Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 2880 min

2880 min (2880 min příprava)

17. 11. 2016 11:24

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie16 845 kJ / 4 026 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 006,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já zavařovala v myčce poprvé, neb mi manžel zarovnal ve sklepě zavařovací hrnec :o)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

16. 4. 2020 20:04

OT
"Proč se klepou řízky."
helusa27: :-)
Před časem jsem pořídil tenderizér a hledal jsem, v čem je lepší než klasické naklepávání masa...
Zkoušel jsem to několikrát s různým masem a vždy mi přišlo naklepané maso lepší...
No, pak jsem s pokusničením skončil, protože jsem si přečetl toto: https://www.neviditelnycert.cz/blog/popularne-nauc...

zdenka.s

16. 4. 2020 16:19

helusa27 : děkuji za tip ,hned jsem si ji objednala v knihovně ,bohuźel , otázka je ,kdy si ji vyzvednu :-//

helusa27

16. 4. 2020 15:37

rozmarynaH: To je konečně inteligentní přístup k vaření :-!:yes: - vědět proč :-) Díky moc! Doporučuji knihu Vladimíra Mikeše - Proč se klepou řízky. Tam jsou kuchařské postupy také vysvětleny tímto způsobem, malinko víc populárním.:-K

JanaDorazinova

18. 11. 2016 21:44

Hella: Heli, já to nezkoušela nikdy. Nedávno byl o zavařování pořad v TV a tam bylo řečeno, že v myčce je teplota maximálně 70 stupňů a něž ta voda dopadne na sklenice už má méně stupňů a že to nestačí. Každopádně, hodně lidí to dělá a jsou spokojení, takže to asi funguje :-)

Hella

17. 11. 2016 18:01

Jana Pá: Jani, a co by to mělo dělat v myčce? Já jsem sem dala před více než 4 roky recept na zavařování v myčce https://www.toprecepty.cz/recept/28254-zavarovani-... a nikdy jsem s tím neměla problém, nic se nekazilo. Co jsi měla konkrétně na mysli?

Jana Pá

17. 11. 2016 12:50

Používat myčku na zavařování je :no:, zkuste si přečíst, co dá zavaření v myčce :-?

rozmarynaH

17. 11. 2016 12:18

Dělám identicky, jen bez ananasu. Postup je správný:yes:. Dýně se musí naložit do octové vody. Kdyby se to neudělalo, při zavařování by absolutně změkla a rozpadala se. Nebyla by jako kompot moc chutná. Naložení do octové vody způsobí, že se dýně nerozvaří. :yes:
Tento jev (vysvětlení dr. Koláře z Přírodovědecké fakulty UK v Praze) souvisí s polysacharidy ze skupiny pektinů, které se během vaření rozloží na monosacharidy a vařená rostlinná potravina měkne.
V okyseleném prostředí (chemická reakce zvaná beta-eliminace) je odbourávání pektinů pomalejší, takže brambory a mnoho dalších potravin, jako třeba dýně, zůstávají tvrdé.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dýňový kompot s octem zavařování dýně jako ananas jak nalozit dyni dýnový kompot kompot z dýně jako ananas dynovy kompot zavarovani recept na zavareni dyne dýnový kompot recepty dýňový kompot bez zavařování zavařovaní dýně v myčce recept na dýňový kompot dynovy kompot recept zavařujeme v myčce zavarovani dynovy kompot dýňový kompot -příprava zavařujeme ananas dýnový kompot s ananasovým kompotem dynovy kompot s ananasom zavařování dýnového kompotu zavařujeme dyni

Suroviny: dýně, ocet, cukr, skořice, koření hřebíček, voda, kompot ananasový

TopRecepty.cz

Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9B9