Zákusky plné čokolády
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru. Ve druhé míse šleháme žloutky se zbytkem cukru. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru. Ve druhé míse šleháme žloutky se zbytkem cukru. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva a…
Jako první si slepíme po dvou piškoty marmeládou, taky vymažeme a vysypeme formu. Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme po částech a střídavě mléko o pokojové teplotě,…
Do mísy dáme marmeládu, vejce, cukry, kakao, koření a rozpuštěné máslo, a šleháme asi 1 - 2 min. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko, umícháme těsto, a…
Všechny suroviny dáme do mísy a šlehačem dobře vyšleháme. Těsto vylijeme na plech vymazaný, vysypaný s vyšším okrajem a povrch trochu urovnáme. Hustě poklademe…
Suroviny na těsto zpracujeme dohromady a těsto necháme asi hodinu v chladu odpočinout.Pak vyválíme plát asi 4mm tlustý a vykrajujeme formičkou lístečky (oválky, měsíčky…
Nepečené cukroví obvykle připravujeme na poslední chvíli. Efektu docílíme střídáním barev těsta dle vlastní fantazie. Velmi oceníme, když formu vyložíme potravinářskou…
Na piškotové těsto vyšleháme žloutky s cukrem. Postupně přidáváme vodu, kypřící prášek, mouku a vmícháme tuhý sníh. Těsto rozetřeme na velký plech a pečeme. Po upečení…
Ať chceme, či ne, žijeme v době, kde nejen celiatici vyloučili lepek ze své stravy. Existuje pro to mnoho důvodů. Ale i tito lidé si chtějí užít Vánoce s tou pravou…
Oddělíme bílky od žloutků, vyšleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli, postupně do něj zašleháme cukr, pak po jednom žloutky a nakonec mouku. Jde o základní recept na…
Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy. Kdo chce, může do směsi…
ROLÁDA - Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku. Na pečící papír, který si dáme na plech…
Tradiční koblihy v netradiční úpravě. Z cukety a tvarohu připravíme snadné těsto, které pak tvarujeme do bochánků a usmažíme je na oleji. Hotové je pak dozdobíme…
Drobečky spolu s ořechy dáme do misky, přidáme měkké máslo a marmeládu a společně důkladně promícháme. Ochutnáme a případně ještě doladíme chuť. Ze vzniklé hmoty ihned…
Cukroví tohoto typu se dělá většinou jako poslední, abychom zužitkovaly všechny zbytky, odřezky a drobky z předešlého pečení. Stačí si jen pohrát s tvarováním hmoty a…
Chuť a vůni skořice máme spojenou s Vánocemi. Jakmile se skořice rozvoní naším bytem, Vánoce jsou za dveřmi. Toto pečivo je v podstatě ochucené linecké těsto a potřebuje…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Luxusní opilé dobroty: Jak vařit s vínem a pozvednout tak obyčejná jídla do kulinárního nebe?
Nejčastější chyby při přípravách štědrovečerní večeře a osvědčené rady, jak se jich vyvarovat
Tři božské večeře do 50 korun: Recepty na voňavá kuřecí stehna, snadné rizoto i zapečené těstoviny