Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 779 kJ / 8 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,67 g |
Tuky | 540,74 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 822 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 849,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus :
ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru. Ve druhé míse šleháme žloutky se zbytkem cukru. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do hlubokého plechu na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě. Délka pečení záleží podle typu trouby (já peču na elektrice 180°C zhruba 15 – 20 minut) – zkouška špejlí ukáže, zda je korpus propečený. Krok 3: Krém:
z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, a necháme ho vychladnout. Máslo s cukrem pořádně našleháme. Postupně po lžících zašleháváme vlažný pudink a potom po troškách rozpuštěnou (ne teplou!) čokoládu. Vše pořádně vyšleháme, až vznikne hladký krém. Krok 4: Čokoládová modelovací hmota:
čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády sundáme misku z vodní lázně a přidáváme postupně lžíce sirupu. Sirup dá čokoládě právě tu pružnost. Opět přidáváme sirup tak, aby se hmota pěkně spojila a vytvořila hladkou, nelepící "modelínu". Tu pak přendáme do fólie a dáme na chvíli ztuhnout do lednice. A pak už jen modelujeme, nebo vytlačujeme přes formičku kytky n ozdobu. Krok 5: Čokoládová poleva:
čokoládu rozlámeme do kastrůlku, přidáme tuk a postavíme do vodní lázně. Za stálého míchání rozehříváme, dokud se suroviny nespojí. Krok 6: Vychladnutý korpus rozkrojíme na dva pláty, ze kterých vykrajujeme oválky. Jednotlivé oválky pomažeme pikantní marmeládou a následně je k sobě slepujeme čokoládovým krémem. Vrch polijeme čokoládovou polevou, kterou úmyslně necháme přetéct přes okraje zákusku a zdobíme dle vlastní fantazie.
ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru. Ve druhé míse šleháme žloutky se zbytkem cukru. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Krok 2: Nakonec vmícháme sníh. Těsto nalijeme do hlubokého plechu na pečicí papír a pečeme ve vyhřáté troubě. Délka pečení záleží podle typu trouby (já peču na elektrice 180°C zhruba 15 – 20 minut) – zkouška špejlí ukáže, zda je korpus propečený. Krok 3: Krém:
z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, a necháme ho vychladnout. Máslo s cukrem pořádně našleháme. Postupně po lžících zašleháváme vlažný pudink a potom po troškách rozpuštěnou (ne teplou!) čokoládu. Vše pořádně vyšleháme, až vznikne hladký krém. Krok 4: Čokoládová modelovací hmota:
čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády sundáme misku z vodní lázně a přidáváme postupně lžíce sirupu. Sirup dá čokoládě právě tu pružnost. Opět přidáváme sirup tak, aby se hmota pěkně spojila a vytvořila hladkou, nelepící "modelínu". Tu pak přendáme do fólie a dáme na chvíli ztuhnout do lednice. A pak už jen modelujeme, nebo vytlačujeme přes formičku kytky n ozdobu. Krok 5: Čokoládová poleva:
čokoládu rozlámeme do kastrůlku, přidáme tuk a postavíme do vodní lázně. Za stálého míchání rozehříváme, dokud se suroviny nespojí. Krok 6: Vychladnutý korpus rozkrojíme na dva pláty, ze kterých vykrajujeme oválky. Jednotlivé oválky pomažeme pikantní marmeládou a následně je k sobě slepujeme čokoládovým krémem. Vrch polijeme čokoládovou polevou, kterou úmyslně necháme přetéct přes okraje zákusku a zdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 19. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zákusky plné čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYRK
Moje poznámka
Zákusky plné čokolády
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YYRK
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 6 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 34 minutami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 1 hodinou
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 2 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 3 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 4 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 4 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 5 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 5 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 5 hodinami
Tématické fráze:
cokoladove zakusky,
zakusky z cokolady,
zdravé zákusky,
recept na čokoládový zákusek,
recepty na zdravé zákusky,
zakusek z čokolády,
modelovací čokolada recept,
zdravý zákusek,
recepty z čokolády,
rozpusteni cokolady,
čokoládová poleva na zákusky,
zákusek bez mouky,
zákusky cokoladove,
zákusky čokoládové recept,
kytka z čokolády,
miska na rozpouštění čokolády,
rozpouštění čokolády,
zakusek ovalky,
zakusek z horke cokolady,
miska z čokolády
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr třtinový,
olej,
voda,
kakao,
máslo,
mléko,
pudink čokoládový,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
čokoláda na vaření,
sirup kukuřičný,
čokoláda,
tuk,
marmeláda pikantní,
poleva čokoládová,
zdobení
Komentáře (16)
Nádhera ! Nic jsem nepekla už tři týdny -klasika práce,práce a furt do blba!