Frankfurtská jemná polévka
Recept ještě nebyl hodnocenFrankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 213 kJ / 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| – nasycené | 12,73 g |
| – nenasycené | 7,27 g |
| –– mononenasycené | 1,82 g |
| –– polynenasycené | 5,45 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,45 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,36 g |
| Sůl | 9,09 g |
| Sacharidy | 13,64 g |
| – cukry | 0,36 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s…
Jemná smetanovo-sýrová omáčka sklidí úspěch nejen u dětí, ale i u dospělých strávníků. Omáčka s kuřecím masem, paprikou, ochucená česnekem, podávaná s těstovinami…
Koprovku buď milujeme, nebo nenávidíme. Ti, kteří kopr alespoň tolerují, si mohou pochutnat na vonící krémové omáčce s houskovým knedlíkem, masem a vařeným vejcem.
Jednoduchý a rychlý recept na fazole na mexický způsob oceníme zejména v časové nouzi. Drobně pokrájené maso osmažené na cibulce, fazole z konzervy a rajský protlak.…
Smetanové omáčce s paprikou vévodí poslední roky kuře, přitom takové vepřové je chuťově mnohem bohatější. Recept je velmi jednoduchý a lahodný. Šťavnaté plátky z kýty…
Vepřové plátky na zelenině představují lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje šťavnaté plátky vepřového masa s osvěžující zeleninou. Tento pokrm je skvělou volbou pro…
Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na…
V papiňaku nechat rozpustit sádlo, následně vložit nadrobno nakrájenou cibuli, nechat zesklovatět a přidat na plátky nakrájený česnek.Vložit na menší kostky nakrájené…
Vnitřnosti patří mezi velice často opomíjené suroviny v kuchyni, avšak neprávem. Dobře připravená vepřová játra vás překvapí svojí jemnou chutí. Vyzkoušejte z nich…
Dlouhé pečení guláše v troubě nám zajistí, že se maso dokonale provaří a změkne. Přísady a příchutě, které máme v guláši rádi si tam samozřejmě můžeme rovněž přidat. A…
Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. Naše babičky skutečně dokázaly vykouzlit chutné jídlo z toho, co bylo zrovna doma. Tato…
Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si ji ochutit, jak má kdo rád.Vaříme, dokud není zelí a…
Pokrmy z vnitřností jsou buď milovány nebo nenáviděny. V tomto receptu najdete postup přípravy plíček na smetaně. Plíčka vyvaříme, spolu se zeleninou nakrájíme nadrobno…
Pokrmy z vnitřností jsou buď milovány nebo nenáviděny. V tomto receptu najdete postup přípravy plíček na smetaně. Plíčka vyvaříme, spolu se zeleninou nakrájíme nadrobno…
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…
Květák rozebraný nadrobno na růžičky dáme vařit do vody, do které jsme přidali masox a sůl. Když je květák skoro měkký, přidáme jíšku, kterou jsme udělali z mouky a…
Umytá, osušená kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem, postříkáme worcesterem a posypeme lístečky tymiánu. Dáme do formy, polijeme olejem a zakryjeme aluminiovou…
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na tuku. Poté co cibule zesklovatí ji zasypeme sladkou paprikou. Přidáme na kostičky nakrájený salám a orestujeme. Pak vsypeme…
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
Nedělní oběd pro bohatýry se může skládat z pořádného kusu vepřového, knedlíků a podušeného zelí. Maso nakořeňte a nechte ho odležet. Pak teprve tepelně upravte. S…
Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami…
Kuřecí prso prořízneme podélně ale nedořízneme konec, rozevřeme a proklepeme jemně rukou aby se udělal velký plátek.Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, přidáme okurku,…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící hořčice a přidáme k osmahnuté pokrájené cibuli. Maso opečeme na prudším ohni, aby měla omáčka…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit na olivový olej a plátek másla. Hlídáme a občas mícháme. Ke konci vložíme nasekaný česnek a jakmile zavoní, vypneme. Maso…