Alpský knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou…
Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude…
Chcete si ochutnat výborné pečivo? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, nepřekonatelné svou chutí i vůni. Ta prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás…
Do mísy prosijeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalejeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přimícháme ostatní a zaděláme hladké těsto,které…
K létu neodmyslitelně patří snad všemi milované ovocné knedlíky. Tvarohové knedlíky plněné švestkami jsou snadné na přípravu, a tak za pouhou půlhodinku si můžete…
Tyhle křehké tvarohové taštičky jsou přímo kouzelné díky své bleskové přípravě a výborné chuti. Vystačíte si s několika základními surovinami a díky tvarohu budou vláčné…
Českou klasiku, kynuté koláče, si můžete s tímto receptem vychutnat i pokud dodržujete bezlepkovou dietu. Naplňte je vaší oblíbenou náplní, posypte křupavou drobenkou,…
Vohrnoušky, tradiční pochoutka z kynutého těsta s náplní, jsou ideálním spojením jemného, nadýchaného těsta a lahodné náplně. Tento klasický dezert může být plněn…
Housky, rohlíky nebo uzlíky můžeme připravit ze snadného majonézového těsta, se kterým se velmi dobře pracuje. Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme…
Pokud máte chuť na něco sladkého, upečte tyto výborné koláčky z kynutého těsta. Koláčky naplňte makovou náplní s džemem, skořicí a čokoládou a ozdobte mandlemi. Místo…
Tvrdý tvaroh do mouky nastrouháme, měkký rozetřeme.V mouce rozemneme máslo, které můžeme i vynechat, přidáme větší špetku soli, vejce a mléko, zaděláme vláčné těsto…
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, navrch rozdrobíme kvasice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme měkké máslo (ne rozehřáté) a vše ostatní a…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout. Pak do něj přidáme žloutky, olej, sůl a vmícháme po částech mouku. Necháme ještě asi…
Pokud vás občas přepadne chuť na tento druh pečiva, můžete si loupáky upéct sami doma. Jejich příprava je jednoduchá, zvládne jí i ten, kdo se pečení příliš nevěnuje.…
Nejprve připravte formu na koláč, kterou vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Blumy omyjte a osušte a ostrým nožem z nich nakrájejte slabé plátky. V míse vyšlehejte…
Nechutnají Vám už rohlíky a housky z obchodu, které se zdražují raketovou rychlostí? Vyzkoušejte podle našeho receptu preclíky, které Vám jistě zachutnají a sklidíte…
Bramborové lokše, známé také jako patenty nebo laty, jsou tradiční bramborové placky, které se připravují z jednoduchých surovin, ale svou chutí okouzlí každého. Jemně…
Svatební koláčky mají být malinké, křehké, voňavé, plné chuti nádivky a obalené vrstvou cukru. Přesně tohle splňuje náš recept. Tak pokud nemáte nějaký osvědčený recept,…
Lokše jsou chutné a levné jídlo, původem pocházející ze Slovenska. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze uvařené brambory ve slupce, hladkou mouku a sůl. Placky z…
Uhnětené těsto rukama rozprostřeme na dno formy vyložené pečícím papírem. Potřeme bílkem a dáme do tepla kynout.Mezitím připravíme makovou náplň a drobenku. V rendlíku…
Bác je vlastně slaná "buchta" litá na pekáč, silně vymazaný sádlem a vysypaný celým mákem. Těsto zjemňuje strouhaný vařený brambor a dochucuje česnek s majoránkou.…