Tartaletky s pudinkovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenTartaletka je košíček z lineckého těsta plněný krémem a zdobený ovocem nebo sněhem z bílků. Slovo tartelette je zdrobnělinou francouzského slova tarte, což je česky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 341 kJ / 82 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Tartaletka je košíček z lineckého těsta plněný krémem a zdobený ovocem nebo sněhem z bílků. Slovo tartelette je zdrobnělinou francouzského slova tarte, což je česky…
Mleté maso namíchané dle chuti s různými bylinkami nebo kořením může být vhodnou náhradou dražšího masa. Navíc tato úprava masa na špejli je nejen šťavnatá, ale pro…
Lahodný podzimní pokrm z pečené dýně a kuskusu, vhodný jako lehký oběd či večeře ocení nejen vegetariáni. Pečením totiž dýně získá dokonalou chuť a čerstvá máta jídlo…
Mrkev, papriku a okurku nebo cuketu nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé nudličky. Jarní cibulku pokrájíme nadrobno a mátu obereme na jednotlivé lístky. Připravíme…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Nejprve si připravte chladivou lázeň, protože později už na to nebude čas. Výborný je drcený led nasypaný v o trochu větší míse, než je ta na vodní lázeň. Ovšem když vám…
Cibuli nakrájíme na proužky. Smícháme v míse suroviny na těstíčko, tzn. Hrašku, prášek do pečiva, kari pastu, chilli, sůl a vodu podle potřeby. Cibuli přimícháme do…
Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany společně s mátou. Po chvilce máta…
Bezmasá jídla vůbec nemusí být nudná. Chuť a vůně koření pozdvihnou "obyčejné" suroviny na luxusní chuťový zážitek. Jogurt přináší potřebné bílkoviny, čočka beluga…
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak…
Jednoduchou pomazánku se svěží zelenou barvou a nasládlou chutí si jistě oblíbí i děti. Když ji ozdobíme strouhaným sýrem a kouskem křupavé ředkvičky, můžeme ji podávat…
Pokud plánujete letní slavnostní večeři, překvapte své hosty netradičním předkrmem, carpacciem z čerstvých jahod a mozzarelly. V kombinaci s aromatickou mátou vzniká…
Plněné vinné listy jsou netradiční pochoutkou, kterou lze snadno připravit na grilu. Jejich chuť je neotřelá a svěží, pochutnají si na nich i vegetariáni. Náplň z…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Nápoj plný energie, který spojuje pikantní chuť zázvoru s jemnou sladkostí medu. Tato domácí limonáda nejen skvěle chutná, ale také posílí imunitu a osvěží vás během…
Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.Do…
Veganská strava není vůbec tak nudná a asketická, jak by se mohlo z povzdálí jevit. Ovesná kaše v tomto pojetí může být velmi pestrá, chutná a lahodná. Navíc nadupaná…
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný zázvor zalijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přisypeme cukr s melasou a golden syrup. Citrony a…
Nakrájená jablka zakapeme citronovou šťávou a podusíme s troškou vody a cukrem dle potřeby. Jablka moc nerozvaříme, necháme je vychladnout. Zakysanou smetanu rozmícháme…
Jáhly třikrát prolijeme horkou vodou a vsypeme do studeného mléka.Postavíme na plamen, přidáme máslo, trochu soli a za stálého míchání svaříme na kaši asi 15 minut.Do…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a…
Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu a nechte vychladnout.Fazolky vhoďte do vroucí vody a vařte asi 3 minuty. Sceďte a propláchněte studenou vodou, můžete zchladit…
Jablka oloupeme a omyjeme, nakrájíme a dáme do kastrůlku. Zalijeme sklenkou vody a ohříváme, dokud se jablíčka nerozvaří.Pak jej rozetřeme přes sítko. Vymačkáme šťávu z…