

Zapékané brambory s mletým masem
Suroviny 3 porce
- 500 g vepřového mletého masa
- 6-7 velkých brambor
- smetana ke šlehání
- mražená kukuřice (dle potřeby)
- stroužek česneku
- 3 špetky majoránky
- pepř
- sůl
- kousek sýra (na posypání ale nemusí být)
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné plátky.
Mleté maso si opepříme, osolíme a přidáme majoránku.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek najemno.
Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a necháme zeslkovatět.
Mezitím si do zapékací mísy vyložíme dno bramborovými plátky.
Na pánev přidáme mraženou kukuřici a dle vlastní chuti můžeme ještě dochutit.
Když je směs hotová, naklademe část na brambory do zapékací mísy a opět na ni dáme brambory, pokračujeme dokud nám nic nezbyde.
Vše zalijeme smetanou.
Na vrchní vrstvu brambor chvíli před dokončením nastrouháme sýr.
Pečeme při teplotě 200 °C v rozehřáté troubě cca 35 minut, dokud brambory nezměknou .
Poznámka od kuchařky
Velice jednoduché a obyčejné jídlo. Ale když si jej uděláte, zamilujete si ho, je to moc dobré .
Suroviny jsou udávány do malé 3 litrové zapékací mísy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané brambory s mletým masem
K receptu nejsou žádné komentáře.