Kapusta zapékaná s mletým masem a bulgurem
Recept ještě nebyl hodnocenKel oberieme od vonkajších listov a rozštvrtíme. Dáme povariť do vriacej slanej vody, nevaríme dlho - cca 5 minút. Vyberieme, necháme dobre odkvapkať. Stržeň odstránime…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kel oberieme od vonkajších listov a rozštvrtíme. Dáme povariť do vriacej slanej vody, nevaríme dlho - cca 5 minút. Vyberieme, necháme dobre odkvapkať. Stržeň odstránime…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, prolisovaný česnek, nadrobno nastrouhanou cibulku a polentu. Vše dobře promícháme.Přisypeme hrášek, který do…
Cukety oloupeme, nakrájíme na asi 1–1,2 cm silná kolečka a středovou část vykrojíme (nejsnáze menším vykrajovátkem na cukroví). Připravíme masovou náplň a vykrojené…
Uvařte vejce, nechte vychladnout a poté oloupejte. Nakrájejte cibuli na malé kostičky, česnek rozetřete. Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm zesklovatíme cibuli a…
Na jemno nakrájíme kapustu a vložíme do většího hrnce. Přidáme mrkev nakrájenou na kostky, brambor, také na kostky. Přilijeme vývar nebo vodu.Vše osolíme a přidáme mletý…
Nejprve se pustíme do přípravy omáčky: v kastrůlku rozehřejeme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovita. Pak přidáme papriky nakrájené na kostičky a…
Cibuli na jemno nakrájet a osmažit. K mletému masu přidat 2vejce,strouhanku ,utřený česnek se solí,majoránku,pepř a osmaženou cibulku.Vše důkladně promíchat jako na…
Kosti dáme variť do vody, penu zberáme. Po chvíli pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu a celé korenie. Keď je mäso na kosti uvarené, oberieme ho. Do polievky…
Do větší mísy dáme maso, sýr, vejce, solamyl a pepř se solí a vše důkladně promícháme. Z masové směsi navlhčenýma rukama utvoříme podlouhlejší šišku a poklademe přes ni…
Kuřecí stehna vykostíme - maso zbytečně nerozkrajujeme, ale kosti šikovně vytáhneme, bez většího porušení kůže a masa. Chorizo nakrájíme na kostičky a mixérem je…
Na oleji orestujeme dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku s drceným česnekem, přidáme mleté maso a dále smažíme do rozdrobení masa za častého míchání.Jakmile je maso…
1/Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, najemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou,…
V hlubší misce smícháme všechny ingredience na náplň, pořádně promícháme, případně dochutíme dle vlastní chuti. Můžeme nechat chvíli odležet v chladu pro lepší smíchání…
Listy dáme na dvě minuty do vařící osolené vody. Poté je vyjmeme a osušíme, tvrdé košťály rozklepneme paličkou na maso.Rohlík natrháme a zakápneme mlékem. Maso důkladně…
Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření). Po bleskovém ochlazení pod studenou…
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme…
Z uvedených ingrediencí vypracujeme bramborákové těsto a na troše oleje osmažíme 4 tenké bramboráky. Jednu stranu smažíme dozlatova, druhou o něco méně ( bramboráky…
Na karbanátky kapustu uvaříme ve slané vodě s kmínem a kurkumou. Vykrájíme košťály a kapustu nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky. Mleté maso…
Papriky omyjeme a zbavíme jádřinců. Cuketu pokrájíme na kostičky a necháme vypotit. Mleté maso smícháme s utřeným česnekem a připravenou cuketou. Přidáme sůl, pepř,…
Na dno misky, kde budeme zpracovávat suroviny, dáme nakrájený rohlík na kolečka a přelijeme mlékem. Necháme dobře nasáknout. Event. přidáme ještě mléko. Cibuli očistíme…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, polovinu dáme stranou, polovinu do misky. Do misky dáme umleté maso (může být i koupené mleté), sloupneme střívka…
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.Do masa druhý den dáme vejce a…
Připravte si ke svačince, nebo večeři, "kurkumáčky", které se dají konzumovat i za studena. Jedná se o kuličky ze směsi vepřového masa, kysaného zelí, sýra, provoněné…
Domácí burgery už zná a dělá snad každý. Klasika v podobě housky, placky mletého, zelenina a omáčka. Tyto jsou však netradiční tím, že mezi dvě tenké masové placky…