

Kuřecí polévka po asijsku
Suroviny 3-4 porce
- 500 g kuřecího masa (stehno, křídla)
- 2 l vody
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 100 g žampionů
- 100 g hrášku
- 100 g mrkve
- kousek bílé části pórku
- 3 listy čínského zelí
- 1 lžíce oleje
- 2 plátky zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky kari koření
- chilli paprička dle chuti
- k podávání měsíčky limetky
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso dáme vařit do studené vody, přidáme koření, omáčky a přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme. Zatím očistíme zeleninu a nakrájíme na julienne, očištěné žampiony na plátky, mražený hrášek propláchneme na sítku a necháme okapat. Vařené maso vyndáme a nakrájíme, polévku přecedíme.
Na oleji ve wok nebo hluboké pánvi zpěníme najemno nasekaný zázvor, chilli a česnek, přidáme mrkev a po chvilce kari koření. Necháme rozvonět, přilijeme polévku, přidáme maso a krátce povaříme. Nakonec přidáme hrášek, na nudličky nakrájené listy zelí a pórek. Dle potřeby dochutíme rybí omáčkou (nahrazuje sůl) a horkou polévku podáváme s měsíčkem limetky a chilli papričkou k dochucení.
Poznámka od kuchařky
Poznámka: Stonky koriandru nasekám, dám v malém zip sáčku do mrazáku. Používám k dochucení polévek místo lístků koriandru.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí polévka po asijsku
K receptu nejsou žádné komentáře.