Vafle
Recept ještě nebyl hodnocenK přípravě domácích vaflí potřebujete pouze vaflovač a pár surovin. Křupavé na povrchu a uvnitř vláčné, takové jsou výborné vafle, které můžete podávat třeba ke snídani.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K přípravě domácích vaflí potřebujete pouze vaflovač a pár surovin. Křupavé na povrchu a uvnitř vláčné, takové jsou výborné vafle, které můžete podávat třeba ke snídani.…
K vánočním svátků patří bez debat krásně nadýchaná a vláčná vánočka, plná rozinek a mandlí. Snad každá rodina má svůj tradiční a léty prověřený recept. Dle tohoto…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Sváteční dny o Vánocích si nikdo z nás nedovede představit bez krásně nadýchané vánočky, plné mandlí a rozinek. Každé sousto výborné kváskové vánočky, pečené ve formě,…
Buchty nejen pro Honzu, protože budou chutnat i kterémukoliv jinému klukovi nebo muži. Maková a tvarohová náplň, vyladěná k dokonalosti, v kabátku z dozlatova upečeného…
Výborné bramborové placičky s povidlovou omáčkou a uzenou panenkou připravte třeba k nedělnímu obědu. Příprava je snadná, jen nezapomeňte den předem uvařit brambory.…
Koblihy nemusejí být jen smažené, dají se i upéct v troubě. Je to snadné, chutnají skvěle a zároveň ušetříte nějakou tu kalorii. Plnit je můžete marmeládou podle vlastní…
Dezert s bohatou ořechovou náplní, který si můžete upéct i jako dort. Připravte si ho večer předem, rozleželý je ještě chutnější. Pokud se vám povede ho uchránit,…
Vánočka je tradiční české pečivo, které se peče především o Vánocích. Tento bohatý sladký pletenec je symbolem štědrosti a rodinného tepla. Jeho těsto je jemné, voňavé…
Lahodná štola plná ovoce, ořechů a rozinek je jedním ze symbolů Vánoc. Upéct ji můžete nejen volně na plechu, ale také těsto vložit do formy a upéct si tak štolu ve…
Těsto: do mísy kuchyňského robotu nalijeme teplou vodu, přidáme 1 PL krupicového cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme stát cca 10 minut, dokud droždí nezačne …
Štóla má stovky variant. Každá rodina má svoji oblíbenou variantu, kterou miluje. Ať už uvnitř čeká váleček pravého marcipánu, nebo kokosový suk - vždycky bude sladká,…
Košíčky z lehkého nadýchaného ořechového těsta plníme oblíbeným druhem krému. Ať již s pudinkovým krémem, nebo se šlehačkou a ovocem - výsledný dezert bude chutný a…
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu…
Přestože sezona jahod je skoro pryč, nezoufejte, přichází snad ještě oblíbenější meruňky. Sladké oranžové plody v kombinaci s tvarohovou náplní a křehkým korpusem jsou…
Přestože sezona jahod je skoro pryč, nezoufejte, přichází snad ještě oblíbenější meruňky. Sladké oranžové plody v kombinaci s tvarohovou náplní a křehkým korpusem jsou…
Celý rok se těšíme na podzimní úrodu švestek. Sladké švestky jsou oblíbenou náplní koláčů a mák k nim bezpochyby patří. Tato kombinace ve spojení s nadýchaným těstem…
Vánoční štola plná rozinek, mandlí, kandovaného ovoce a jemného marcipánu patří k nejvoňavějším svátečním klasikám. Po upečení jí dopřejte čas odležet, aby se všechny…
Vánoce se pomalu blíží a je tak pomalu na čase začít přemýšlet nad tím, jakými druhy cukroví potěšíte své blízké. Vyzkoušejte krásně křehká kolečka z lineckého těsta,…
Jaselské dortíčky jsou malé, ale neodolatelné sladké kousky, které potěší svou křehkostí a bohatou chutí. Spojení jemného těsta a sladkého krému z nich dělá perfektní…
Linecké cukroví nemusí být pouze kolečka s marmeládou. Inspirujte se a připravte krásně nazdobená kolečka spojená máslovým krémem, s polevou z bílé čokolády a zdobením z…
Použití majonézy ve sladkém pečivu je neobvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Právě díky majonéze v těstě budou tyto koláče jemné, vláčné a déle vydrží jako čerstvé…
Smícháme jogurt s vejci a olejem. Přidáme mouku, cukry a zbývající suroviny. Vše pořádně promícháme.Kulatou formu (26 cm) vymažeme kouskem másla a vysypeme moukou nebo…
Zapečené těstoviny jsou vždy skvělou volbou. Oblíbený druh těstovin uvaříme, smícháme se slaninou, brokolicí a mozzarellou v zapékací míse a spolu se smetanou a sýrem…