Bramborová bábovka s mákem (bramborový makovník)
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky vyšleháme s cukry, přidáme mléko, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku s prášky do pečiva. Nakonec do těsta vmícháme bílky vyšlehané do sněhu.Těsto nandáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky vyšleháme s cukry, přidáme mléko, jemně nastrouhané brambory, mák a mouku s prášky do pečiva. Nakonec do těsta vmícháme bílky vyšlehané do sněhu.Těsto nandáme…
V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko,…
Ve vyšší míse lehce vyšleháme vejce s cukrem a olejem. Přidáme nastrouhaný brambor,prosátou mouku a tolik mléka, aby vzniklo ne příliš husté těsto. Těsto rozdělíme na…
Z omytých limetek nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s cukrem a s vejci vyšleháme do pěny a zlehka do ní vmícháme mouku s práškem a smetanu. Pokud potřebujeme…
Brusinky namočíme v rumu alespoň hodinu - pěkně nasáknou a zvětší svůj objem. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a mákem.Přidáme mléko, olej,vejce.Umícháme…
Všechny suroviny na první vrstvu dáme do mixeru a rozmixujeme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno vmačkáme rovnoměrně těsto. Natlačíme opravdu silou…
Zaděláme kvásek = vlažné mléko + cukr + droždí. Do mísy dáme mouku, vanilku, špetku soli, žloutky, majonézu. Do mísy vlijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme…
Zelí nakrájíme na kostičky (jako nudle – flíčky), zalijeme trochou vody a uvaříme doměkka. Zelí po uvaření nesléváme zcela dosucha, malé množství vody ponecháme stranou…
Tuk vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem a přidáme mléko. Postupně přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a vytvoříme těsto, které zabalím do potravinové folie a…
Do pekáčku buď vložíme pečicí papír, nebo ho velmi pečlivě vymažeme tukem. Kompoty odděleně scedíme, ale šťávu smícháme dohromady. První vrstvu plátků namáčíme do…
Nejdříve smícháme sypké přísady. Poté přilijeme olej, vejce a mléka tolik, aby vzniklo těsto jako na bábovku. Vlijeme do formy a pečeme 30 minut při 180 °C. Zdobíme…
Zamichame vsechny suroviny, jak jsou popsany, shora ,do misy nic se nedela zvlast, a pak vse vlijeme do babovkove formy a peceme cca 45 minut v troube na 150…
Máslo, cukr, vanilkový cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny a vmícháme postupně mouku s práškem do pečiva. Přidáme tuhý sníh ze 6 bílků. Vše dobře zamícháme a těsto…
Mlieko s medom a soľou privedieme k varu.Vsypeme krupicu a mak, očistené a na drobno nakrájané jablko, citrónovú kôru (príp. škoricu).Varíme cca 5 minút, na konci…
Bílky vyšleháme s cukrem do hustého sněhu. Poté vmícháme žloutky, opatrně mouku, následně mák a mandle. Pečeme na pečicím papíru ve vyhřáté troubě. Ještě horkou…
Mlieko so štipkou soli, vanilkou a kôrou uvedieme do varu, vsypeme mak a varíme cca 10 minút. Sem tam premiešame.Pudingový prášok zmiešame so šľahačkovou smotanou,…
Hrozienka zalejeme horúcou vodou a necháme máčať.Mlieko s cukrom privedieme k varu.Rožky nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé a zalejeme polovicou mlieka.Druhou polovicou…
Múku zmiešame s citronovou kôrou, cukrom, vajcom, maslom a so štipkou soli, kým nevznikne cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej folie a dáme na 30 minút odpočinúť do…
Z mouky a vajec uděláme pružné nelepivé těsto, necháme chvilku odpočinout v chladu a pak vyválíme obdélníky 25 cm široké o síle asi 2 mm. Necháme trochu oschnout, dáme…
V míse smícháme vejce společně s cukry a mlékem. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou.Nakonec vmícháme mák. Těsto vlijeme do vymazané a…
Nejdříve tukem silně vymažeme formu a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy u robota dáme nakrájené změklé máslo, olej, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutky a ušleháme…
Cuketu škrabkou oloupeme, zbavíme jádřince, nastrouháme do misky na hrubém struhadle, posolíme špetkou soli, pokapeme citronovou šťávou, lehce promícháme a necháme …
Těsto - Na vál prosejeme mouku, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, mléko, vejce, cukry a citrónovou kůru. Vše řádně RUČNĚ vypracujeme na pevné a hladké těsto,…
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a máslem do pěny. Přidáme mléko a po lžících přimícháme prosátou mouku promíchanou s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme z…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 20:00
Jídelníček na zámořských lodích 19. století: Při čtení se sbíhají chutě! Podávaly se lívanečky, smažený platýz, šampaňské i zmrzlina
Jak na pečený dezert Aljaška se zmrzlinou? Tajemství úspěchu tkví ve správně vyšlehaném sněhu, pak je výsledek dokonalý
Zeleninová nakládačka: připravte si pikantní mrkev, česneková cherry rajčátka nebo křupavé fazolky