Kuřecí polévka po asijsku

Polévky Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Polévky Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 3-4 porce

500 g kuřecího masa (stehno, křídla)
2 l vody
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sójové omáčky
100 g žampionů
100 g hrášku
100 g mrkve
kousek bílé části pórku
3 listy čínského zelí
1 lžíce oleje
2 plátky zázvoru
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kari koření
chilli paprička dle chuti
k podávání měsíčky limetky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso dáme vařit do studené vody, přidáme koření, omáčky a přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme. Zatím očistíme zeleninu a nakrájíme na julienne, očištěné žampiony na plátky, mražený hrášek propláchneme na sítku a necháme okapat. Vařené maso vyndáme a nakrájíme, polévku přecedíme.

  2. Na oleji ve wok nebo hluboké pánvi zpěníme najemno nasekaný zázvor, chilli a česnek, přidáme mrkev a po chvilce kari koření. Necháme rozvonět, přilijeme polévku, přidáme maso a krátce povaříme. Nakonec přidáme hrášek, na nudličky nakrájené listy zelí a pórek. Dle potřeby dochutíme rybí omáčkou (nahrazuje sůl) a horkou polévku podáváme s měsíčkem limetky a chilli papričkou k dochucení.

Poznámka od kuchařky

Poznámka: Stonky koriandru nasekám, dám v malém zip sáčku do mrazáku. Používám k dochucení polévek místo lístků koriandru.

Komentáře k receptu Kuřecí polévka po asijsku

K receptu nejsou žádné komentáře.