Bulky

mirca75 Kuchařka: mirca75

8 - 12 dle velikosti.Lze i menší nebo větší. Domácí pekárna 70 názorů

Suroviny

280 ml vody
6 lžic oleje
300 g hladké mouky
150 g pšeničné celozrnné mouky
2,5 lžičky soli
1 lžička cukru
15 g čerstvého droždí
Na potírání a posyp
voda
sůl
cibule
česnek
mák
sezam
kmín
pekařská sůl
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dát do pekárny v pořadí jak jsou psané. Zapnout na program Těsto.

  2. Nakynuté těsto na vále rozdělit na 8-12 dílů (dle velikosti jakou máte rádi-dost nakynou). Z každého vypracovat kuličku a dát kynout na olejem pomazaný plech nebo pečící papír.

  3. Po vykynutí udělat do každé bulky uprostřed prsty hluboký důlek a pomazat vodou a posypat mákem.Já někdy potírám cibulovou či česnekovou vodou (voda, sůl, nahrubo nastrouhaný kousek cibule nebo prolisovaný stroužek česneku, nechám odstát, přecedím a tím pak potírám bulky a sypu semínky).

  4. Péct na 185°C cca 20 minut (dle trouby).

Poznámka

Zdroj: Radůziny recepty - a pro šťourálky; Radůzy jsem se ptala a není proti a s tím autorem nic nenadělám je zadán a nelze změnit! Vím to, klikla jsem na něj a smazal se mi celý recept:-( - a já jsem si ho časem upravila tak jak chutná nám.

Samozřejmě lze mouky změnit podle toho jaké máte rádi, např. grahamová....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bulky

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Marcik:-) děkuju moc za vyzkoušení i fotku - máš krásné kytičky:yes:.
    Evane:-) ona žitná mouka nekyne tolik , jako pšeničná. Když zadělávám v pekárně a vidím, že mi těsto kyne příliš rychle, tak ho vyndavám i 15 min. před koncem kynutí a hned s ním pracuji. Stejně pak pečivo před pečením ještě kyne na plechu;-). A s tou tekutinou: někdy mouka saje víc, někdy míň - podle druhu a stáří mouky. Chce to po 5-ti min. míchání zkontrolovat hustotu těsta. Už by mělo být vidět, že nebude lepit a nebo není jako kámen.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Evane asi jsi měla těsto moc řídké, mnoho tekutiny, nedávám vždy tolik kolik je v receptu napsáno, ale sleduji pekárnu při začátku hnětení a případně dolévám, záleží na mouce, někdy se musí dát víc a někdy méně;-)

    Odpovědět

  • Evane Evane

    ;-( tak jsem dneska znovu dělala tyhle výtečný bulky a jelikož mám konečně domácí pekárnu, tak jsem to dělala v ní - dvojitou dávku....a těsto mi krásně nakynulo....ale asi až moc....někde se stala chyba, protože moje bulky nejsou bulky, ale spíš placky...;-( A zrovna když má přijet tchýně. Nevím jestli je to tím super vykynutím, nebo tím, že jsem dala žitnou celozrnnou mouku místo pšeničné....já to snad ze strachu zase začnu zadělávat ručně...;-(

    Odpovědět

  • marcik marcik

    Mirčo, s radostí dávám 31. bodík:yes: a fotečku. Příště vyzkuším i plněné;-). Bulky jsou moc dobré, jen jsem zapoměla udělat ty pupíky:-8, ale na chuti to samozřejmě neubralo:-D :-p. vyzkouším i s tou ochucenou vodou:yes:

    Odpovědět

  • Evane Evane

    Dneska jsem je upekla a popravdě řečeno, měla jsem z toho celkem strach. Ale výsledek mě taaaaak mile překvapil. Jsou výborné a dokonce chutnají i chlapům, kteří něco z celozrnné mouky moc nemusí. Příště zkusím víc "zdravé" mouky, plus nějaký semínka a méně soli. A kdybych uměla tak krásný rohlíčky jak jsou tady na fotkách, udělala bych ty, ale jelikož to se mi nějak nedaří, zůstanu u bulek, ty jsou taky dobrý...:-D Přikládám foto. Zadělávala jsem ručně, tak asi míň nakynuly, ale jsou dělaný s láskou....:-D

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Mirečko dneska jsem je upekla, krásně se s těstem pracuje,nelepí a jsou moc dobré:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Yvona:-), jsem moc ráda, že vám bulky chutnaly a děkuju za vyzkoušení a milý komentář:-K.

    Odpovědět

  • Yvona Yvona

    Tak bulky byli výborné nadýchané,krásně naskočené no prostě skvělé.To jsem měla strach,protože jsem to míchala v rukou a pekla normálně na plechu.:-K:-))

    Odpovědět

  • Yvona Yvona

    Už jdu zkoušet,ale ne v pekárně,ale normálně.Tak jsem zvědavá na výsledek.Potom zase písnu.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+27:yes:dnes"zápasím" s čerstvě zakoupenou dom.pekárnou a jsem z ní úplně"vypečená":-)):no:;-)

    Odpovědět

  • Terka Terka(neregistrovaná)

    Tedy tedy, je to nádhera, už jsem díky vám všem vyzkoušela několik receptů, všechny byly výborné a rodinka si pochutnala. Bulky vypadají nádherně a určitě je vyzkouším, i když mi chybí pekárna. Jen tak dál :-):-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Tejaja:-) já jich dělám okolo 10ks.Jak už píšu v receptu je to 8-12ks dle toho,k čemu je peču.Když je dělám jako přílohu třeba k polévce,tak je dělám menší a když je peču například k večeři,tak je dělám větší.;-).A jsem moc ráda za tvůj dotaz - rovnou to přidám i do kolonky Počet porcí;-).

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mirčo, prosím ťa, koľko kusov z tejto dávky vyjde, len približne ?

    Odpovědět

  • majda1512 majda1512

    Mirčo,ze všech receptů na bulky jsem si nakonec vybrala ty tvé a mohu říci, že nelituji!!! Bulky jsem dělala poprvé a měla jsem trošku strach co a jak, ale výsledek byl úžasný!!!! :-* Tímto ti mockrát děkuji za recept, který ukládám a velmi často se k něj budu vracet! Děkuji a samozřejmě bodík ;-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mirčo, dneska jsem dělala tvé výborné bulky, dělala jsem je větší a bylo jich 10, zbyly nám 2;-)Bodík už jsem ti dala dřív, tak alespoň fotky

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí bulky bulky recept na domácí bulky bulky z domácí pekárny bulky recept recept na bulky hamburgrové bulky těsto na bulky bulka raduziny recepty kynuté bulky bulka recept recept bulky recept hamburgrové bulky hamburgrové housky domácí bulky recept hamburgrové bulky recept domácí bulka recept domácí bulka hamburgrové housky recept

Zapomněl/a jsem heslo