Lenivé podzimní kuře

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: 1,5 hodiny Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

1 menší kuře
1/2 dýně hokaido
2 střední cibule
brambory
sůl
pepř
čerstvý rozmarýn a tymián
1 dl oleje
česnek (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme větší bábovkovou formu, otvor v prostředku zakryjeme alobalem, který pomastíme.
    Do misky nalijeme olej, přidáme nasekané bylinky, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a promícháme. Marinádou potřeme kuře zvenčí i zevnitř a necháme chvilku odležet.

  2. Mezitím oloupeme brambory a cibuli a nakrájíme na kousky. Dýni rozkrojíme a vyndáme jen semínka, hokaido se loupat nemusí. Nakrájíme také na kousky. Všechnu zeleninu vložíme do formy, zalijeme zbytkem marinády a promícháme.

  3. Na střed bábovky napíchneme kuře - nepodléváme.

  4. Pečeme na horkovzduch na 170°C podle velikosti kuřete asi 45 minut až hodinu, v průběhu pečení formou alespoň 2x otočíme, aby se nám opekla rovnoměrně kůžička do křupava.

  5. Posypeme čerstvými bylinkami a podáváme. Můžeme na závěr přidat kousek čerstvého másla.

Poznámka

Recept je kombinací kuřete pečeného na stojánku a kuřete s přílohou z jednoho pekáčku, zvolila jsem nyní dostupnou zeleninu a bylinky, kuře pustí dost šťávy, která nám ochutí zeleninu. Je to rychlé, jednoduché, chutné a bez hromady nádobí:-)

Kdo chce, může přidat třeba i žampiony, fantazii se meze nekladou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 181 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lenivé podzimní kuře

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: ja tiež nie, hocičo sa z piksly teplom uvolní:no:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Pokud takto, je třeba dát pod formu plech, tím zavřeným spojem šťáva protéká. Skoro ideální mi připadá na takto pečené kuře forma z jenského skla, dávám foto :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: ja som to videla na pivovej plechovke piecť, čo by som nerobila.
    https://www.toprecepty.cz/recept/13185-kure-pecene...

    Odpovědět

  • casino casino

    Jj, geniálny nápad :yes:
    Původně se kuře peklo usalašené na pivní láhvi :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Formu mám takú istú...A recept sa mi páči...geniálny nápad takto piecť kura.:yes:

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Jaromira18: moc mě to těší :-K, v remosce to také jde, ale takhle je kuřátko křupavé ze všech stran, neleží v příloze ani sosíku :-):-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Moc se mi to líbí, peču ho podobně v remosce, příště ho upeču takhle, formu mám.:-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka(autorka receptu)

    Eja57: přidáno, je to dortovka, co má víc variací dna, použila jsem to bábovkové :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Bylo by možné foto formy? Já na to čučím...vypadá do jak klasická dortovka s odnímacím rantlem a ...v ní sedí kuře:-O:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo