Kuřecí prsa s omáčkou z lišek

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15 - 20 min 2 - 3 porce Drůbeží maso 10 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 hrsti lišek
50 g másla
2 lžíce oleje
1 střední cibule
1 stroužek česneku
100 ml smetany
50 ml bílého vína
půl limetky
hladkolistá petrželka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálenou wok pánev dáme olej a na něm prudce opečeme osolená, opepřená kuřecí prsa. Opečená prsa dáme do alobalu, přendáme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby na 180°C cca 7 min.

  2. Do výpeku dáme nasekanou cibuli a česnek, necháme jen krátce osmažit a podlijeme vínem. Když se víno odvaří, přidáme máslo a pokrájené očistěné lišky, sůl, pepř, promícháme a restujeme.

  3. Zalijeme smetanou a krátce, asi 5 minut, povaříme omáčku do mírného zhoustnutí.

  4. Zakapeme limetkovou šťávou a podle chuti dosolíme.

  5. Podáváme s rýží, těstovinami nebo noky, posypané nasekanou petrželkou.

Poznámka

Původní recept mám po babičce, dělala omáčku z lišek bez masa k domácím širokým nudlím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa s omáčkou z lišek

Tématické fráze: recepty z lišek kuřecí prsa na liškách omáčka z lisek recepty -houby lišky maso s omáčkou z lišek lišky do soli kuřecí maso s omáčkou z lišek z lišek omáčka s liškama a kuřecím masem kuřecí prsa s liškama recept kuřecí prsa s liškama lišky omáčka kureci maso jidlo z lisek lišky na smetaně s kuřecím masem zapečená kuřecí prsa s liškami koreci prso na liskach kureci prsa na prudko recept kuřecí steak přelitý omáčkou z lišek kureci na lišky kuřecí prsa s omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo