povaříme. Mezitím nakrájíme okurky i cibulku hodně najemno a promícháme společně…
Uzené maso nakrájejte na malé kousky (kostičky) a na troše oleje restujte v kastrůlku asi 5 minut. Až uzené pustí šťávu, přidejte dobře okapané zelí, promíchejte a…
Růžičkovou kapustu uvaříme, pokrájenou anglickou a krkovičku osmahneme nasucho na pánvi a smícháme s kapustou. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji mlékem,…
Zelí opláchneme. Cibuli nakrájíme, na olivovém oleji zpěníme, přidáme zelí, podlijeme vodou.Zelí 10 minut dusíme, občas promícháme, zaprášíme moukou.Na plech poklademe…
Maso uvaříme v tlakovém hrnci do měkka a nakrájíme na kostičky.Zatímco se maso vaří, rozmícháme vejce v mléce a uvaříme těstoviny.Plech na pečení s vysokými okraji…
Do vody dáme variť krkovicu, keď je skoro mäkká, pridáme krúpy a pokrájaný kel, varíme.Mäso vyberieme a pokrájame, pripravíme zásmažku, zasypeme paprikou.Polievku…
Mouku prosejeme do mísy a cca 100 g dáme vedle na podsypávání. Do malé misky dáme 50 ml vlažného piva, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a nadrobíme droždí. Promícháme,…
Vydatné a voňavé krkonošské fazole s uzeným masem, smetanou a paprikami vás zahřejí na těle i na duši. Tento tradičně laděný pokrm spojuje jemnost smetany s výraznou…
Pečená uzená krkovice s haluškami a dušeným kysaným zelím je klasika, která nikdy nezklame. Vůně uzeného masa se krásně doplňuje s jemnými bramborovými haluškami a lehce…
Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme do mísy. Osolíme je a chvíli necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu, okořeníme je a přidáme k nim prolisovaný…
Večer namočíme prebratú fazuľu. Na masti, oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zasypeme paprikou, vlejeme víno, pretlak, pridáme…
Uzené maso nakrájíme na kostičky, brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky.Rozehřejeme olej a na něm osmahneme maso.Přidáme nakrájenou cibuli, krátce opečeme a…