Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukeťák trochu jinak

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

8. 8. 2019 18:32

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 063 kJ / 1 927 kcal
Bílkoviny127,53 g
Tuky138,65 g
Vláknina12,12 g
Cholesterol 1,28 g
Sodík 3,09 g
Sůl7,42 g
Sacharidy39,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Základní suroviny jsou téměř totožné jako u klasického cukeťáku, ale do tohoto nedáváme žádnou mouku, krupici, strouhanku, ani olej., kromě té 1 PL. Vždy jsem cuketu nejdříve solila, ale pak jsem měla problém odhadnout, kolik soli se v ní po vypocení udrželo, proto nyní předem nesolím. Pokud nebudete dělat z bílků sníh, dejte kypřící prášek. Občas do cukeťáku strouhám i brambory, dnes jsem nedávala, je to jen samotná cuketa. Ale přestože i po vypocení se mi zdá masa řidší, dávám tam ty nakrájené rohlíky, které tekutinu nasáknou a ještě jídlo nakypří, takže to připomíná trochu velikonoční nádivku. A protože dost často experimentuji, tak dnes poprvé mě napadlo přidat tam ještě sypkou bramborovou kaši. Mám ji doma jen pro strýčka "Příhodu", nebo stav nouze, kdy času se nedostává, ale tento pokus vyšel. Cukeťák je velmi jemný, vláčný a hlavně dobrý, kdo chcete, vyzkoušejte též. :-)

Tato dávka je na velký plech.

P.S. Dnes jsem 2 cukety zpracovala, dalších 6 vyrostlo, asi už je budeme strouhat slepicím :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

8. 8. 2019 20:19

Eja57: Já jsem dnes dělala sníh,tak nebyl potřeba, ale kypřící prášek mám s vinným kamenem ;-):-K:-K S celými vejci to určitě zkusím :yes::yes:

Eja57 Eja57 (moderátorka)

8. 8. 2019 20:12

Ta brkaše v prášku .... geniální:yes:
Ale jak si ověřila můj postup Hambro u sekané cuketové - ani není třeba sníh, vejce celá do robota, do pěny až to leze z mísy, pak ostatní suroviny a HNED do trouby, prdopeč netřeba, přece jen tam dělá takový "ocásek".....

yanull yanull

8. 8. 2019 19:52

bohynovka: Jsem si toho vědoma, ale v některých receptech se dává kromě uzeniny ještě 1-2 dl oleje, proto jsem tam tu poznámku dala. Mnoho kamarádek říká, že jejich drahé polovičky vůbec nechtějí cukety jíst, tak toto je i pro jejich protějšky taková pánská verze ;-):-K

bohynovka bohynovka

8. 8. 2019 19:41

Ja cuketak miluju a tenhle bude urcite luxusni, jen mi prislo hrozne vtipne to zdurazneni, ze je tam jen 1 PL oleje..a dvacet deka bucku, uzene ze zeber a ctvrt kila goudy:-D.
Ale vyborny bude, o tom zadna:yes:!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové tituly!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cukeťák cukeťák s bramborem do trouby cuketak v troubě cukeťak s brambory recept cuketák s krupicí cukeťák recept recept cuketák s brambory peceny cuketak cukeťák s bramborami recepty cuketák cukeťák s krupice cuketak z trouby cukeťák do trouby recept na cuketák s brambory recept recept cuketák recept cuketák cuketak na panvi cukeťák s s celerem cukeťák na na pánvi cuketak top recepty

Suroviny: cuketa, bageta, cibule, česnek, vejce, maso uzené, bůček, sýr eidam, olej, pepř bílý mletý, bílek,

TopRecepty.cz

Cukeťák trochu jinak

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j1x5