Tvarohová buchta dvou barev
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si zvlášť tmavé a zvlášť tvarohové těsto. U tmavého těsta je opravdu potřeba větší hrnek, protože tvaroh udělá větší hmotu a na plech by vám to potom tmavé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si zvlášť tmavé a zvlášť tvarohové těsto. U tmavého těsta je opravdu potřeba větší hrnek, protože tvaroh udělá větší hmotu a na plech by vám to potom tmavé…
Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře odkapat, ale schováme asi 100ml vařicí vody. Mezitím si připravíme omáčku. V hlubší pánvi rozpalíme olej, přidáme česnek…
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Troubu předehřejeme na 200°C - horkovzdušnou na 180°C. Mouku smícháme v míse s kypřícím práškem, cukrem, vanilkovým…
Na těsto smícháme mouku, cukr, sůl a kynuté těsto Expres. Přidáme vodu, olej, vejce a ručně nebo pomocí vařečky vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy.…
Na těsto vyšleháme máslo, cukr, vejce a citronovou kůru do krému. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a mléko. Poměrně hustým těstem naplníme vysypanou a vymazanou…
Uvaříme pudink, do vlažného zamícháme či zašleháme tvaroh a sníh ze zbylého bílku z těsta, osladíme. Suroviny na těsto zpracujeme, rozválíme či namačkáme do kulaté…
Uvaříme pudink, do vlažného zamícháme či zašleháme tvaroh a sníh ze zbylého bílku z těsta, osladíme. Suroviny na těsto zpracujeme, rozválíme či namačkáme do kulaté…
Do mísy dáme zakysanou smetanu, kelímek umyjeme a nadále používáme jako "měřidlo". Postupně pomocí něj "odvážíme" polohrubou i celozrnnou mouku, mléko a rostlinný olej.…
Všechny suroviny smícháme v míse.Nalijeme na plech na pečící papír. Poklademe švestkami.Pečeme na 175°C 25 minut.
Nejdříve si připravíme náplň, aby vystydla. Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cukr a skořici podle chuti, přidáme trošku…
Linecké cukroví je velmi oblíbeným druhem cukroví během svátků. A když nahradíme klasickou mouku, moukou bezlepkovou, můžeme voňavým a křehkým lineckým potěšit i…
Ach ty vanilkové rohlíčky, po těch by se jeden mohl utlouct. Patříte do týmu vlašské nebo lískové ořechy? Připravit se dají i z mandlí nebo pistácií. Ovšem tradiční…
Výborné banánky z jednoduchého lineckého těsta upečeme a poté mažeme marmeládou. Banánky můžeme na závěr postříkat čokoládovou polevou, nebo v ní namočit oba konce,…
Jednoduché řezy na plech jsou snadné na přípravu, většinou všechno smícháme dohromady, vylijeme na plech a máme hotovo. I v tomto receptu tomu není jinak. Těsto je však…
Smažené kosmatice jsou pochoutkou už našich babiček. Ovšem zde je těsto na smažení vylepšeno přidáním banánu, který chuť smažených bezových květů ještě vylepšuje. Zkuste…
Smažené kosmatice jsou pochoutkou už našich babiček. Ovšem zde je těsto na smažení vylepšeno přidáním banánu, který chuť smažených bezových květů ještě vylepšuje. Zkuste…
Volitelný postup 1. V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do…
Vyzkoušejte jednoduchý a vynikající koláč se sladce sněhovou pokrývkou, který dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své blízké výborným moučníkem, který je…
Vyzkoušejte jednoduchý a vynikající koláč se sladce sněhovou pokrývkou, který dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své blízké výborným moučníkem, který je…
Pokud váháte, zda na Velikonoce upéct beránka nebo biskupský chlebíček, máme pro vás řešení v podobě biskupského beránka. Jemné šlehačkové těsto spolu s mandlemi a…
Mazanec, beránek či věnec, to jsou tradiční pečené dobroty, které zdobí velikonoční stůl a hostí koledníky. Věnec z tohoto receptu je spleten ze tří copů, voní po másle,…
Mouky nasypeme se solí a cukry do mísy, promícháme a uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí To zalijeme částí mléka s rumem a promícháme v řídkou kašičku.…
Program Těsto Vykynulé těsto rozválet na obdélník asi 2cm vysoký, potřít náplní asi 1cm od okrajů a smotat do závinu. Rychle ale opatrně vložit do bábovkové formy…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Andrea, Dagmar, Karmen... Vyberte si ty nejlepší odrůdy jahod. Jak se v nich vyznat?
Bylinková mini zahrádka v obýváku: Kam umístit šalvěj a co s rozmarýnem a mátou?
Mýty a fakta: Pomáhají rostlinám mléko, kávová sedlina, skořápky či popel z cigaret? Pozor na chyby, které mohou škodit