Bramboráčky,zelí a uzené maso

yoghurtt Kuchařka: yoghurtt

Doba přípravy: max.60 min 24ks Bramborová jídla 6 názorů

Suroviny

1 kg brambor
2 vejce
5 lžic mléka
120 g hladké mouky
majoránka
pepř
3-4 stroužky česneku
sůl
kysané zelí
uzené maso
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé.

  2. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placičky a osmažíme po obou stranách dozlatova.

  3. Zelí mezi smažením bramboráčků, uvaříme do měkka, podle chuti můžeme přidat cukr. Uzené maso, když je vcelku, nakrájíme na malé kostičky. Já kupuji už nakrájenou uzenou rolku (mají ji po balíčkách v Kauflandu).

  4. Na kostičky připravené uzené maso osmažíme na pánvi nebo v hrnci. Nemusíme už ani solit, maso je samo o sobě dost slané. Hotové bramboráčky už na talíři může upravit každý jinak. My to máme rádi smíchané.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramboráčky,zelí a uzené maso

  • maris maris

    Já taky slévám vodu a přilévám mléko, vždycky to taky tak dělala maminka i babička - ale je to kvůli tomu, aby brambory nezčernaly. / aspoň si to myslím:-) /.

    Odpovědět

  • yoghurtt yoghurtt(autor receptu)

    Díky za body.
    eliza: Je mi jedno,že tu recept je,já se tu s nikým nepředháním o nejvyšší počet bodů,ale proto,že moc dobře vařit neumím,a recepty,které se mi povedou si sem dám,abych je pro příště nemusela už hledat v kuchařce.Každý je děláme jinak.:-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aha, tak to je docela možné, jiný kraj, jiný recept. Děkuji za vysvětlení;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jani, moje maminka dělá cmundu tak, že z brambor vymačká vodu, přilije mléko (docela dost) a pak zahušťuje moukou. Myslím, že je to jihočeský postup, dělali to tak i její rodiče - cmunda je pak taková vláčná, klidně by se dala zarolovat. Ale není to ta křupavá...
    Mimochodem, myslím si, že recept tu už je. ;-) Budeme tu za chvíli zahlceni duplicitami.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moc dobré, jen nechápu, když mám vodu slívat, proč pak přidávat mléko. Vodu neslívám a mléko nepřidávám a těsto je tak akorát;-):yes:

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

Tématické fráze: uzené maso v bramboráku bramborák s uzeným masem a zelím aby brambory nezčernaly jak pripravit uzene maso jak upravit uzené maso uzené maso recepty uzene maso se zelim doba vaření uzeného masa uzene maso s bramborakem jak vařit uzenou rolku bramboráky ze zelí uzene maso s bramboraky uzené maso s bramborem bramborák ze zelí bramborák se zelím a uzeným masem zeli k bramboraku zelí s bramborákem uzene maso na zeli uzené maso na pánvi uzené s bramborákem