

Uzené maso pikant
Suroviny
- uzené maso (podle počtu strávníků)
- brambory
- 2 cibule
- kysané zelí
- kysaná smetana
- trochu sádla
- kmín
- trošku vývaru z masa
- sůl
Postup přípravy receptu
Uzené maso částečně uvaříme, brambory nakrájíme na kostky a cibulku na měsíčky-obojí opečeme na sádle, a posypeme kmínem.
Vymastíme pekáč sádlem, na dno dáme pokrájené kysané zelí, na něj 1/2 opečených brambor, které osolíme a na brambory dáme uzené maso nakrájené na kousky, nudličky nebo plátky, (jak kdo chce) a takto vrstvy střídáme, až nám zůstane navrchu zelí.
Na dno pekáče nalijeme malinko vývaru z uzeného masa, jen tolik, kolik je třeba, (zelí pustí šťávy dost) a dáme péct. Před koncem pečení (netrvá to dlouho) všechno zalijeme kysanou smetanou, dopečeme a je-li třeba dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Ze zbytku vývaru z uzeného masa můžeme udělat polévku a máme kompletní menu.
Fotku přidám, až to budu dělat.
Toto jídlo jsem ochutnala u jedné známé a protože chutnalo, tak jsem si vzala recept domů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzené maso pikant
-
Jiřinko,pěkný fotky a díky, že jsi recept vyzkoušela, ale že to jako plavalo, to je mi líto moc
. Já tam vývaru dávám jen málo a když to odkryju, tak se to vypeče. Asi ten recept trochu upravím, nenapsala jsem to dostatečně srozumitelně.
Ale chutnalo vám to doufám, příště budeš vědět, jak na to
-
Dnes jsem ho udělala,je to dobré,ale rozhodně jsem neměla dávat ten vývar z uzeného,dala jsem ho malinko a stejně zůstal na dně pekáčku,což mi docela vadilo,bohatě stačí že zelí pustí šťávu
,ale zajímavá chuť v každém případě je to
,dávám bodík
-
No, škoda, že teď už nemám uzené, už by to tady zítra bylo, mám jen žebro a to je dost málo na takovou mńamku
Letí ti plus!!
-
Už aby tam byla ,podle popisu to může být bašta!!!