Květáková polévka s mrkví a cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenNetradiční květáková polévka obohacená o cuketu a oku lahodící strouhanou mrkev. Květák je nízkokalorická zelenina, která díky vysokému obsahu vlákniny zasytí na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Netradiční květáková polévka obohacená o cuketu a oku lahodící strouhanou mrkev. Květák je nízkokalorická zelenina, která díky vysokému obsahu vlákniny zasytí na…
Den předem nebo aspoň večer vepřová líčka omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Poté je z obou stran potřeme horkým přepuštěným máslem a necháme v uzavřené…
Kromě tradičního smaženého kapra nesmí při vánoční večeři na stole chybět vinná klobása, která je lehce nakyslá po víně. Příprava domácí klobásy je sice složitější, ale…
Mouku vyšlehejte s vodou, osolte, opepřete, přidejte muškátový květ a vejce.Přes síto s velkými otvory protlačujte těsto do vroucí vody (pokud nemáte síto, dejte těsto…
Ve vyšším hrnci (na polévku) si rozpustíme máslo,přidáme hl.mouku a umícháme si světlou jíšku. Zalijeme jí vychladlým vývarem, řádně rozmícháme, necháme dojít k varu a…
Nádivka může mít mnoho rozličných chutí a tvarů. Co by v ní však nemělo rozhodně chybět je maso a bylinky. Na tento nádivkový koláč použijeme uzené maso a slaninu.…
Fazole večer před vařením namočíme. Vodu druhý den slijeme, fazole zalijeme cca 2cm nad ně a dáme vařit do měkka.Rozehřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo.…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm podávaný o svátcích jara. Recepty se liší rodinu od rodiny, ale výsledkem je vždy chutné zapečené jídlo plné zelených bylinek,…
Tradiční velikonoční bochánek se dříve lišil podle toho, pro koho se pekl. Pro čeledíny byl z obyčejného kynutého těsta, pro návštěvy se obohatilo rozinkami a mandlemi.…
Nádivka ve slaninovém kabátku chutná výborně a díky zelenému špenátu vypadá svěže a krásně na pohled. Díky uzenému masu také skvěle voní. Můžeme ji připravit na…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
Orestujeme cibuli přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí hub. Necháme vychladnout, pomeleme na masovém strojku, potom přidáme sůl, pepř, koření a citron. Já dávám…
Cibuľku smažíme na oleji, pridáme na malé kúsky nakrájané pečienky, ak nemáme, nič sa nedeje, je to chutné i tak. Namočený chlieb vyžmýkame, pridáme vychladnutú osmaženú…
Cukety umyjeme, jednu nastrúhame na slzičkovom strúhadle, dáme na olej podusiť, pretlačíme cesnak, zalejeme vodou - vývarom, osolíme, okoreníme dobre prevaríme. Môžeme…
1. S kečupem a sýrem Na plát natřeme kečup a poklademe plátky sýra, zsvineme, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Upečeme. 2. S cibulí Nakrájené cibule usmažíme na…
Do vychladnutých zemiakov vmiešame múku, soľ, žĺtko, kvet a posekaný cesnak (predtým umytý a osušený), vypracujeme cesto (hustota ako klasické zemiakové, niekedy viac -…
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme uvařit do osolené vody do měkka. Bůček nebo slaninu nakrájíme spolu s cibulí na kostičky a orestujeme, přidáme pokrájené a okapané…
Kapustu předvařenou na skus scedíme, pokrájíme, dáme do mísy. Cibuli osmažíme na oleji. Žloutky rozmícháme v mléce, z bílků ušleháme sníh. Uzené maso pokrájíme, umeleme…
Uvařený květák nasekáme a vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zalijeme nádivkou, připravenou z ostatních ingrediencí. Nádivka je řidší konzistence, ale ne tekutá.…
Pórek zbavíme vrchních listů, rozkrojím napůl, vymyjeme a nakrájíme na nudličky (část zelenějších nudliček si odložíme bokem). Na rozpuštěném másle jej orestujeme a…
Pokrájíme houby na kousky, osolíme, přidáme petrželku a ostatní koření a na trošce tuku podusíme. Polovinu smetany přivedeme k varu a do ní vlijeme druhou část smetany,…
Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce.Rohlíky nakrájíme na kostičky, polijeme je smetanou, přidáme vajíčka, uvařené, na kostičky nakrájené uzené maso, nastrouhaný sýr,…
Na rozpáleném oleji prudce osmahneme maso nakrájené na nudličky, přidáme sůl, muškátový květ, pepř. Přilijeme víno, pyré a přidáme nakrájené žampiony. Dusíme až se nám…
Z masa, boku a skeletu připravíme vývar. Zeleninu nakrájenou na menší kousky orestujeme na rozškvařené slanině a másle do tmavohněda. Pak přidáme k vývaru a vaříme cca…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Retro okénko: Cikánský krém se dělával jako levnější náhrada pařížské šlehačky. V dortech a moučnících skvěle funguje dodnes
Obwarzanky jsou podobné preclíkům. Kroužky z kynutého těsta sypané sezamem je třeba před pečením speciálně upravit
Pečené kuře, karamelový pudink i sushi. Na čem si ráda pochutnává vévodkyně Kate?