Tartaletky s pudinkovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenTartaletka je košíček z lineckého těsta plněný krémem a zdobený ovocem nebo sněhem z bílků. Slovo tartelette je zdrobnělinou francouzského slova tarte, což je česky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 341 kJ / 82 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Tartaletka je košíček z lineckého těsta plněný krémem a zdobený ovocem nebo sněhem z bílků. Slovo tartelette je zdrobnělinou francouzského slova tarte, což je česky…
Mleté maso namíchané dle chuti s různými bylinkami nebo kořením může být vhodnou náhradou dražšího masa. Navíc tato úprava masa na špejli je nejen šťavnatá, ale pro…
Mrkev, papriku a okurku nebo cuketu nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno a mátu obereme na jednotlivé lístky. Připravíme…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Nejprve si připravte chladivou lázeň, protože později už na to nebude čas. Výborný je drcený led nasypaný v o trochu větší míse, než je ta na vodní lázeň. Ovšem když vám…
Bezmasá jídla vůbec nemusí být nudná. Chuť a vůně koření pozdvihnou "obyčejné" suroviny na luxusní chuťový zážitek. Jogurt přináší potřebné bílkoviny, čočka beluga…
Jáhly třikrát prolijeme horkou vodou a vsypeme do studeného mléka.Postavíme na plamen, přidáme máslo, trochu soli a za stálého míchání svaříme na kaši asi 15 minut.Do…
Lahodný podzimní pokrm z pečené dýně a kuskusu, vhodný jako lehký oběd či večeře ocení nejen vegetariáni. Pečením totiž dýně získá dokonalou chuť a čerstvá máta jídlo…
Pokud plánujete letní slavnostní večeři, překvapte své hosty netradičním předkrmem, carpacciem z čerstvých jahod a mozzarelly. V kombinaci s aromatickou mátou vzniká…
Plněné vinné listy jsou netradiční pochoutkou, kterou lze snadno připravit na grilu. Jejich chuť je neotřelá a svěží, pochutnají si na nich i vegetariáni. Náplň z…
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný zázvor zalijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přisypeme cukr s melasou a golden syrup. Citrony a…
Fíky si nemusíte dopřávat jen jednou za rok v době vánočních svátků. Můžete si je vychutnat mnohem častěji, a nejen sušené, ale i čerstvé! Takto zdobené fíkové poháry…
Jednoduchou pomazánku se svěží zelenou barvou a nasládlou chutí si jistě oblíbí i děti. Když ji ozdobíme strouhaným sýrem a kouskem křupavé ředkvičky, můžeme ji podávat…
Cibuli nakrájíme na proužky. Smícháme v míse suroviny na těstíčko, tzn. Hrašku, prášek do pečiva, kari pastu, chilli, sůl a vodu podle potřeby. Cibuli přimícháme do…
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak…
Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany společně s mátou. Po chvilce máta…
Lehké a svěží jídlo z rybího filé, cukety a čerstvé máty potěší každého, kdo hledá zdravý a rychlý oběd. Jemné chutě se skvěle doplňují, máta a kapary dodají neobvyklý…
Mascarpone smícháme s cukrem a zakysanými smetanami. Ananas (bez šťávy) rozmixujeme a přidáme ke smetanové směsi. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázni…
Okurku umyjeme a nakrájíme na menší kusy, aby se vešla do mixéru.Připravenou okurku dáme do smoothie mixéru rozmixujeme doslova na kaši.Přihodíme nasekané lístky máty,…
Jablka oloupeme a omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrůlku. Zalijeme sklenkou vody a ohříváme, dokud se jablíčka nerozvaří.Pak jej rozetřeme přes sítko. Vymačkáme šťávu z…
Mátový extrakt je koncentrovaný přírodní produkt, který zachycuje svěží a intenzivní chuť máty peprné. Tento extrakt lze využít na ochucení nápojů, dezertů nebo marinád.…
Cibuli nakrajime na drobno, promichame s mletym masem, pridame drobne posekanou petrzelku, koriandr a matu. Vmichame nove koreni, skorici, rajsky protlak, polevkove…
Bagel jsem překrojila napůl, vrchní si spodní půlku lehce pokapala olivovým olejem a spodek jsem ještě potřela passatou (kdo chce, může i vrchní půlku). V misce jsem…
Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.Do…