Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné kapsy z pivního těsta a něco navíc

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

18. 6. 2020 08:51

Suroviny

Porce: 16 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 760 kJ / 3 767 kcal
Bílkoviny126,56 g
Tuky164,89 g
Vláknina72,71 g
Cholesterol 198 mg
Sodík 1,32 g
Sůl3,00 g
Sacharidy390,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem dostala od kamarádky Květušky, které tímto děkuji. Těsto je skvělé a dobře se s ním pracuje.

Udělala jsem stejné těsto z poloviční dávky na 8 ks zelných placek jaké znám z mládí, od mé bývalé sousedky. Byla rodilá Slovenka a říkala jim "Kapustníky", (poslední 3 fotky). Náplň do nich je z hlávkového zelí, nastrouhaného a osmaženého na pánvi na sádle dozlatova, pak jsem přidala jen sůl a pepř a nechala zchladnout.. Náplně jsem dala aspoň 2 lžíce, zabalila jako buchty, pak trochu rozplácla rukou, potřela vodou a posypala mletým kmínem. Upečené dozlatova je dobré ještě lehce potřít vodou. Musím přiznat, že mi chutnají ještě více, než s kysaným zelím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

24. 6. 2020 16:04

Vlada@50: moc děkuji :-) přeji hezký den i všechny příští :-K

Vlada@50

24. 6. 2020 15:47

Moje ženuška použila na kapsy formu mušlí asi 10cm,nevím čím to bylo, upečené zmizely z talíře rychle... hóóódně rychle. Bašta! :yes::-):-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 6. 2020 17:21

magdalenka: Děkuji za komentář a novou variantu jako závin určitě zkusím <3:-). Hezký zbytek dne a všechny dny příští :-K

magdalenka magdalenka

18. 6. 2020 17:14

Marie Svarcova: ako popisuješ slovenské kapustníky - tak moja mamka (Maďarka) to robila vo forme závinu. Slané kysnuté cesto, v ňom zavinutá dusená hlávková kapusta, dobre okorenená čiernym korením. Ako dieťa som to odmietala, teraz by som život dala za to...:-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 6. 2020 14:07

Kucina: přeji ať všem chutná :-K hezký den

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 6. 2020 14:07

maris: no přesxně tak, já jsem to znala v té verzi s hlávkovým a to kysané je recept od kamarádky - tak jako 2 v1 :-) Díky za komentář a přeji hezký den :-K

Kucina

18. 6. 2020 14:00

Blíží se nás babinec už vím co pripravim:yes:<3

maris maris

18. 6. 2020 13:58

Marie Svarcova: určitě moc dobré, ale co myslíš tím " a něco navíc " ? Nějak nechápu, já už tu nic jiného nevidím:-8, to je to hlávkové zelí ? ?;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 6. 2020 12:44

JanaDorazinova: Moc děkuji, ono to vypadá asi složitě ale je to úplně jednoduché a to těsto je dokonalé :-)Hezký den :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 6. 2020 12:37

:yes::yes::yes:<3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka špaldová hladká, sůl, sádlo, pivo světlé, droždí, cukr, zelí kysané, krkovice uzená, sádlo, cibule, kmín celý, ocet, mouka

TopRecepty.cz

Zelné kapsy z pivního těsta a něco navíc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3zQ