Uzené maso v hořčičné omáčce
Bešamel je základem pro spoustu dalších omáček. S různým dochucením se lehce promění v omáčku sýrovou, bylinkovou nebo houbovou. Zde mu chuť dodává hořčice a tak se můžete těšit na velmi pikantní chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 936 kJ / 1 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,86 g |
Tuky | 107,10 g |
Vláknina | 0,67 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 3,99 g |
Sůl | 9,25 g |
Sacharidy | 16,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku nakrájejte nadrobno a v hrnci restujte na másle. Přidejte mouku, osmažte dorůžova, přilijte vývar a metličkou rozmíchejte.
Krok 2: Do takto připraveného základu, přidejte hořčici, promíchejte, přeceďte nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Vlijte smetanu a ještě krátce povařte.
Krok 3: Uzené maso nakrájejte na nudličky (popř. kostičky, plátky) a zprudka je nasucho na nepřilnavé pánvi opečte.
Krok 4: Osmažené maso vložte do omáčky, promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte solí. Podáváme s kynutým knedlíkem.
Zveřejněno 30. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené maso v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l665
Moje poznámka
Uzené maso v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l665
Nejnovější recepty
Snídaňové slané muffiny s cottage
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové medailonky z panenky na česneku
Přidáno před 14 hodinami
Myslivcova játra
Přidáno před 14 hodinami
Bakoňské vepřové karé
Přidáno před 14 hodinami
Pečené koleno na pivu v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Plněný vepřový bůček s jarní nádivkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Fidel Castro snídal křepelčí vejce a tak miloval mléko, že nechal pro své potřeby vyšlechtit krávu s nadprůměrnou dojivostí
Kávové řezy jsou vynikajícím moučníkem nejen ke kávě. Využijte silnou kávu bez lógru a nechte rozetřený krém vychladit
Játrová rýže jako vynikající zavářka do polévky: Mini alternativa knedlíčků je snazší na přípravu, hlavní je směs pořádně ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše z jogurtu
MajaFero před 9 hodinami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Sharkie před 11 hodinami
Domácí chléb II.
Petulice před 11 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lukrejka před 12 hodinami
Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Antonausprag před 12 hodinami
Letní špagety
spodkalsky před 14 hodinami
Tvarožník s drobenkou
Surmei před 15 hodinami
Tvarohové šátečky s jablky
esstelle před 15 hodinami
Jednoduchý koláč s tvarohem
Mirek22 před 15 hodinami
Naložený Romadúr na topince
Zezik před 16 hodinami
Tématické fráze:
hořčičná omáčka k masu,
omáčka z uzeného masa,
horčičná omáčka,
uzené maso recepty,
omáčka k uzenému masu,
omacka k masovym kulickam,
uzené maso,
uzené maso s omáčkou,
hořčičná omáčka recept,
omáčky z uzeneho masa,
omáčka z uzeného vývaru,
kuřecí maso v hořčičné omáčce,
recepty z uzeného masa,
omáčka na maso,
uzené maso omáčka,
omačky k uzenemu masu,
omáčka s uzeným masem,
maso v hořčičné omáčce,
uzené maso v omáčce,
omáčka s uzeného masa
Suroviny:
krkovice uzená,
mouka,
hořčice se zeleným pepřem,
smetana na vaření,
vývar zeleninový,
máslo,
cibule,
sůl
Komentáře (9)