Mořská ryba na zelenině s neobvyklou přílohou
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, okořeníme a dáme do pekáčku. Ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Položíme na zeleninu do pekáčku, navrch ještě poklademe…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, okořeníme a dáme do pekáčku. Ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Položíme na zeleninu do pekáčku, navrch ještě poklademe…
Tyhle křehké tvarohové taštičky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s několika základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné…
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady.Vytvarujeme šišky a vaříme v osolené vodě. Hotové šišky poznáme tak, že vyplavou na povrch.Nakonec šišky posypeme mákem…
Tento jogurtový makovník je díky jogurtu krásně vláčný a celý mák v něm příjemně křupe. Vylepšit ho můžete posypáním vlašskými ořechy nebo kakaem. Je velmi snadný na…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Pak do něj přidáme žloutky, olej, sůl a vmícháme po částech mouku. Necháme ještě asi…
Netradiční nápad na velmi chutné sýrové sušenky, které jistě využijete jako pohoštění na dětskou oslavu, na posezení s přáteli, nebo večer k vínu. Připravíme je…
Mák umeleme a svaříme s mlékem a krup. cukrem. Přidáme máslo a důkladně mícháme.Náplň necháme vychladnout a pak přidáme na zahuštění strouhané piškoty. Tvaroh smícháme s…
Díky domácí pekárně je příprava housek hračka. Ochutnejte tyto křupavé housky, které po upečení provoní celý dům. Jsou krásné na pohled a chutnají ještě lépe. Posypat je…
Sladký staročeský pokrm, připravený z brambor, posypaný mákem smíchaným s cukrem. Řeč je samozřejmě o tradičních škubáncích, které můžete také znát pod názvem kucmochy.…
Bramborové lokše, známé také jako patenty nebo laty, jsou tradiční bramborové placky, které se připravují z jednoduchých surovin, ale svou chutí okouzlí každého. Jemně…
Suroviny dáme do domácí pekárny a zapneme na program těsto (pekárna na 1,5 kg). Z těsta pak děláme malé kuličky (2-2,5 cm), potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mákem…
Děti milují rohlíky a zejména jen tak suché. Když ale zjistíte, kolik ingrediencí může obsahovat ten kupovaný, nebudete nadšení. Věnujte trochu času a energii výrobě…
Mouku nasypeme do mísy, osolíme a zamícháme. Přidáme cukr, droždí a vlažné mléko. Necháme asi 5 min. pracovat.Přidáme olej, vejce a zpracujeme. Těsto se nesmí lepit, já…
Makovec, který je lehký jako dech a ještě navíc se honosí sladkokyselou čepicí sněhového krému. Určitě stojí za vyzkoušení receptu. Milovníci máku budou spokojeně mlsat…
Bramborové placky s mákem, nebo povidly, vám svojí chutí a vůní připomenou dětství a kuchyň našich babiček. To jsou hanácké hertepláky, za dřívějších časů připravované…
Pokud připravujete slavnostnější večeři, nesmí v žádném případě chybět amuse bouche. Maličký předkrm, který by měl nabudit chutě na další pokrm, například z listového…
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic udělejte kvásek, vypracujte těsto (nejlépe podle odkazu v poznámce) a nechte vykynout. Vykynuté těsto rozdělte na čtvrtiny - chcete-li…
I bez vajec můžete upéct velice dobrý moučník, například tento jednoduchý a velice dobrý makovec. Zkuste tento ověřený hrníčkový recept na skvělý moučník, který zvládne…
Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit. Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je…
Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce nakyslou chutí a připomenou…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 8 dílů (asi po 45 g) - 8 vloček.... Každý dílek rozdělíme…