Kuřecí nudličky s omáčkou španělského ptáčku
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící hořčice a přidáme k osmahnuté pokrájené cibuli. Maso opečeme na prudším ohni, aby měla omáčka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžící hořčice a přidáme k osmahnuté pokrájené cibuli. Maso opečeme na prudším ohni, aby měla omáčka…
Nejprve připravíme maso, které lehce naklepeme, dále posypeme solí, pepřem a sladkou mletou paprikou.Mezitím vyndáme pánev, do které jsme dali rozehřát olej. Než se olej…
Oblíbené italské noky se dají připravit na mnoho způsobů s různými omáčkami. Vsaďte na kombinaci kuřecího masa, cukety a sýrové omáčky. Vaši strávníci se budou doslova…
Vůně kysaného zelí, kousek klobásy a trocha brambor – tradiční česká zelňačka je polévka, která zahřeje tělo i duši. Její jemně kyselá chuť je neodmyslitelnou součástí…
Na oleji usmažíme cibulku do sklovata, přidáme slaninku a necháme zesklovatět, pak přidáme plátky masa, které osolíme jen svrchu a restujeme 3-4 minutky, poté otočíme a…
Rozehřejeme olej, přidáme pokrájená játra a pomalu opečeme ze všech stran. 5 stroužků česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k játrům.V teplé vodě rozmícháme…
Plátky vepřového masa připravené se zajímavou pikantní omáčkou určitě potěší chuťové buňky. S vhodnou přílohou budou chutnat a skvěle zasytí. K jídlu podávaný rajčatový…
Vodu přivedeme k varu, necháme v ní rozpustit masox a pomalu, za stálého míchání vsypeme polentu. Uvaříme hustou kaši, krerou rozetřeme na vymazaný plech, dobře…
Vajíčka si uvaříme natvrdo, oloupaný chřest uvaříme ve vodě, 100 ml vývaru si necháme a s masoxem povaříme, necháme vychladnout, na brambory je nejlépe si uvařit den…
Nejdříve připravíme plněné papriky. Papriky umyjeme a vydlabeme.Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmahneme dozlatova.Mleté maso dáme do mísy, přidáme osmaženou…
Pórek si podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na půlkolečka, mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Do hrnce si dáme rozehřát máslo a nasypeme pórek, mrkev a restujeme…
Uděláme si cibulový základ. Mezitím než nám zesklovatí, si nakrájíme slaninu a uzeninu, kterou přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme a podlijeme troškou vody (asi 1/4…
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme smažit na olivový olej a plátek másla. Hlídáme a občas mícháme. Ke konci vložíme nasekaný česnek a jakmile zavoní, vypneme. Maso…
Přes noc namočíme fazole v 1,5 l vody. V té je druhý den uvaříme do poloměkka.V hrnci nejlépe se silným dnem, rozpustíme vrchovatou lžíci sádla. Na něm opečeme na jemno…
Do hrnce dáme vodu, vložíme okrájené brambory, rozkrájené nadrobno, přidáme nakrájené houby, kmín, kostku Masoxu a dáme vařit.Než budou brambory uvařené, uděláme na vále…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut…
Kotletky nakrájím na proužky, dusím bez tuku, přidám vodu a sušené houby s hrstí ořechů. Kořenovou zeleninu taky na proužky, dusím s masem asi 10 min. aby změkla,…
Dáme smažit cibulku, na ni dáme salám nakrajený na nudličky. Až se salám opraží, přidáme protlak, brambory nakrajené na malé kostky a lžíci rýže, zalijeme 1 l vývaru …
Srdíčka nakrájíme na širší plátky a pod tekoucí vodou odstraníme krvavé usazeniny. Do hrnce dáme špek nakrájený na širší špalíčky společně s nadrobno nakrájenou cibulí…
Zelné listy chvíli povaříme v osolené vodě, aby změkly. Vepřové maso a slaninu nakrájíme na malé kousky a rozsekáme v mixéru. Rozsekané maso dáme do misky, přidáme…
Očištěná játra nakrájíme na proužky nebo kostky.Na trošce sádla přepustíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, přidáme a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Přidáme…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.