Vánočka s rozinkami
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrníčku z trocha mouky, vlažného mléka a droždi si udělam kvasek, do mísy dam zbytek mouky, přidam žloutky, vanilkovy cukr, pískový cukr, citr.kuru,přidam rozinky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrníčku z trocha mouky, vlažného mléka a droždi si udělam kvasek, do mísy dam zbytek mouky, přidam žloutky, vanilkovy cukr, pískový cukr, citr.kuru,přidam rozinky…
Utřeme Heru s oběma cukry, postupně přidáváme vejce a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva a citron (ten si celý ostrouhám, usuším a skladuji pro příště v uzavřené…
Tvaroh utřít s cukry, žloutky a máslem, přidat citronovou kůru a rozinky. Z bílků ušlehat sníh. Krupici smísit s práškem do pečiva. Sníh a krupici lehce vtáhnout do…
Žloutky vyšleháme se sádlem a cukrem do pěny. Přidáme kůru, rozinky, mléko, mouku s práškem do pečiva a lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Dáme do dobře vymazané a…
Ze všech surovin jsem rukou vypracovala těsto, které jsem na malou chvíli uložila do lednice, ale nutné to není. Těsto jsem si rozválela na tenčí plát a pak už jen…
Heru s cukrem a žloutkem utřu do pěny, přidám mouku s práškem do pečiva, drobně nakrájené nebo rozmačkané Banány v čok. zakapané citronovou šťávou a nakonec do těsta…
V jedné misce smíchejte citronovou šťávu, vejce, olej, mléko, cukr a vanilkový extrakt. V druhé smíchejte rozemleté ovesné vločky, prášek do pečiva, sůl a pak do ní …
Vše dáme do pekárny a zapnem program těsto, při míchání případně dosypeme trochu mouky. Po vykynutí tvoříme malé kuličky, ty rozplácneme na placičky, plníme náplní,…
Do mísy dáme mouku, přidáme ¼ lžičky soli, oba cukry, citronovou kůru a promícháme. Dále přidáme žloutky, rozdrobené droždí, rum, změklé, na kousky nakrájené máslo a jen…
Mouku smícháme s práškem. Do misky dáme žloutky a za stálého šlehání přiléváme rozpuštěné máslo, přidáme tvaroh, mák, cukr, vanilkový cukr, kůru, skořici, mléko a…
Zmiešajte všetky ingrediencie do hľadka. Upečieme tenké palacinky.Upečené palacinky potrieme lekvárom a posypeme práškovým cukrom a podávame.
Mlieko so štipkou soli, vanilkou a kôrou uvedieme do varu, vsypeme mak a varíme cca 10 minút. Sem tam premiešame.Pudingový prášok zmiešame so šľahačkovou smotanou,…
Bílky ušleháme do pevného sněhu, do kterého přidáme cukr. Dále přidáme žloutky a pomalu vmícháme olej.Mouku smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a mletým…
Zapékací misku, do které se vejdou všechny cannelloni v jedné vrstvě, vymažeme důkladně máslem. Smícháme suroviny na náplň, tu dáme do mikrotenového sáčku (zasunutého…
Obě mouky vysypeme do mísy, uděláme důlek, do něj nasypeme cukr rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme a necháme tak 10 minut stát.Pak přidáme zbytek…
Bílky se solí ušleháme, přidáme cukr a šleháme do tuha. Do tuhé hmoty přidáváme po jednom žloutky a mícháme metlou, přidáme mouku a promícháme. Z tohoto množství…
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny, pak postupně střídavě po lžicích přidáváme mléko, mouku smíchanou se solí a kypřícím práškem a citronovou kůrou. Vše ušleháme a…
Jablka nastrouháme na hrubém struhadle.Metličkou smícháme vejce, smetanu, cukr a rozpuštěný vlahý tuk. Přidáme mouku s práškem a spojíme. Mléko dáme na konec, podle…
Suroviny na linecké těsto spracujeme na vále rukama, dáme na talíř necháme 15 minut odpočinout. Pak ho dáme na vymazaný a vysypaný pekáč a opatrně ho rukama roztáhneme…
Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások…
Těsto - Na vál prosejeme mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, mléko, vejce, cukry a citrónovou kůru. Vše řádně RUČNĚ vypracujeme na pevné a hladké těsto,…
Z mléka, vajec, soli, mouky, cukru, připravíme hladké těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Na pánvi potřené olejem upečeme tenké palačinky. Zapneme troubu na…
Vše smícháme ve vláčné těsto a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba půl hodiny, dokuď nechytne povrch zlatavou barvu.Krásně voní a překvapivě chutná.
Z pšena (jáhly), mlieka, a štipky soli uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.Do kaše vmiešame žĺtky, cukor a kôru a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.Do…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Jednoduché tvarohové koblihy bez kynutí: jsou výborné a zvládnete je za pár minut
Rumunská dršťková polévka: Originální chuť jí dodává vývar a smetana. Čím ještě se liší od české verze?
Mletý máslový řízek podle Jaroslava Sapíka: Název má díky jemné máslové omáčce, citronová kůra mu dodá svěžest a vůni