

Uzené maso v hořčičné omáčce
Suroviny 4 osoby
- 450 g libové uzené krkovice
- 4 vrchovaté lžíce mouky
- 3 lžíce Dijonské hořčice se zeleným pepřem
- 1 kelímek smetany na vaření (12%)
- 1 l zeleninového bujónu nebo vývaru
- 4 lžíce másla
- cibule
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibulku nakrájejte na drobno a v hrnci restujte na másle.
Přidejte mouku, osmažte dorůžova, přilijte vývar a metličkou rozmíchejte.
Do takto připraveného základu, přidejte hořčici, promíchejte, přeceďte nebo rozmixujte tyčovým mixérem.
Vlijte smetanu a ještě krátce povařte.
Uzené maso nakrájejte na nudličky (popř. kostičky, plátky) a zprudka je nasucho na nepřilnavé pánvi opečte.
Osmažené maso vložte do omáčky, promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte solí. Podáváme s kynutým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzené maso v hořčičné omáčce
-
Iness: Knihu"Kuchařka naší vesnice" jsem měla hned v šedesátých letech z min. století - snad první vydání, vynikající
-
Díky za inspiraci. Přidala jsem ještě špětku kurkumy pro barvu, pár nasekaných kapary a kosek chilli papričky...výtečný oběd.
-
varilamyskakasicku: Nemysli si, že mě také hned něco napadne. Jen vždycky přemýšlím co se k čemu hodí a pak třeba ze mě nějaký nápad ,,vyleze''. Nebo procházím kuchařku ,,Kuchařka naší vesnice'' a tam čerpám inspiraci
.
Manžel omáčku vychvaloval, tak jestli ji budeš dělat, tak dej vědět, zda šmakovala.
-
To je nápad, uzené tam držím v lednici a pořád říkám, že to chce nějakou změnu nejen klasiku, kam na to chodíš na ty nápady, wow
-
Tahle pikantní omáčka by chutnala i mě
+
Jen já bych si nechala masko vcelku
-
Tuhle omáčku dělám k masovým kuličkám a chutná báječně. Jen tu hořčici dávám půl plnotučné a půl dijonské. Kdybych nevěděla, jaké jsou tam suroviny, tvrdila bych, že je tam i nějaký kvalitní sýr. Dobře, že jsi ji sem dala
-
já bych také pochutnala, mám uloženo
-
Aj mne
-
To by mi moc chutnalo. Proč mě to nenapadlo
V jednoduchosti je krása