Bublanina tvarohová s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 180°C - horkovzdušnou na 160°C.Do mísy dáme vejce, oba cukry, olej, horkou vodu a ušleháme do pěny.Pak přidáme tvaroh, citronovou kůru a opět…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 180°C - horkovzdušnou na 160°C.Do mísy dáme vejce, oba cukry, olej, horkou vodu a ušleháme do pěny.Pak přidáme tvaroh, citronovou kůru a opět…
Drobné košíčky z křehkého lineckého těsta pečené ve formičkách můžeme připravit dostatečně dopředu. Podle chuti je pak můžeme plnit krémem oblíbené příchutě. V tomto…
Chystáte se dělat koblihy, ale přemýšlíte, jak je ozvláštnit? Co takhle vytvořit z kynutého těsta pletence? Z těsta vytvoříte válečky a ty vzájemně propletete a usmažíte…
Linecký koláč můžete sezónně naplnit i rafinovanou nádivkou z cukety, mrkve a ochucovacích přísad. Těmi jsou cukr, skořice, hrozinky a kyselina citronová. Cuketa nasaje…
Koblihy dřív patřily k masopustu stejně jako koláče k posvícení, dnes už ale trochu zevšedněly. Ale není nad domácí koblihu! Dobrá kobliha by měla být nadýchaná jako…
Není nad to, když byt provoní čerstvě upečený mazanec, ten totiž k Velikonocům neodmyslitelně patří. Někdo ho má rád tak jak je a někdo jej miluje s máslem či marmeládou…
Každý tuhle královnu zná, pěkně nadýchaná, voňavá a vláčná, to je vánočka, tradiční symbol českých Vánoc. Pokud si ji každý rok kupujete, letos je čas na změnu.…
Bezvaječné nadýchané koláčky jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá lehkou a jemnou alternativu klasického pečiva bez vajec. Díky své nadýchané struktuře a jemné…
Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají…
Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají…
Výborné máslové cukroví provoněné vanilkovým cukrem a citronovou kůrou se skvěle hodí na Vánoce, můžeme ho ale upéct i kdykoliv během roku. Příprava je snadná a rychlá.…
Krásné linecké cukroví, které se rozplývá na jazyku a pěkně voní po vanilce, zpříjemňuje vánoční svátky už po generace. Úspěch bude mít i na různých oslavách. Cukroví…
Jemné tvarohové noky s ovocnou omáčkou jsou výtečným sladkým pokrmem, který potěší každého milovníka domácí kuchyně. Tyto měkké a nadýchané noky, vyrobené z tvarohu se…
Koláč s tvarohem a ovocem je výtečná kombinace křehkého těsta, krémového tvarohu a šťavnatého ovoce. Tento lahodný dezert je oblíbený pro svou jednoduchost a…
Snadné ořechové rohlíčky si můžete připravit snadno a velmi rychle. Těsto se peče ve formičkách, takže odpadá práce s tvarováním. Plnit je můžete Nutellou, takže ani…
Biskupský chlebíček je lahodný dezert, který je hlavně ve Spojených státech spjat s vánočními svátky. Vláčné těsto skrývá samé dobroty - kandované ovoce a ořechy.…
Tradiční linecké cukroví v kakaovém kabátku je lahodnou variací, která přidá vašemu vánočnímu stolu špetku originality. Jemně křehké kousky, spojené sladkou marmeládou,…
Pomalu se blíží podzim a s ním přichází také ruku v ruce čas sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do různých moučníků. Kynutá buchta s tvarohem a jablečnou náplní,…
Linecké košíčky s máslovým krémem patří bezesporu mezi stálice vánočního cukroví. Křehké vytvarované těsto v sobě nese krém s příchutí rumu a rozinek, který zalije…
Tradiční slepování cukroví marmeládou nebo máslovým krémem je jistě nenahraditelné. Vyzkoušejte dát cukroví také novou příchuť, třeba s tímto citronovým krémem, který má…
Kokosky a linecké, to jsou dva druhy cukroví, které by neměli na svátečním stole chybět. A co takhle je spojit? Z lineckého těsta uděláme základ, na který marmeládou…
Bábovky jsou v naší kuchyni tradičním moučníkem, který se hodí jak na všední, tak sváteční den. Vláčnou bábovku plnou rozinek osvěží také citrusy, zejména šťáva a kůra z…
Chystáte slavnostnější večeři a nevíte jakou přílohu zvolit ke steaku? Překvapte své blízké pečenými bramborami, které jsou plněné anglickou slaninou s ančovičkou.…