Bůčková roláda od Ivušky
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso smíchám se Solamylem, mlékem, osolím a opepřím. Tuto směs nechám do druhého dne odležet v lednici.Potravinovou fólii navlhčím studenou vodou a rozprostřu na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso smíchám se Solamylem, mlékem, osolím a opepřím. Tuto směs nechám do druhého dne odležet v lednici.Potravinovou fólii navlhčím studenou vodou a rozprostřu na…
Uvaříme rýži tak, aby trochu chroupala. Hlávkové zelí spaříme v horké vodě, listy odkrájíme (postupujeme až ke středu), velké listy překrojíme na čtvrtky.Mleté maso a…
Mleté vepřové maso a uzený bůček ochutíme solí, pepřem, přidáme utřený česnek, nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Vmícháme sušenou majoránku. Přidáme vymačkaný toustový…
Vločky vaříme ve vodě s polovinou lístků tymiánu, rozpůleným stroužkem česneku a kari kořením dle návodu na obale (většinou cca 2 minuty a nechat dojít pár minut mimo…
Cibuli a česnek nasekáme na jemno. Mleté maso smícháme s tvarohem, vejcem, cibulí, česnekem, bylinkami a kořením. Maso důkladně prohněteme.Ze směsi utvoříme slabší…
Mleté maso smícháme se strouhankou, moukou, vejcem, vínem, kořením a dáme odpočinout do lednice. Hermelín, uzené maso a toustový chléb nakrájíme na malé kostičky,…
Cukety oloupeme, nakrájíme na asi 1–1,2 cm silná kolečka a středovou část vykrojíme (nejsnáze menším vykrajovátkem na cukroví). Připravíme masovou náplň a vykrojené…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, prolisovaný česnek, nadrobno nastrouhanou cibulku a polentu. Vše dobře promícháme.Přisypeme hrášek, který do…
Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte. Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete. Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a…
Na jemno nakrájíme kapustu a vložíme do většího hrnce. Přidáme mrkev nakrájenou na kostky, brambor, také na kostky. Přilijeme vývar nebo vodu.Vše osolíme a přidáme mletý…
Vše smíchám v hnětači, nechám v chladu 4 hodiny odpočinout.Utvořím podlouhlé válečky, peču 10 min na 220°C a 10 minut na 200°C na pečicím papíru.
Nejlépe večer si smícháme všechny uvedené suroviny na závitky a dáme je přes noc v uzavřené nádobě uležet do lednice. Druhý den masovou směs promícháme a utvoříme 6…
Do větší mísy dáme maso, sýr, vejce, solamyl a pepř se solí a vše důkladně promícháme. Z masové směsi navlhčenýma rukama utvoříme podlouhlejší šišku a poklademe přes ni…
1/Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, najemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou,…
Na oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku s drceným česnekem, přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení masa za častého míchání.Jakmile je maso…
Mleté maso dáme do mísy, osolíme ho, zalijeme smetanou, promícháme a necháme 1O minut odpočinout.Dál přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, nastrouhané sýry a ostatní…
Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření). Po bleskovém ochlazení pod studenou…
Bylinky / libeček, petrželka, rozmarýn a majoránka / nasekáme a smícháme se solí a pepřem. Maso smícháme s vejcem, přidáme směs z bylinek. Nakonec maso zahustíme…
Masové kuličky frikadeller Mleté maso smícháme se žemlí namočenou v mléce, vejcem, na másle zpěněnou cibulí a nadrobno nakrájenou paprikou. Vše ochutíme a vytvoříme…
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme bramborákové těsto a na troše oleje osmažíme 4 tenké bramboráky. Jednu stranu smažíme dozlatova, druhou o něco méně ( bramboráky…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout.Mleté maso dáme do misky se všemi ingrediencemi, mimo brambor, celeru a cibule. Brambory oloupeme a rozšťoucháme,…
Na karbanátky kapustu uvaříme ve slané vodě s kmínem a kurkumou. Vykrájíme košťály a kapustu nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky. Mleté maso…
Začneme tím, že si uvaříme 150 g rýže běžným způsobem, ale nerozvaříme, spíš ať je velmi mírně nedovařená.Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostky, vyškvaříme, přidáme…