Kaštánky - cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenUpečete si jakékoli vámi osvědčené cukroví "ořechy", které pak namáčejte do čokolády a ihned obalujte v zeleném kokosu nebo mletých pistáciích. Po ztuhnutí slepte vždy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečete si jakékoli vámi osvědčené cukroví "ořechy", které pak namáčejte do čokolády a ihned obalujte v zeleném kokosu nebo mletých pistáciích. Po ztuhnutí slepte vždy…
Křehké a příjemně sladké linecké cukroví nemusí mít podobu pouze klasických koleček. Vykouzlete hezké smajlíky, spojené marmeládou, kterou nemusíte připravovat jen na…
V nejednom cukroví potřebujeme jen žloutky a bílky se nám pak hromadí v lednici. Právě na jejich spotřebování je tenhle kokosový chlebíček ideální. Je jednoduchý,…
Upečte roztomilé lekníny z klasického lineckého těsta. Rozkvetlý talíř plný různě dozdobených plastických kytiček bude vypadat moc hezky. Pracností se příprava nijak…
I bez lepku si můžete užít mlsání dobrého vánočního cukroví. Ochutnejte toto křehké a voňavé linecké cukroví z bezlepkové mouky a jistě si ho také oblíbíte. Můžete ho…
Záviny jsou velmi oblíbeným moučníkem napříč domácnostmi. V tomto receptu na vás čeká závin z listového těsta s lahodnou ořechovou nádivkou z vlašských ořechů, které…
Jablka nakrájíme na malé kostičky. Utřeme tuk s cukrem, pak přidáme vejce, vanilku, mouku s práškem do pečiva, sůl, citronovou kůru a šťávu. Řádně promícháme, přidáme…
Mezi druhy cukroví, které na Vánoce nesmí na sváteční tabuli chybět, patří křehké ořechové pracny, provoněné skořicí a hřebíčkem. Nenáročné na přípravu, obalené v…
Tradiční vanilkové rohlíčky nesmí na žádné Vánoce chybět. Jejich těsto je provoněno oříšky a citronovou kůrou. Pro usnadnění z těsta můžete kromě rohlíčků tvarovat i…
Ideální podzimní koláč plný jablek a s vůní skořice. Pokud máte více času, ušlehejte z bílků sníh, který přidáte k těstu a náplni, koláč je pak ještě nadýchanější.…
Měsíčky z křehkého těsta, které jsou slepené ořechovou náplní a namočené do cukrové polevy, se vám jistě rozplynou na jazyku. Příprava zabere i s chlazením těsta něco…
Ze všech surovin zpracujeme těsto a dáme minimálně na dvě hodiny do chladna. Z těsta vyválíme placku a z ní vykrajujeme kolečka. Pak dáme do trouby péct na 170-190…
Ani ti, kdo se musí vyhýbat lepku v potravě, si nemusí odpírat lahodné linecké cukroví. Díky existenci bezlepkové mouky mohou péct a mlsat. Zpracování surovin na těsto a…
Řízek zase trochu jinak. Velmi chutně, inspirován podle pořadu Česko na talíři. Použijeme vepřovou plec, kterou rozmixujeme ve směsi smetany a koření. Muškátový oříšek…
Perníčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví, které pečeme nejen na Vánoce. Z těsta, ve kterém nesmí chybět med a koření, vykrajujeme oblíbené tvary, které…
S láskou vzpomínáte na nedělní odpoledne, které jste trávili u babičky a pochutnávali si na její úžasné bábovce? Máslová, nadýchaná a vláčná třená bábovka zmizí dříve…
Tradiční vánočka, symbol Vánoc a rodinné pohody, potěší svou jemnou, vláčnou strukturou a lahodnou chutí s rozinkami a mandlemi. Ideální ke snídani s máslem nebo k čaji,…
Se slovem koláče si dříve narození vybaví poutě nebo posvícení. A vždy k nim patří vzpomínky na zážitky spojené se zábavou a veselím. Dnes se ale koláče pečou po celý…
Zázvorky jsou tradiční a krásně aromatické vánoční pečivo typického tvaru. Pečou se dostatečně dopředu, aby se jejich chuť a vůně rozvinula. Při každém soustu vás na…
Jednoduchý moučník plný máku bude vláčný díky jablkům, která nastrouháme do těsta. Makovec můžeme provonět citronovou kůrou, nebo skořicí. Po upečení stačí polít…
Linecká kolečka pro diabetiky jsou skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat vánoční cukroví bez zbytečného cukru. Křehké tvarohové těsto a dia zavařenina zajistí…
Chutným předkrmem slavnostního rodinného oběda se může stát netradiční tatarský biftek, připravený z červené řepy. Připravte si ho podle známého českého kuchaře Honzy…
Chutným předkrmem slavnostního rodinného oběda se může stát netradiční tatarský biftek, připravený z červené řepy. Připravte si ho podle známého českého kuchaře Honzy…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu odpočinout. Poté vyválíme na slabší plát a vykrajujeme malá kolečka, která upečeme tak, aby měla bledší barvu…