Pomazánka z pečeného česneku
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete česnek, ale syrový vám nedělá dobře? Vyzkoušejte pomazánku z česneku pečeného, česnek ztratí štiplavost, ale zůstane jeho výborná chuť. Časově je příprava…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milujete česnek, ale syrový vám nedělá dobře? Vyzkoušejte pomazánku z česneku pečeného, česnek ztratí štiplavost, ale zůstane jeho výborná chuť. Časově je příprava…
Salám nakrájíme na nudličky, brambory promáčkneme 2x přes kráječ vajec na plátky, vzniknou nudličky.Okurku, celer a mrkev se snažíme nakrájet na velmi drobné nudličky…
Pokud je filé zmrazené, necháme je rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky ryby osušíme, obalíme v mouce smíchané se…
Z uvařeného králíka obereme maso a pokrájíme na kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku, sterilovanou zeleninu a dáme i část nálevu. Přidáme Tatarskou omáčku …
Nahrubo nastrouhejte mrkve a dejte je do velké mísy. Bílé zelí a cibuli rozkrojte na čtvrtky a ty potom potom příčně nakrájejte na tenké proužky. Promíchejte v míse…
Jablká olúpeme, stonky zeleru zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame. Zmiešame majonézu a kyslú smotanu, kvapneme citrón a okoreníme, osolíme podľa chuti. Zmiešame s…
Nakrájíme cibulku a v misce ji smícháme s ostatními přísadami. Podáváme ke smaženým pokrmům jako jsou topinky, chleby ve vajíčku, plněný bramborák atd. Dobrou chuť.
Pekáček vyložíme pečným papírem. Troubu předehřejeme na 180 0C. Bagetky nakrojíme co nejvíc, ale tak, aby ještě držely pohromadě. Vnitřní řezy potřeme majonézou a trochu…
Fazole si namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody, pak propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Dáme vychladit. Šunku a okurky nakrájíme, šunku na trochu…
Salám nastrouháme na jemno, cibuli pokrájíme nadrobno. Přidáme majonézu, jogurt a trochu pepře, popř. můžeme i sůl, záleží na chuti.Vše smícháme a podáváme.
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. 6 překrojte na 1/2, jedno nakrájejte na kostičky. Šunku vcelku nakrájejte na kostičky asi 0,3 x 0,3 cm.Moravanku slijte a nálev dejte…
Do pekáčku rozložte cibuli nakrájenou na plátky, poklaďte sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte…
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a…
Salát plný fazolek určitě vyzkoušejte jako přílohu k masu nebo jej položte na stůl, když čekáte návštěvu. Originální a velmi jednoduchý recept zajistí, že se bude u vás…
Na slavnostní občerstvení nebo jen tak na večeři si můžete snadno připravit tuto chutnou pomazánku. Je plná sýru a mrkve. Její chuť doladí také majonéza, kterou můžete…
Receptů na jednoduché pomazánky není nikdy dost. Vyzkoušejte tuto máslovou se sýrem, okurkami a jarní cibulkou. Při slavnostním pohoštění můžete ozdobit ještě kornoutkem…
Buřty se těší velké oblibě hlavně v létě, kdy je opékáme na ohni. Mimo sezónu si je pak můžeme naložit třeba podle tohoto receptu, do remulády. Tu svaříme z pár surovin…
Jednoduchý recept, který je sice retro, ale milujeme ho dodnes. Přesně taková je salámová pomazánka se zvláštním názvem sloní žrádlo. Můžeme ji připravit jen tak k…
Tvarohová pomazánka se sýrem a pečivem, tvoří dokonalou dvojici pro rychlou večeři, nebo svačinu. Můžeme si jí doplnit ještě nějakou dobrou zeleninou, třeba rajčaty nebo…
Receptů na pomazánky všeho druhu existuje nespočet. Přidáme vám k nim tedy další do sbírky. Hlavní roli v této lahůdce hraje tentokrát červená řepa. Navíc je pomazánka…
Rybí pomazánka patří k těm nejoblíbenějším a řada z nás ji zná už od školky. Místo konzervované ryby můžeme pro přípravu použít rybí filé, které krátce povaříme. Pak ho…
Ledový salát v kombinaci s dresingem z majonézy, citronové šťávy a hořčice vás překvapí lahodnou chutí. Bude se skvěle hodit jako příloha ke grilovanému masu, ale stejně…
Skvělý jarní salát, který zvládnete připravit během chvilky. Připravujete-li salát předem, promíchejte ho s dresinkem až těsně před podáváním. Pokud použijete majonézu,…
Nakládaná vejce v řepovém nálevu zaujmou sytou barvou i lahodnou náplní z tuňáka, majonézy a bylinek. Skvělý tip, jak zužitkovat přebytek vajec po Velikonocích a…