Koláč s tvarohem a jablky
Recept ještě nebyl hodnocenS podzimem se pojí čas sklizně jablek a v kuchyni tak začíná období různých jablečných moučníků. Koláč s tvarohovou náplní s jablky, potřený zakysanou smetanou, krásně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S podzimem se pojí čas sklizně jablek a v kuchyni tak začíná období různých jablečných moučníků. Koláč s tvarohovou náplní s jablky, potřený zakysanou smetanou, krásně…
Řezy z lineckého těsta, pokryté svěží malinovou či rybízovou zavařeninou a sněhovou náplní s ořechy, jinak také Londýnské řezy. Jsou lahodným cukrovím a budou se jen…
Nekynuté koláčky a taštičky potěší všechny milovníky rychlého a jemného pečení. Díky křehkému těstu jsou hotové raz dva, přesto neztrácí nic na chuti ani vzhledu. Plněné…
Změklé máslo utřeme v míse s cukrem a jedním žloutkem. Potom postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zředíme mlékem a zpracujeme tužší těsto.…
Mouku prosejeme s moučkovým cukrem a přidáme na kousky nakrájené máslo, vejce, kůru a šťávu z poloviny citronu. Vše důkladně propracujeme na hladké nelepivé těsto,…
Koláčky s tvarohovou či makovou náplní patří mezi nejoblíbenější klasiku, kterou nám s láskou pečou babičky i maminky. My pro vás máme rychlou verzi z těsta, které…
Koláčky s tvarohovou či makovou náplní patří mezi nejoblíbenější klasiku, kterou nám s láskou pečou babičky i maminky. My pro vás máme rychlou verzi z těsta, které…
Připravte slavnostní koláč plný dobrot zvolna přicházejícího podzimu. Jablka a švestky v kombinaci s mákem a skořicí. To vše v peřince pudinkového základu na hebkém a…
Do vlažného mléka přidáme cukr a promícháme. Nadrobíme kvasnice a necháme nabobtnat.Poté přidáme žloutky, máslo nebo olej, špetku soli, rum, kůru z citronu a mícháme tak…
Znáte někoho, kdo by odmítl čerstvou voňavou a kyprou domácí koblihu? Příprava není tak složitá, jak by se na první pohled zdálo. Zkuste vypracovat těsto, usmažit…
Na rajskou omáčku má každý svůj vyzkoušený recept. Vyzkoušejte ji připravit společně s koulemi z mletého masa. Ideální přílohou jsou těstoviny, omáčka tak zachutná nejen…
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste už o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky, rozinkami a skořicí, je dokonalý…
Kynuté moravské koláče můžete připravit i bez složitého vážení surovin, stačí je odměřit hrníčky. Těsto, do kterého je přidaná smetana ke šlehání, je pružné a dobře se s…
Lahodné tvarohové řezy připravíte podle našeho receptu. Příprava je rychlá a snadná, výsledný moučník je efektní na pohled a vynikající na chuť. Vyzkoušejte ho sami k…
Mléko s vodou osladíme a ohřejeme na teplotu lidského těla, rozdrobíme do něj kvasnice a necháme je vzejít.V míse smícháme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl,…
Makový koláč s třešněmi a drobenkou je lahodný dezert, který spojuje jemnost máku, svěží chuť třešní a křupavost máslové drobenky. Kombinace šťavnatých třešní a bohaté…
Zkuste upéct bábovku, která díky strouhaným jablkům nikdy není suchá. Místo mléka můžete dát třeba podmáslí, bude i s nim výborná. Až zakrojíte poprvé, sami oceníte jak…
Udělejte si i vy doma tradiční masopustní pochoutku - vdolečky vonící vanilkou a citronovou kůrou. Tyto pečené vdolečky z olejového těsta jsou plněné tvarohem a sypané…
Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je…
Do střední misky rozklepneme vejce, přidáme cukry, vlahé rozpuštěné máslo, špetku soli, mléko a promícháme metličkou. Přidáme prosátou mouku s práškem a ručně zpracujeme…
Vláčné karamelové řezy na první pohled překvapí efektní mozaikou, kterou na jejich řezu tvoří tvarohová náplň. Chuť karamelu v tvarohové náplní je méně obvyklá, ale…
Nadýchaná a šťavnatá jablečná buchta je časově nenáročná. Při podávání můžete být kreativní a z moučníku vykrojit například kolečka, která dozdobíte podle vlastního…
Makovec, připravený z veskrze zdravých surovin, jako je mák, ovesné vločky, semínka, ořechy a ovoce, je velmi jednoduchý na přípravu. Po upečení jej můžete potřít medem…