Kuře grilované v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné a omyté kuře nakrájíme na čtvrtky, papírovou utěrkou je osušíme a konce křidélek podstrčíme dospod pod horní část křídla, aby netrčely a nepřipalovaly se. Takto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na čtvrtky, papírovou utěrkou je osušíme a konce křidélek podstrčíme dospod pod horní část křídla, aby netrčely a nepřipalovaly se. Takto…
Kuře omyjeme, osolíme, okořeníme a dáme péct do vyhřáté trouby, podlejeme trochou vody a ještě na něj položíme tak dva plátky másla. Na pánev si dáme trochu oleje,…
Smícháme dohromady med, balsamikový ocet, olej, sůl, koření na kuře a prolisovaný česnek. Touto směsí potřeme celé kuře zvenku, dovnitř kuřete dáme jablko nakrájené na…
Predný diel kuraťa rozsekneme pozdlžne na polovicu, každú polovicu ešte šikmo na polovicu, odstránime kožu, horné polovice vykostíme, ale ponecháme hornú časť krídlovej…
Kuře opláchneme, osušíme a rozporcujeme, Osolíme, vložíme do pekáče a přidáme máslo a slaninu. Trochu podlijeme vodou a upečeme dozlatova, během pečení občas přelijeme…
Kuře vložit do hrnce a zalijeme vodou, přidáme citr. šťávu, sojovou omáčku, kostku bujónu, pepř a bobkový list (dala jsem to do vajíčka na čaj). Vaříme asi 45 minut.…
Kuře stáhneme opatrně z kůže tak, abychom ji příliš nepotrhali. Na pomaštěný alobal rozprostřeme kůži, trochu osolíme a stejnoměrně poklademe kusy masa, které jsme…
K přípravě tohoto jídla vám stačí jen dvě suroviny a pečicí hrnec. Výsledkem je velmi šťavnaté kuře, které chutná jako grilované. Vychutnat si ho můžete například s…
Na menší pánvičku s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát 3 lžíce oleje a přidáme šunku nebo šunkový salám nakrájený na menší kostky. Jen lehce orestujeme a přidáme mražený…
Cílem vykosťování kuřete je mít velký, rovnoměrný plát kuřecího masa, který lze naplnit a zatočit do rolády. Není to jednoduché, ale dá se to zvládnout. Pokud kůži někde…
Pečené kuře se zlatou kůrčičkou je oblíbená dobrota. Tentokrát ho budeme podávat s výbornou žampionovou nádivkou, kterou ochutíme cibulkou a voňavým libečkem. S…
Vydatné a jednoduché jídlo, které zahřeje všechny členy rodiny. S nádechem koření a jemné omáčky je kuře s těstovinami a játry perfektní kombinací, která přinese na váš…
Zapečené kuře a zelí, je lahodné a syté jídlo, které spojuje bohaté chutě tradiční české kuchyně. Skvěle se doplňuje s různými přílohami, jako jsou knedlíky, brambory,…
Pečené kuře s nudlemi a houbami je sytý pokrm, který spojuje šťavnaté kuřecí maso, jemné nudle a výraznou chuť lesních hub. Vytváří dokonalou rovnováhu mezi chutěmi a…
Pečené kuře s bramborami je klasika, která nikdy nezklame. Šťavnaté maso s křupavou kůží, doplněné máslem a voňavým rozmarýnem, vytváří jednoduchý, ale lahodný pokrm…
Pečené kuře s kysaným zelím je tradiční české jídlo, které v sobě spojuje šťavnaté maso, voňavé koření a příjemně nakyslou chuť zelí. Tento osvědčený recept potěší…
Přísady na těstíčko smíchame dohromady.Maso nakrájíme na nestejnoměrné kousky. Naložíme nejméně na 5 hod do připraveného těstíčka.Smažíme ve filtrovacím hrnci anebo na…
Kuře omyjeme, posolíme ze všech stran a položíme do pekáčku. Na pánvi rozpustíme špek a kuře jím polijeme. Obložíme máslem a okořeníme. Necháme zvolna péci asi hodinu.…
Upéct dokonale šťavnaté kuře se zlatou kůrkou, to je kumšt. Když se povede vypečená kůžička, prsa jsou suchá. Naopak když jsou prsa šťavnatá, křupavost nic moc. Zkuste…
Kuře osolíme a upečeme na lžíci másla. Vychladlé jemně usekáme. Ze zbylého másla a másla z pečeného kuřete uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme na…
Kuře osolíme a okmínujeme zvenčí i zevnitř více, než obvykle (cca dvojnásobně). Pod kůži prsíček vsuneme po plátku špeku, aby prsíčka po upečení byla šťavnatá. Kuře…
Kuře nebo porce (je to jedno, každý, jak má rád) dáme do pekáčku, osolíme, posypeme kmínem a provensálským kořením. Polyjeme přiměřeným množstvím oleje a podlejeme vodou…
Kuře omyjeme, odstraníme tučné části, dočistíme a osušíme. Osušené kuře důkladně osolíme a opepříme (i v břišní dutině). Citron důkladně omyjeme a rozkrájíme na…
Uvaříme všechny přísady k omáčce asi 15 minut na mírném ohni. Po uvaření přidáme plátek másla, lisovaný česnek a citronovou šťávu. Omáčku necháme chládnout. Po částečném…